Априлки 2013 - тема 9

• 24 707
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Ето ме и мен.Аз пак с мойто кръвно,вдигам си го и това е.Утре ще се обадя на лекаря да питам дали да вдигнем дозата на хапчетата.Преди малко го измерих-беше 160 на 110.пих си хапчето и лягам.

# 541
Ками, ЧРД! newsm67

по въпроса с кървящите венци - на мен започнаха да ми кървят още в началото. Смених си четката за зъби, има едни по-меки и имаше ефект. След това успях да изпробвам водите за уста лакалут и пародонтакс - втората е доста по-добра. Откакто я започнах ми изчезнаха проблемите. Реших да си взема и паста за зъби пародонтакс... е, няма по-голяма отврат Sick
та... карам само на вода за уста и всичко е ок. Помежду другота, единствената препоръка от страна на зъболекарката ми беше да си мия зъбите минимум по 10 мин...

# 542
  • Калифорния
Само да добавя, че е добре да се следи също поне 1-2 пъти по време на бременността не само глюкозата, но и инсулина.
... сега ги следя редовно, макар че всичко плащам, защото не е част от стандартните и изследвания и то толкова често.
Yara, понеже и аз искам да си следя инсулина (пък докторите, с които съм говорила не проявяват интерес  Rolling Eyes) да те питам: ти какво точно следиш? глюкоза и инсулин на гладно? или на няколко пъти през деня? или правиш натоварване с глюкоза?
Преди да забременея си направих натоварване с глюкоза и резултатът ми беше на границата на ИР, ама сега ме е страх мога ли да го правя? То не е кой знае какво да изпиеш една чаша глюкоза на гладно, ама не знам бебето как ще го приеме.  newsm78

# 543
Здравейте момичета  Hug
идвам с новини  Simple Smile май и аз ще бъда мама на мадама...отново  Laughing, доки ме гледа подробно и това което видя на два пъти беше момиче, все пак ще се доверя изцяло на ФМ в 21 седмица. Иначе всичко с бебето е наред, качила съм 3 кг. за месец  newsm78 но все пак се мерих с ботушите та не ми се вярва, ама ще видим  Thinking
целувки на всички  Hug

# 544
май и аз ще бъда мама на мадама...отново  Laughing, ....все пак ще се доверя изцяло на ФМ в 21 седмица.
Априлски девойки.  Heart Eyes
И аз ще се доверя на ФМ в 20г.с.  Blush
Може да ме изненадат отново.  Mr. Green

# 545
  • Варна
Само да добавя, че е добре да се следи също поне 1-2 пъти по време на бременността не само глюкозата, но и инсулина.
... сега ги следя редовно, макар че всичко плащам, защото не е част от стандартните и изследвания и то толкова често.
Yara, понеже и аз искам да си следя инсулина (пък докторите, с които съм говорила не проявяват интерес  Rolling Eyes) да те питам: ти какво точно следиш? глюкоза и инсулин на гладно? или на няколко пъти през деня? или правиш натоварване с глюкоза?
Преди да забременея си направих натоварване с глюкоза и резултатът ми беше на границата на ИР, ама сега ме е страх мога ли да го правя? То не е кой знае какво да изпиеш една чаша глюкоза на гладно, ама не знам бебето как ще го приеме.  newsm78

Следя ги просто на гладно, до колкото знам обременяването е 2 макс 3 пъти в година, иначе още повече вреди на панкреаса. Ами и на мен ми казаха, че само един път правят изследване за гестационен диабет. Аз и без това си правя на всеки 40 дни изследване на  ТСХ, затова реших, че на всяко второ такова ще си пускам и за инсулин. В момента се движа около 4.5-4.8 и на глюкоза и на инсулин, ако ги вдигна над 5.2, което е мисля гранично вече, тогава обременяване.

# 546
Здравейте момичета,да се включа и аз ,след първо инвитро съм бременна в 15 г.с ,много чаканото бебче го очакваме на 26.04.2013,с надежда всичко да е наред до края.Изключително съм щастлива ,че съществува този сайт и хора като всички вас тук.Живея в чужбина ,и ми е изключително трудно без семейството ми и приятелите ми в такъв момент.Тук се чувствам подкрепяна и разбирана ,БЛАГОДАРЯ за което.Пожелавам на всички бременни ,лека и безпроблемна бременност.

# 547
Здравейте и от мен. ))

Аз цял ден на обучение, поизморих се. Цял ден стоим на едни столове, дори нямаме маси пред нас и е супер неудобно за писане.
Дават само кафе и вода, нищо друго в кафе паузите (по една сладка можеше да слагат) а аз свикнах да ям по-често. )
Обяда беше, ужас....само едни пържени, панирани хапки (сирене, кашкавал, пилешко, риба) и пържени картофи. Поръчах си една салата, та да хапна. )

Аз ще презаписвам час за ФМ, моя е за 20ти ноември, ако някоя от вас го иска, за Фемина, доц. Димитрова, да ми драсне.
Утре ще се обадя дали мога да го сменя.

# 548
Мирама ти в коя седмица ще правиш ФМ

# 549
Мирама ти в коя седмица ще правиш ФМ

В 21г.с.

# 550
аз също ще правя в 21 г.с., но мои познати си правят още в 18-19 седмица и си мислех дали не закъснявам  Simple Smile

# 551
аз също ще правя в 21 г.с., но мои познати си правят още в 18-19 седмица и си мислех дали не закъснявам  Simple Smile

Прави се в диапазона м-2 16та и 23г.с. Така че кой, когато иска.

# 552
  • София
Момичета, много странно, че моята доки в Тина Киркова ще ми прави ФМ  newsm78 трябва ли да посетя и друг специалист или да се доверя на едно мнение- вече се колебая  Whistling днес се записах на училище за бременни....нямам търпение да дойде сряда да видя за какво иде реч  newsm03

Последна редакция: пн, 29 окт 2012, 21:20 от KrissSsstina

# 553
  • Калифорния
Следя ги просто на гладно, до колкото знам обременяването е 2 макс 3 пъти в година, иначе още повече вреди на панкреаса. Ами и на мен ми казаха, че само един път правят изследване за гестационен диабет. Аз и без това си правя на всеки 40 дни изследване на  ТСХ, затова реших, че на всяко второ такова ще си пускам и за инсулин. В момента се движа около 4.5-4.8 и на глюкоза и на инсулин, ако ги вдигна над 5.2, което е мисля гранично вече, тогава обременяване.
Мерси  Hug
И аз следя всеки месец TSH (имам Хашимото), та ще си пускам от време на време и инсулин като теб. На мен докторите изобщо нито веднъж не искат да ми направят изследване за гестационен диабет. Гинеколожката каза, че ако трябва, ендокринологът ще назначи, ендокриноложката каза, че нищо не разбира от бременни, ама й се струва че на мен всичко ми е наред  ooooh! Така че сама ще си назначавам изследвания. Надявам се да не получа гестационен диабет, ама ако се случи и аз не разбера, може доста да навреди на бебето.

# 554
Аз след проблемите със синковеца, смятам да обиколя максимален брой лекари, за да се подсигуря.
Трябва и час за ехокардиография да си запиша, днес пак забравих, но.........резервацията в Интерхотела не забравих да направя.
Чудя се, да влизам ли в басейна на хотела, с минерална вода е, т.е. дали не е опасно сега по време на бременността...... аз не мога да плувам.
Какви са показателите за гестационен диабет? Какви са рисковете, от какво може да се получи?

Общи условия

Активация на акаунт