Семеен бюджет

• 134 037
  • 2 321
  •   1
Отговори
# 1 110
Аууу, това плющене по празниците как ме дразни ... Ядене, пиене, ядене, пиене... И после два месеца на зеле и газиран сок ябълка.

# 1 111
Assos, ако сте само двама и ядетете колкото мишки, може и да ви е изгодно да ядетете навън, но иначе, не вярвам. И един съвет - ако не обичате пуешко, не се хвърляйте на цяла пуйка. Не е нещо кой знае какво. Wink

Сувенири еленчета и коледни свещници също не искам да видя.  Sick, после трябва или да ги хвърля или да им търся място за прибиране. Имам си достатъчно коледна украса, която аранжирам всяка година по различен начин и изглежда различно.

Обаче сте ми много интересни като кажете "изпекох едно пиле за Нова година и после цяла седмица го дъвкахме". Е толкова ли сте злояди чак? Или ние сме лами?

Истината е, че в последните години сме толкова Оядени нашето смейство, че по празниците майка ми като пита какво по-специално искаме да ни сготви, на нас не ни се яде нищо.

# 1 112
Имах предвид всекидневното меню,не празничното. Двама възрастни сме и малко злоядо магаре. Гледам да пазарувам по план ама доста често криввам от правия път.Поне съм свикнала да пазарувам всичко преди празниците,защото тези стълпотворения по магазините сякаш идва края на света не ги издържам.

# 1 113
Assos..

Истината е, че в последните години сме толкова Оядени нашето семейство, че по празниците майка ми като пита какво по-специално искаме да ни сготви, на нас не ни се яде нищо.
Същото е и при нас. Каквото ни се прияде се яде постоянно и няма нещо,което е вече само празнично и очаквано-пуст капитализъм и глобализация -всичко има :. Rolling Eyes

# 1 114
  • София
Аууу, това плющене по празниците как ме дразни ... Ядене, пиене, ядене, пиене... И после два месеца на зеле и газиран сок ябълка.

И мен ме дразни. И още повече ме дразнят хуните в Кауфланд, щото ми е до блока. Ей като дойдат празници и все едно на другия ден няма да са живи бе. Бутат едни колички, грабят, търчат из магазина. Ужас просто. Е, колко стомаха има човек. Алфове ли са, нямам обяснение какво е това ядене.

# 1 115

И мен ме дразни. И още повече ме дразнят хуните в Кауфланд, щото ми е до блока. Ей като дойдат празници и все едно на другия ден няма да са живи бе. Бутат едни колички, грабят, търчат из магазина. Ужас просто. Е, колко стомаха има човек. Алфове ли са, нямам обяснение какво е това ядене.
Има си лакоми хора, и за празниците имат оправдание.  Peace

# 1 116
  • София

Лакоми, лакоми, колко да са лакоми бре. Миналата година един шкембест чичо пред мен купи 5 кг пържоли???

# 1 117

Лакоми, лакоми, колко да са лакоми бре. Миналата година един шкембест чичо пред мен купи 5 кг пържоли???
По кило на човек.  Peace Като се изпекат, остават по700 гр. на човек. Таман за една нощ ядене.  Peace

# 1 118
  • София
Assos, няма начин при равни други условия сготвеното вкъщи да е по-скъпо. Нали освен продуктите и др. консумативи трябва да си избият наема, заплатата на персонала, рушвети за ХЕИ и да остане някаква печалба. Ти на себе си за труда не плащаш, предполагам.
За пуйката - не съм готвила, по свеки пече и винаги бялото месо ми е сухо.

ева17, всички кривваме, само да е с мярка.

И защо за НГ трябва НЕПРЕМЕННО да са пържоли. Като поизстинат и лоясат - прекрасна гледка.

Последна редакция: вт, 04 дек 2012, 15:26 от Cuckoo

# 1 119
Имах предвид всекидневното меню..............
Ами, ето у нас , за последната седмица:
пълнозърнеста пица с тофу, праз, маслини
зеленчуков гювеч на фурна с червен боб
крем супа от броколи, тиквичка, червена леща
баница със спанак, ориз със спанак
печени картофи с розмарин + майонеза от извара
патладжани с доматен сос на фурна
спагети с песто, или с мариновани гъби
киноа с броколи и брюкселско зеле
+ много и различни салати, предястия като гуакамоле, баба гануш, дип от авокадо, дип от маслини...

Ако ядете месо, май само в крем супата не може да се добави....

# 1 120
  • София

По кило на човек.  Peace Като се изпекат, остават по700 гр. на човек. Таман за една нощ ядене.  Peace

Що реши, че са пет души?

# 1 121
Краси,страхотно меню,но някои неща са ми непознати. Проблемът е,че ММ и бонбон да яде трябва да го яде с мръвка-постно не признава.

# 1 122
  • София
Двама сме, Риъл, а и заедно сме 120 кила общо.
А за Нова Година съм поканила приятели. Обикновено прекарваме ден, два заедно. Танцуваме, готвим, гледаме филми ... Миналата година правехме суши и телешко уелингтън. Аз пуйката уж заради традицията избрах, но си права. Ще помисля още.

Cuckoo, аз написах защо ми излиза по-скъпо. Мащабът също води до икономии, а и кой каза, че вкъщи труда ми е безплатен.

# 1 123
  • София
Краси, личи си, че имаш цялото време на света за готвене.  Laughing
Сега аз да ви кажа нашето седмично меню, което след красиното, е доста неизискано, но какво да се прави:
свинско със зеле
спагети с шунка, сметана и кашкавал
пиле със зеленчуци (нещо като гювеч)
пилешка супа
кюфтенца в бял сос
панирана риба с картофена салата
печена тиква

Отделно си нарязваме някакво мезе, правим салатка. Ядем плодове, когато ни е кеф.
(В момента вкъщи живеят майка ми и бабата на мъжа ми. Затова се готви на корем за радост на мъжа ми, че иначе вижда готвено доста рядко.)

# 1 124
Твоето меню, Тонка, ми звучи съвсем познато и понятно. Дори още си спомням вкуса на прочетените манджи, ммм... Heart Eyes Моето меню е едно и също всеки ден. Ако трябва обаче да го сменя с киноа и броколи, не знам....не съм сигурна.... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт