Семеен бюджет

• 134 155
  • 2 321
  •   1
Отговори
# 2 220
  • София
Докладвам веднага:
6 студена
5 топла - това направо ме учудва, защото аз продължавам да се къпя по 2 пъти. Е, вярно, единия път е сутрин за 4-5 минутки.

# 2 221
  • София
12 кубика вода общо- от тях 8 студена и 4 топла.
Четирима човека къпане всяка вечер, зимата по веднъж на ден основно, пералня и миялна всеки ден, събота и неделя- по две!

# 2 222
Ние имаме по около 10кубика.

Katarin X., и като излезеш на вън и ти падне тухла на главата ще си в прекрасна форма. )
А за телефона, няма значение колко го ползваш. ) Да не ти изнасям пък аз лекция на тази тематика. )

# 2 223
Другият уред , който никога няма да имам е фритюрник . Sunglasses Нищо пържено не се готви у нас .
Също и уреди на газ . Много ме е страх ! Crazy Crazy

Вода 13-15 м3 за 3 човека .
Тока , дори и без МВ  Wink - около 40 лв. , за месеци без отопление . Peace

# 2 224
  • София
Ние пък,когато нямахме МВ, топлехме на едно газово котлонче.
Обаче и аз не обичам газ. Печката ни е ел. + газ и от миналата година не сме зареждали бутилката.
Тя газта и без това поскъпна.

# 2 225
Нашата печка е само на газ и в началото само мъжът ми готвеше, аз все си мислех, че я ще подпаля сградата, я ще се отровя  Mr. Green Е, престраших се, още съм жива.  Crazy

# 2 226
Значи ще умреш здрава и неувредена, а ние ще се мъчим микровълново-видоизменени..........

Не става въпрос само за вас, а и за децата ви.

Но на мен ми е ясно защо повечето хора не се интересуват и предпочитат да не знаят.
Когато човек знае, трябва да вземе решение.А то невинаги му харесва.

А така е по-лесно-вредите на децата си, с успокоението:"Абе, де да я знам как вреди ...и дали вреди изобщо!Нали ми улеснява живота...!"

Някак несправедливо е към децата обаче, когато решения за тяхното здраве се взимат на база лично удобство, а не на база информираност.

# 2 227
Katarin X., да де, ама аз ти казах същото и за мобилните телефони, нали така.
А ти ми излезе с номера - аз не говоря по 3часа с приятелки. )
Е сигурно, ама и децата ти имат мобилни, нали?. )

# 2 228
Телефона е неизбежен в днешно време , но поне МВ мога да си я спестя . Wink

# 2 229

Хахаха, е нали уж грижа за децата....)

# 2 230
  • София
Ох, колко неща в днешно време са вредни, като започнем с въздуха, който дишаме. Няма как да се избегнат всичките  Rolling Eyes

# 2 231
Така е, и затова всеки си прави личния избор и си носи отговорност за решенията. И нито е редно да се налага собствения избор, нито да се присмиваме над избора на другите Peace

# 2 232
Трябва да върна да чета и да вникна, че смисъл не схващам  Laughing

# 2 233
Ох, колко неща в днешно време са вредни, като започнем с въздуха, който дишаме. Няма как да се избегнат всичките  Rolling Eyes
Да, така е.
Но се опитвам да премахна поне тези, които зависят от мен.
Ако от 10 вредни фактора мога да премахна поне 5 например, защо да се тровя и с 10-те?

# 2 234

Хахаха, е нали уж грижа за децата....)

Грижа за децата означава да избираш между опастностите .
Предпочитам да сложа сигурността и това да знам , че детето ми има връзка с мен , пред личното си удобство да приготвя по-бързо храна .

Да , решението е лично . Peace
Не ангажирам никого с това . Grinning

Общи условия

Активация на акаунт