Семеен бюджет

• 134 095
  • 2 321
  •   1
Отговори
# 840
Много е досадно, когато някой така, някак, назидателно се дава за пример.Първо, за да си програмист се иска да имаш и едно по-различно мислене.От един поток кандидат-програмисти отпадат половината още на първите стъпки на С++.Аз, например, и да уча до премала( щото сега ще се рекне как не сме учили, затова) ви казвам-не ставам за програмист.То това с професиите не знам защо си мислите, че е до оглеждане и ориентиране ей така според това коя професия колко носи към момента доход.Ами-често не е.До възможности е.Аз и да искам да стана скулптор, ако на момента това е котируема и заплатена професия-не мога да стана.Същото е и в програмирането.Не е въпроса да намираме трета, десета и стотна работа...
И за да не кажете нещо-баш в бизнеса с разработка на софтуер съм.Знам какво е линкедин и знам как се получават покани от там много добре.Знам заплащанията в бранша.Единици имат Късмета, да са на точното място с високо заплащане, хоум базиран, за да си бачка от вкъщи и в по-голямата част от времето да бичи и частно, и да разработва и собствен бизнес.Единици имат и умението за това.Говорим си за масата хора, тук, които да-не са програмисти.

# 841
  • София
Не съм се давала за пример. Питаха ме и отговорих. 
Това, което писах бе, че не виждам как бихме могли да помогнем с намирането на работа в тая тема. Поне аз не виждам как.

# 842
  • София
Тази тема не е за това. Имаме си друга, споко.

Ох, защо не се омъжих за Пища Хуфнагел! Mr. Green/едно бившо гадже програмист/.

# 843
В крайна сметка няма такава икономика, в която всеки да работи за себе си. Все някои трябва да работят и на заплата. А за нашата родна несигурност и некоректни работодатели темата пак е много дълга...

И да, това, че една професия е търсена и добре заплатена към момента не ни топли всички вкупом. Защото няма как всички едновременно да сме програмисти или стоматолози. За всяка работа се искат хора.  Peace

# 844
Assos, е то даването за пример не е в стил директен.Индиректно баш така звучи.
Аз знаех какво работиш и без да те питам.Много хора отиват сутрин на работа по тъмно и излизат по тъмно-това автоматично реже врата за втори бизнес, трети, пети...Дори и програмисти.Не всеки програмист може да доработва или да върти и частно.
Иначе знам много добре в момента кои са гъвкавите професии, ама  то не е само до професия също, а до един набор от фактори около тази професия също-работодател, работно място-локация и т.н. и т.н. да не задълбаваме-и чак тогава може да се прецени това дава ли ти възможност да бачкаш на граждански, ли дори и без-но да си докараш нещо, или да въртиш собствено едновременно.

# 845
  • София
Абе като стана дума за частно, аз например мога да давам уроци.
Обаче знаете ли, че преди един уч. час стигаше 20 лв, а сега и на 5 лева се радваш.
Така че и не всичко частно е толкова доходоносно.

# 846
И аз мога да правя много неща, но въпросът е кой има нужда от тях и кой ще плати? Трябва да има и търсене.

# 847
  • София
Съжалявам за тона. Вкъщи съм с температура и целия свят ми е крив Sad.

Аз в коментирането на приходната част в тая тема явно не мога да се включа, но какво стана с планирането на разходите - изчерпахме ли го вече?

# 848
Много голямо значение има каква е професията на човек и дали може да заработва нещо допълнително. Има хора, които нямат физическото време за това, други, които нямат уменията, знанията, за да го правят.
Не за всеки може да важи - ами работи допълнително, че да изкарваш повече.-

# 849
Вижте, истината е че както в доходностите, така и в планирането няма единен модел, няма шаблон.Всеки е в различна ситуация, всеки се съобразява с набор от фактори и условия, па ако ще и да е с най-великата и доходна професия-дали ще супее да заработи допълнително е въпрос на тези фактори и условия около него.Дали ще спести или ще инвестира или трето...пето...също зависи от подредбата на фактори и наличието на някакви условия, които са с различен приоритет.Ако Пенка назидателно ми обяснява, как харча много телефон, да дойде да погледне, че от изхарчения телефон пък ми зависи спестено друго нещо-ми не става да си намаля телефона сега например, да се огранича или да тичам да сменям тарифни планове и т.н.Всеки си нарежда пъзела според личните приоритети, възможности, фактори и условия покрай него.
Мирама, не е така.Познавам програмисти, които не си вдигат главата и се бачка до 2-3 часа нощем.Абсурд за допълнително.Познавам обаче и обратното.Това казвам-куп неща са около един човек, не е гола професия разковничето.

