Семеен бюджет

  • 134 084
  • 2 321
  •   1
Отговори
# 1 080
  • Мнения: 10 547
При нас също е храна за десетина дни. Снощи от малко бяло пилешко месо направих ядене със зеленчуци, с което вечеряхме и има две порции за обяд. Днес, например, ще правя риба и ще се стремя да има отново за обяд утре.
Без планиране не мога- фрустрирам се.  Mr. Green

# 1 081
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 509
E, за десет дни, но при положение че се яде само веднъж, на вечеря вкъщи? Понеже у нас мъжът ми си е вкъщи, закусва, обядва и вечеря, малката- също( хич да не е и тя си хапва, яде колкото кака си  Heart Eyes). Аз само вечерям, но като има готвено, нося си обяд на работа.

# 1 082
  • Мнения: X
Почти всички готвени храни стават биокиселинни около 24 часа, след като са сготвени.
Дори и държани в хладилник и неразвалени, губят и малкото останали полезности, останали след сготвянето.
Не бих яла  готвена храна, преседяла повече от 10-на часа, след приготвянето й.

На Коледа и Нова година, у дома.
Все още не съм открила заведение, което да задоволи представите ми за храната, музиката, броя хора, обслужването и цялостна идея за празника, комплексно.

# 1 083
  • Мнения: 6 217
На празниците и аз по домашно. А при достигане на необходимия доход - тогава вече някъде на топло  Sunglasses.

Права е Краси, че престоялата храна няма много хранителни качетсва, което от друга страна пък не знам прави ли я вредна или не, но това е дълга тема.

# 1 084
  • Мнения: 8 242
Какво е биокиселина  Crazy За първи път чувам таз дума.
И Google не е наясно  newsm78

# 1 085
  • Мнения: 10 547
Какво е биокиселини  Crazy За първи път чувам таз дума.

Знам ли, като го чукнах в Гугъл за сперма и членове ми заговориха.

# 1 086
  • Мнения: 6 217
Какво е биокиселина  Crazy За първи път чувам таз дума.
И Google не е наясно  newsm78
Естествени киселини.

# 1 087
  • Мнения: 8 242
Какво е биокиселина  Crazy За първи път чувам таз дума.
И Google не е наясно  newsm78
Естествени киселини.
А като са естествени защо да са вредни?
И кои са тези, които се образуват при седенето на манжите?

(щото като се пише е хубаво да се мисли, а не да се говори наизуст)
Иначе със сигурност прясно сготвената манджа е дъ бест Simple Smile Ама не го работим всички домакини  Crazy

# 1 088
  • Мнения: 61 480
Сигурно има предвид , че храната се окислява при престояване . За отворени напитки важи същото .
Което е вярно . Peace
Затова се вакуумират храните , за да се избегне досега с кислорода .

# 1 089
  • София
  • Мнения: 23 743
И как тези биокиселини се отразяват на организма в дългосрочен план?
Питам, защото готвя веднъж, най-много два пъти седмично, което означава, че мъжът ми яде храна на повече от 2 дни.
(Добре, че от два месеца изобщо не готвя, има кой да го прави вместо мен, и поне в момента сме изчистени от всякакви биокиселини.)

# 1 090
  • Мнения: 8 242
Да де, не били компютри, ами компоти  Crazy
Предположих какво е имала предвид, ама много обичам така "чух ама не разбрах, ама да кажа"  Laughing

Ама нека тя да си обясни - какво се окислява и какво става после...

За празнуването - на 21 и двамата сме на фирмени партита и смятам с това да се изчерпат ресторантските ни приключения за празниците.  Crazy
Предпочитам вкъщи, по баби, гостита и приятели, вместо на заведение.

# 1 091
  • Мнения: 61 480
По принцип при окисляването се намалява трайността , първо , и второ се влошават вкусовите качества .
Но чак да е отровна храната - не . Wink

Аз хич не се вманиачавам , както и не гледам етикети със срок на годност ! Grinning

# 1 092
  • София
  • Мнения: 23 743
Хммм, на мен понякога някоя храна ми харесва повече, когато е престояла ден-два в хладилника, отколкото веднага поднесена. Но какво ли разбирам аз.

# 1 093
  • Мнения: X
Изобщо не става въпрос дали храната е по-вкусна или не.
А дали е полезна, като престои.
Тя и тортата е най-вкусна на третия ден...ама дали е полезна?    Laughing

Сготвената храна , именно заради високата температура, при която се приготвя, се окислява много бързо.По-добрия вариант е храна, която няма да се яде веднага, да се замрази, след като изстине, и да се стопли непосредствено преди ядене.
Храна, преседяла 24 и повече часа, ти дава само ситост и нищо друго.Да не говорим за вредата й .
Имунната система я възприема като отрова ( едва ли някой очаква да се гътне от една 3-дневна манджа    Mr. Green  ), белите кръвни телца реагират като при хранително отравяне.

Всички преработени храни, инстантни храни, салами, бялото брашно, бялата захар, сладкишите, полуфабрикатите, безалкохолните напитки, пастьоризираните млека и сирена, храните съдържащи консерванти, ароматизатори, оцветители, стабилизатори, и готвените съхранявани повече от два дни, са киселиннообразуващи.
Ако някой и това не знае какво значи, при написване в Гугъл "киселинност на храната" , още първия линк дава изключително пълна и точна информация.

# 1 094
  • Пловдив
  • Мнения: 26 992
Пък да не говорим колко повече ми харесват някои напитки като престоят. Има няма 50 години и стават прекрасни. Уиски, бренди, ракия Simple Smile
Вината също.
Разни меса и сиренета отлежават с месеци и години.

Общи условия

Активация на акаунт