Семеен бюджет

• 134 044
  • 2 321
  •   1
Отговори
# 2 250
Много зависи от тенджерата и от правилата за безопасност, но предполагам нищо ново не ти казвам. Peace
Аз моята я ползвам много, с две винтила е, спазвам си правилата, следя я докато е на котлона и съм убедена, че няма как да гръмне току така. Ако беше с един винтил/ или там както се нарича/ отгоре не бих ползвала.
Никога не пускам парата. Изключвам и изчаквам поне 10 минути, да си излезе сама.

Моята е с една дръжка и с един вентил , затова много ме е страх от нея ! Crazy Crazy

# 2 251
  • Mediterraneo
Вода зимата плащаме по 10 кубика, за студена говоря. Лятото повечко.

# 2 252
След като няколко месеца не следях много стриктно къде се харчат парите и вчера се замислих че през последните две седмици изхвърлих не много храна , но изхвърлих подновявам записките.
Тенджера под налягане не ползвам, готвя на газ ,но фурната е на ток и  се ползва често , вода през зимата 5-7 кубика, лятото 10-12 кубика.

# 2 253
Уф, как нашата е към 30 кубика Rolling Eyes Ще взема да проверя водомера  newsm78

Имам под налягане, но я ползвам само за свински крачета, боб и телешко варено. Т.е. 1-2 пъти в месеца.

# 2 254
Уф, как нашата е към 30 кубика Rolling Eyes Ще взема да проверя водомера  newsm78

Ние сме с бойлер, преди когато живеех в София и бяхме с топла вода от топлофикация в квартирата имах сама по 5-6 куб топла вода.

# 2 255
  • Майничка
12-14 кубика на месец, нямаме ТЕЦ. 2-ма възрастни, една тийнка, едно дребно, пране на 6 души.

# 2 256
До миналата година имахме по 20 кубика на месец  ooooh! Децата се пляцикаха по цял час, сега обаче са около 10-11, сметката чувствително намаля. Даже веднъж имахме само кредитно известие  Whistling

# 2 257
12-14 кубика на месец, нямаме ТЕЦ. 2-ма възрастни, една тийнка, едно дребно, пране на 6 души.

Ти и на съседите ли переш прането  newsm78

Не зная колко кубика харчим, но сметката ни е около 25лв.

# 2 258
  • София
Да ви питам: подадохте ли жалби по повод сметките за парно?

# 2 259
  • Mediterraneo

Ти и на съседите ли переш прането  newsm78

Е, какво се чудиш толкова?! Аз в един период перях на баба и дядо прането 2 пъти в седмицата... Много чудно, че живеят четирима, а пере на 6 човека.

# 2 260
Радвам се и за теб, и за нея едновременно, успокой се! Просто реших, че или има грешка в цифрата, или е ситуация, напълно непонятна за мен. При положение, че има перални втора употреба за по 100лв – си мислех, че във всеки дом има вече, както и телевизор и печка.
Аз пускам пералня два или три пъти седмично, зависи, като сме двама възрастни и дете. Мъжът ми работи със служебни дрехи/костюми, които давам на химическо и съответно неговото пране е доста малко седмично. Ако пера за 6тима - вероятно поне по една на ден пералня щеше да отива...

# 2 261
  • София
След като няколко месеца не следях много стриктно къде се харчат парите и вчера се замислих че през последните две седмици изхвърлих не много храна , но изхвърлих подновявам записките.
Тенджера под налягане не ползвам, готвя на газ ,но фурната е на ток и  се ползва често , вода през зимата 5-7 кубика, лятото 10-12 кубика.

И аз хвърлям много храна  Rolling Eyes (направо ме е яд). Трябва някак да редуцирам количеството храна, която купуваме и готвим  newsm78

# 2 262
  • Mediterraneo
Вили, пак не си си взела дозата май...

# 2 263
Вили, пак не си си взела дозата май...

Laughing Естествено, има 10тина реплики, витаещи из форума, които явно много ви се харесват. Понякога обаче е нужно и да се мисли самостоятелно.

Не виждам въпросът ми с какво те засегна - питах Гаргамела. Като говорим за бюджет - с идеята, че вероятно би могло да се намери решение за спестяване в тая насока.

# 2 264
  • София
Да ви питам: подадохте ли жалби по повод сметките за парно?

Не съм подала, но няма да плащам, а ще изчакам.

Общи условия

Активация на акаунт