Априлки 2013 - тема 9

• 24 703
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте и от мен, най- после се включвам и аз, чакам моето слънце живот и здраве на 14. 04.2013. т.е. априлска мама за трети път. Тъй като последното ми раждане беше преди осем години, след като изчетох всичко тук, направо се шашкам колко нови неща научих.Ще се радвам да си бъдем полезни и да се забавляваме. Желая ви усмихнат ден и много позитивни емоции  Simple Smile
Относно колебанията ви  дали сте усетили вече бебето, мога само да ви кажа, че в този период то се усеща много ниско долу, към интимната област, като потупване, всичко друго наистина са черва.

# 571
Добро утроо   bouquet

Добре дошли на новите момичета  Hug   bouquet

kotarache_87, благодаря за поста с лунарните и календарни месеци. И аз постоянно се чудя как е най- точно да ги смятам Simple Smile

Искам да се присъединя към групичката във фейсбук. Как точно да стане?  Party

# 572
Добро утро,
при продължава да вали...и взе да става и студено. Tired

Относно килограмите по време на кърмене, Kayren го е обяснила перфектно, килограми се качват от ядене, не от кърмене  Mr. Green. Ако не хапвате повече даже ще свалите много по-бързо.
За Фафлите, и на мен ми се хапват разни такива неща, за съжаление.... в това отношение завиждам на хората, които съвсем са изхвърлили Джънк-фууд от менюто си.

Аз от днес вече съм с "бременен" панталон, и се чувствам много по-добре, не ми стиска не ме придърпва...явно вече съм си дебелана... #Crazy

За месеците, и аз си ги изчислявам според термина, когато е датата тогава влизам в следващия месец.

sweet_maniche  пиши после за многократните пелени, и на мен ще ми е интересно.

# 573
И аз искам да знам повече за т. нар. многократни пелени- въобще не бях чувала за такива.

# 574
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=652193.0 - темата за многократните пелени.
Имам и книга на пдф, мога да ти я пратя на имейл, ако искаш. Peace

# 575
Здравейте сладурки.Тук във Варна вали ужасно.Днес сутринта ходих да си взема изследванията от БХС и направо станах вирвода.
Момичета малко съм притеснена.Резултати от БХС ме стреснаха, а именно:
Вашият риск за болест на Едуардс - 1 от 560, за възрастов риск 1 от 8700
бета-хорионгонадотропин - 0,36(много нисък)
алфа-фетопротеин - 0,42(много нисък)
Много съм притеснена и утре ще ходя при доки да ми обяснява.
Вие какво мислите, какви са вашите резултати.

# 576
sweet_maniche а ти от кога смяташ ,че влизаш в нова седмица-от дата на термин или дана на забременяване....Защото аз съм забременяла около 15-17ти,на тази дата ли всеки месец влизам в месеца?

# 577
  • Пловдив
седмиците ги смятам от датата на ПРМ.
От датата на термина си определям календарния месец Peace

Днес към обед имам ходене към центъра... и мноооого време за губене Mr. Green Ако има още някой свободен, може да се видим, да пием по едно чайче Laughing

# 578
  • София
Термина си го изчислявам по последен МЦ, а не по УЗ преглед или предполагаема дата на забременяване, така според ме е най-правилно. Влизам в следващ месец на датата на термина, аз влезнах в 4ти месец преди 2 дни, термина ми е на 28.04.

Веднъж в седмицата хапвам кFC, много го обичам и не мога да се откажа от тези крилца  Simple Smile

Вече съм 3кг +

Hug

# 579
Аз термина си го гледам както ми го е сметнал АГ.. първия ден на последния цикъл + 7 дни = термин....например на мен последно ми е дошъл цикъла на 04.07. + 7 дни = 11 ми е термина
Иначе как можеш да предположиш кога точно е станало(е естествено ако си правила секс 1 път в този месец,ще знаеш,но ако не си ...? Предполагаема дата на забременяване?? )

# 580
Привет мили бъдещи и настоящи мами!

За първи път пиша, но редовно следя темичките Blush
Бременна съм в 17 г.с. и съм толкова щастлива, объркана и всичко което можете да си представите накуп! Термина ми е на 10.04.2013г. и ще се радвам да споделям с вас случващото се с мен Simple Smile

Хубав и усмихнат ден на всички!!!

# 581
  • София
Здравейтееее,

Тук в София е леко слънчево, но бая студено ( 5 градуса ). Направо си дойде зимата тази седмица. А за месец в месец - аз не ги смятам тъй като много се обърквам. Най добре разбирам като отида на преглед и АГ-то ме види и ми каже. Но по принцип ако е според термина на 11.11 трябва да влезна в 5 месец, но по моите изчисления  hahaha hahaha hahaha го бях сметнала, че на 13.11 ще влезна в 5 месец.
Офф абе като цяло за мен не е толкова важно това, а по важно ми е да съм добре и да знам, че малкото човече вътре в мен е добре.
Вчера гледах по БНТ - Денят отблизо с Мира и темата Училище за родители - къпане на бебето.  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy говореше акушерката, че трябвало всеки ден да се къпе бебето в 37 градуса вода ( да не е осолявана ) и че може с бебешка козметика за баня да се къпе. А като показваше как да се държи направо изтръпнах. #Crazy #Crazy #Crazy

# 582
  • