Семеен бюджет

• 134 056
  • 2 321
  •   1
Отговори
# 1 095
Извинявай, Краси, но коя торта (в класическия смисъл, не тая с мюсли) е полезна дори на първия ден?  Crazy

# 1 096
То като изпадаме в крайности, би трябвало може би само от БИО магазини да пазаруваме, а най-добре да сме веганци суровоядци  Crazy Така ще е перфектно Simple Smile
Ама БИОто никак не съм му фенка (освен, че е супер модерно и комерсиално напоследък, не знам колко е наистина, или са го гледали на луната - щото сертификатите и етикетите са най-лесното нещо  Crazy). И не ми влиза в бюджета пък хич  Crossing Arms

# 1 097
Биоторти има ли ? Wink
Че аз съм фен на сладкишите ! Grinning

# 1 098
Пък да не говорим колко повече ми харесват някои напитки като престоят. Има няма 50 години и стават прекрасни. Уиски, бренди, ракия Simple Smile
Вината също.
Разни меса и сиренета отлежават с месеци и години.
Янтра,не ги консумирай тези залежалите. Много ще са окислени. Не се трови-дай ми ги на мен! Mr. Green

# 1 099
  • София
 Joy
Аз, която не си падам много по алкохола и твърдите напитки, с удоволствие бих опитала едно по-отлежало.  Grinning

# 1 100
За напитките - окисляват се само , ако са отворени .
Тези , дето отлежават дълги години , запечатени , са си много добре . Wink

# 1 101
18 годишна ракия със 180 годишен лед и аз бих опитала....    Laughing
Ама нали ставаше дума за полезност, а не за удоволствие?!   

Извинявай, Краси, но коя торта (в класическия смисъл, не тая с мюсли) е полезна дори на първия ден?  Crazy
Е, аз не съм спец някакъв, (все още търся идеалната рецепта за полезна торта),  но например торта с блатове от пълнозърнесто брашно, крем от ядки, кокосово масло и сурово какао....нещо подобно.

А относно класическите торти,да, не са никак полезни, ама едва ли някой яде всеки ден такива торти...те все пак се хапват по празници, 2-3 пъти в годината.
А готвената и престояла храна май доста хора ядат всеки ден....

# 1 102
По темата: Успявате ли да се удържите от тази предколедна истерия? Аз за сега доста трудно Embarassed
Освен това ще съм благодарна ако споделите и други"хитринки" за закърпване на бюджета-най-вече разходите за храна и изготвяне на добро,но не скъпо меню.

# 1 103
18 годишна ракия със 180 годишен лед и аз бих опитала....    Laughing
Ама нали ставаше дума за полезност, а не за удоволствие?!   

Не , за бюджета е темата , не за полезност . Wink

# 1 104
  • София
Освен това ще съм благодарна ако споделите и други"хитринки" за закърпване на бюджета-най-вече разходите за храна и изготвяне на добро,но не скъпо меню.
Меню за празниците ли имаш предвид?
На Бъдни вечер е ясно и не се влиза в някакъв преразход.

На Коледа и Нова Година менюто ни почти винаги е едно и също. Мятаме пържолки на скарата или във фурната, правим много салати, мезенца, задължително пълня гъби и правя торта. Също така баница, питки, такива неща.

Не приемам истерията около празниците. В последните 2-3 години съм много ентусиазирана заради детето - празнично украсяване на дома, подаръци, коледни мероприятия...

# 1 105
  • София
По темата: Успявате ли да се удържите от тази предколедна истерия? Аз за сега доста трудно Embarassed

Да, определено не ме вълнува нито коледната предистерия, нито коледната такава.
Няма как един ден в годината да ми оправи настроението, бита, живота и проблемите и да ги заличи с вълшебна пръчка. Ден като ден.

Относно менюто - много зависи колко души ще храниш, какво смяташ за необходимо да пазаруваш и да готвиш.

# 1 106
  • Mediterraneo
Горкото ми семейство... Отрових го с тези киселинни манджи  Whistling

# 1 107
Сега празниците не са като едно време- сам по Нова година да пускат банани и мандарини  Crazy Целогодишно си има всичко, съответно ядем всичко..
Та и менюто ни за Коледа/Нова година не е нещо по-различно от това, което си ядем по принцип. Само дето обикновено е повече и се яде няколко дни  Crazy

И торти не ядем 2-3 пъти в годината само по празници, а когато ни се прияде - винаги можем да вземем парче или две... Щото цяла торта много хубаво се лепка  Mr. Green (а неизядена няма как да остане)

# 1 108
  • София

Като знам, че вкъщи няма място за излишни сувенирчета с елени и дядомразовци, съм много пестелива в това отношение. И няма да се разпусна за нещо излишно или скъпо само защото е Коледа.

Добро меню - за мен означава най-вече добро месо, печено под фолио или в йена, та да не изсъхне и да остане сосче. Като  цяло повече студени мезета и ядки. Вино - големите кутии или от някой фирмен магазин на изба.

Но без да се престарава човек, гледам, че масово се презапасяват за НГ, все едно 6 часа ще се яде нонстоп. Човек като пийне и изпуши няколко цигари и му минава апетита. А какъв е смисълът да дояждаш 1 седмица сготвеното за Коледа и Нова година.

Последна редакция: вт, 04 дек 2012, 15:12 от Cuckoo

# 1 109
  • София
Аз още не мога да преценя дали ми е по-изгодно да поръчвам храна/да се храним навън или да готвя.
А и като се има предвид, че след вещата ми намеса половината продукти заминават в кофата, не съм кой знае какъв критерий.

За нова година мисля да рискувам една пуйка.

Общи условия

Активация на акаунт