От АВГУСТинче кой е по-по-най? Ние сме дъ бест то се знай :)

• 27 539
  • 731
  •   1
Отговори
# 660
  • София
в Г.Баня все ми обясняваха как много малко ехографа им отпускали по ЗК и ако искам да си платя, ако не да дойда другия месец

Да бе сигурно от ЗК са им сложили брояч на ехографа  ooooh!

# 661
  • София
Гунди, абсолютно безплатен е прегледът при ортопед + преглед с видеозон. Аз ходих в 20та при д-р Мишо Филипов, страхотен е и е много добър специалист, много майки са доволни от него  Peace
Сими, и на мен и двата пъти като ми дойде ми тече много малко Hug
Софи, дано вече минават тези колики при вас и малката Емма вече е в по-добро настроение, а и мъжа ти да се оправя бързо за да ти помага Hug
Елс, не се вкарвай и ти в разни филми с този рахит Hug
За обличането - и аз обличам за момента както е в къщи + по дебеличко одеалце, а и той по принцип повече в колата стои дори и да излизаме някъде, рядко го извеждам. За космонавт и на мен ми се струва рано, имам един по-тънък, мисля скоро да започна да го слагам Simple Smile
Диди24, щях да ти пиша вчера, но забравих, страхотно подаръци си получила за децата - посребрените, много мило Heart Eyes А моята поръчка имаш ли идея кога се очаква да пристигне в Бг?  Hug

# 662
  • Враца
Блонди, ето това е аргументиран отговор  Hug мерси...аз засега ще си чакам де..просто ми беше интересно..аз не мога да оставя Анди да реве и да сготвя или да се изкъпя, пък камо ли да го оставям през нощта да реве и то като знам, че ще е от глад  Crazy все се надявам като ни спрат коликите да не се буди  Mr. Green щото някой път през нощта се събужда от пръцкане и пръцка, и реве..и аз го храня..но, ако не го боли може и да не се събуди..знаеш ли..неведоми са пътищата бебешки  hahaha hahaha

И при нас същото, все се чудя нощем кога е гладен и кога не, но понеже много ми се спи, бутам цицата и заспиваме.  Wink

# 663
 HugБлонди ок тогава като се прибереш ще ти пиша адреса на лични Hug
Мери Джейн аз ще подарявам подараче на твоето момченце Heart Eyes

# 664
HugБлонди ок тогава като се прибереш ще ти пиша адреса на лични Hug

И на мен го напиши  Wink Mr. Green

# 665
За лентичката ми,иска ми се но нещо не ми се получава,ще го откарам до годината май..хахха

# 666
   Взаимствах идеята,и сега спи вън на терасата,защото нали съм настинала и ме мързи да излизаме и съм го оставила на тераската да спинка Simple Smile)).Чудно хем е на вън,хем аз си ощетах и оправих и си спинка сладко,сладко.
   И пак  да питам за Аптамила-това ли ее нормалната единичка-имунофортис пише само,да не е някво специално,че аз не искам такова.
Нещо взе да повръща май от Аптамила,не на фонтан но му изтича след ядене,и то час след ядене бая от устата,а преди нямаше,явно се нагажда към новото мляко,може да му идва по-тежко,знам ли и аз Simple Smile   

# 667
  • София

И пак  да питам за Аптамила-това ли ее нормалната единичка-имунофортис пише само,да не е някво специално,че аз не искам такова.
Нещо взе да повръща май от Аптамила,не на фонтан но му изтича след ядене,и то час след ядене бая от устата,а преди нямаше,явно се нагажда към новото мляко,може да му идва по-тежко,знам ли и аз Simple Smile   

Да това е. В картонена опаковка и вътре са 2 алуминиеви плика. Другите, които са специални са в кутии по 400гр.

# 668
Привет Hug
Desisita Ти къде се изгуби? Трябва да се съберем момичетата от Пазарджик. То ние сме общо 4 мами, но от към бебета го докарваме цели 6 броя Mr. Green и май само с теб не се познаваме:))) Thinking
В нас е 25 градуса през деня и вечер палим камината, та стига до 30  ooooh! Ходя по потник и умирам от жега Laughing То затова и съм хремава де. Като се изпотя и ..... ужас.

Аз на малките вече им купувам бодита с дълъг ръкав от 6 до 9 м. малко им подвивам ръкавките, ама много бързо им омаляват и се разорявам все да купувам, затова сега по-големки, че да ги носим по-вече Laughing
Уф с  тоя рахит. Моите подскачат чак понякога, така се стряскат на сън и Анди ми се поти малко в по-вече, ама като идем при доки ще го загрея да ги провери. Не се притеснявам, най-много, както казва Ивка да увеличим Витамин Д Wink

# 669
  • София
Привет момичета  Hug
Аз за ортопед си платих прегледа с ехограф нищо че си имах направление...
Днес голям студ.Бяхме за час навън и аз измръзнах...Поне хванахме малко слънчеви лъчи.Дребната веднага заспа навън и в момента в който надуши,че сме вкъщи се размрънкоти и сега се приспиваме от час и нещо  ooooh!
Слънчо една голяма  Hug За малкия Йони.Да се оправите по-бързо и да нямате повече ядове  Hug
На Емма дрехите всичките варират размери 6-12 месеца.За 3 месеца всичко й е малко.Носи бодита дори 9-12 месеца ама навивам ръкавките...Или дрехите са страшно нестандартни или бебето ми нещо е несъразмерно  Mr. Green Странното е,че имаме едно боди на което поше 50см и си й става перфектно нищо че тя е 60см  Joy Joy Joy

# 670
  • Варна
Дрехите май всяка фирма ги номерира както си иска. И ние още носим един комплект, на който пише 0 месеца, а разни бодита уж размер 68 не му стават, защото грам не се разтягат. Купих му якенце, на което пише 3 месеца и то е абсолютно еднакво като размер с едно друго, останало от племенницата ми, на което пише 6-9 месеца ooooh!

# 671
момичета да питам как да кача снимка тук и как да си сложа моя снимка на аватара newsm78 нещо не разбирам Embarassed Rolling Eyes

# 672
*SamiMummy*, ами не знам така я наричаме- да не ти казвам, че и Ниестото й викаме понякога, а сега й викам и Нийчона- сладона- абе умалителни да искаш на тоя кратко име. Ние с мъжът ми така с мили имена към децата се обръщаме на Викчо му викаме- дрисльо, на галено дрислето. А на Нийката й викаме дрислица- хубавица много често. Абе мили родители сме то се вижда. Joy Hug
Момичета,  Hug Hug Hugблагодаря ви за отговорите за ортопеда. Ами явно наистина имат определени на брой направления по ЗК, той ортопеда това ми обясни. Белверде, благодарско , скъпа. Тая 20 п-ка, ако не ми е далеко може и до там да отида. Hug
Блонди, много е гадно така да ти плаче детето, на мен не корем ,ами не знам какво ме заболява.  Sad
Това с големите обувки е смешно, но аз съм в др. крайност на мен ми е писнало да нося детски обувки и когато вляза в някой магазин и ми кажат, че нямат нормални , ама могат да ми пакажат детските и бяс ме хваща. Ама имам чувство,че с 2-3 милиметра ми е пораснал сега крака, понеже ми опират в края на обувките адски много, а до сега не ми се беше случвало, но може и да си въобразявам.

# 673
  • София
В тази връзка:
Към ЛЛЛ:
Скрит текст:
Претърпях цепене на абсцес вследствие на мастит на дясната гърда. Временно не ми дават да кърмя отдясно, само отляво. Отдясно трябва да се цедя. Как да процедирам така, че да не предизвикам хиперлактация, страх ме е, че това може да ми докара нови проблеми. Как да преценя колко да изцеждам отдясно, така че да предотвратя ново запушване, но същевременно да облекчавам достатъчно, за да ускоря зарастването на раната? И дали временно да дохранвам с цел да не се получи хиперлактация на лявата гърда, ако храня изцяло и единствено от нея малкия? Нали когато дясната оздравее и тя ще се "включи" в храненето?

Ама че с неприятности си се сблъскала Confused

Наистина хиперлактацията е предпоставка за по-чести проблеми, но тя може да се овладее, след като влезе в действие и другата гърда. С постепенно на маляване на търсенето( при кърмене от двете гърди, от само себе си ще намалее търсенето в лявата гърда, а ако не е достатъчно, плавно намаляване на изцеждането). Също може да се ползват бабини рецепти, като компрес от зелев лист(намачкан или набоцкан, за да си пусне сока), който според много майки действа понижаващо лактацията. По-честото кърмене би поддържало гърдите прилично свободни от мляко и не би позволило да се задържа дълго време.

За да се намали риска от последващи подобни проблеми можеш да обърнеш внимание на следните:
- Овладяване на количеството мляко  Simple Smile (може да стане бързо или да отнеме няколко дена)
-  Стегнат сутиен или банел на сутиена може да притиска гърдите, което е нежелателно. Подходящ е сутиен, който обхваща добре гърдите, без банели или ако има, те да не се опират в гърдата.
-  Травми от удар или притискане от вскякакъв род(като колан на кола, чанта за през рамо, спане върху гърдите и подобни)
- Някои специалисти препоръчват масаж на гърдите с няколко капки екстракт от семена на грейпфрут, смесени със зехтин (ако сместа е достигнала до ареолите и зърната, се отмива преди кърмене, защото горчи)
- Можеш да започнеш профилактично прием на лецитин(хранителна добавка, извлечена по-често от соя, която възпрепятства слепването на мазнините), след консултация с лекаря.
- От полза може да бъде също ограничаването на транс-мазнитите (хидрогенираните мазнини или т.н. маргарини). Неприятното при маргарина е, че се съдържа в почти всяка вафла, бисквита или храна от капанчетата за бързо хранене.
- При първи симптоми на задържане на мляко или запушване - топли влажни компреси преди кърмене, нежни масажи, кърмене, хладни компреси за облекчение, почивка. И по-често кърмене.

Продължително време нелекувана млечница или ако лечението не е продължило достатъчно дълго, това също е предпоставка за възпаления и евентуално мастит. Млечницата обичайно се лекува едновременно и при майката, и при бебето, независимо, че може да нямат и двете страни симптоми. И лечението продължава по преценка на лекаря. Обичайно поне 1-2 седмици след отшумяване на всички симптоми.

И почивка, почивка, и пак почивка  Grinning . Отразява се много добре при подобни проблеми.

"Включването" на лекуваната гърда в кърменето най-добре да прецени лекуващия лекар кога да започне. Обичайно(ако разреза не е съвсем близо до ареолата и няма технически проблем с кърменето) кърменето може да започне 24 часа след началото на лечението(дренажа и антибиотика).

Надявам се лекарката да даде зелена светлина за кърменето скоро и да забравите неприятностите, през които ви се е наложило да минете ти и семейството  Hug

Последна редакция: вт, 30 окт 2012, 14:38 от skrech

# 674
anita7,благодаря ти много за отговора-да такова е в пликове-аз го изсипвам в кутията от нановете дето имам останали-450 грама е единият плик.

Общи условия

Активация на акаунт