# 850
Абе като стана дума за частно, аз например мога да давам уроци.
Обаче знаете ли, че преди един уч. час стигаше 20 лв, а сега и на 5 лева се радваш.
Така че и не всичко частно е толкова доходоносно.

По какво са тези уроци по 5лв.?  Кажи , да идваме при теб ! Grinning
Аз плащам по 12 на час и това е с отстъпка .

# 851
  • София
Jizzlobber, много трудно те чета тебе. Разбрах само, че не си погледнала за други тарифни планове.
Ние тук шаблон не се опитваме да правим, а да изведем някои общи принципи. Да споделим опит също така.

Ето, сега споделям, че имам малък депозит за почивки и ваканции, в който всеки месец внасям някаква сума, дори и малка, дори и 20 лева. Така, когато му дойде времето, изненади няма.

# 852
Не, погледнала съм.Постоянно ме търсят да ми предлагат нови и нови, следя какви има.Казвам, че към момента този ми тарифен план ми дава най-много това, от което се нуждая.Коментираше ти моята сметка, и ти ми препоръчваше друг план.Ти не можеш да знаеш от какъв план аз имам нужда и какво покрива той.Това се опитвам да ти кажа.Ти ми казваш-ауууу, каква сметка, аз ти казвам-ауууу, сметака ми е такава, да, но на база тази сметка, т.е. на база проведени разговори, имам куп спестени други разходи.Като например едно 100 лв за бензин-да не се разхождам да питам на място.И всичко тръгна от там, че давахме примери някакви, как на някой не може да му бъде еди си каква сметката, па дори и на най-евтиния план да е.
...а ние тик извеждахме също същото.Само дето простичко си коментирахме, че има моменти, когато не можеш да заделяш 20 лв даже.Нищо повече.

# 853
Много голямо значение има каква е професията на човек и дали може да заработва нещо допълнително. Има хора, които нямат физическото време за това, други, които нямат уменията, знанията, за да го правят.
Не за всеки може да важи - ами работи допълнително, че да изкарваш повече.-

Затова колкото и да ти обяснявам аз лично как и защо работя ,надали ще помогне на масата хора ,които биха прочели темата . Именно затова и кой какво работел ,защо го правел ,колко изкарвал и спестявал са неща,които са различни за всеки и няма как да сложим под общ знаменател.Всеки се оправя както може! Peace
Много против съм да става разнищването на даден потребител/ка ,който е споделил нещо и веднага да му се посочат ,че аджеба тези му доходи са нереални, не всеки можел да е програмист или зъболекар и защо пък тона му бил назидателен, когато той/тя само е имал/а неблагоразумието да сподели лични параметри. Такива теми нямат отговор тук Peace

# 854
e...точно това казвам-че няма реално и нереално-така, както някои не "връзват", не вярват на  дохода на някой, други пък ахват на харча на друг-без да знаят куп фактори около това.Няма шаблон тук.Не може и да има.Да, отговори-няма.Аз единствено твърдя, че не само, че не може всички да са д най-доходната професия, ами и самата такава професия също не винаги предлага допълнителни екстри.Като пример с програмистите дадох-един може да е високо заплатен, да има много свободно време, да работи от вкъщи и куп други неща, които хем са му в полза, защото пести, хем дохода е висок, хем има свобода да действа и на частно.Познавам и програмисти, които са недоспали, защото пишат код до 3 нощес, заплащането е средно, не високо, и нямат 5 минути за частно или собствен бизнес.Та-не е и до професия само.

Общи условия

Активация на акаунт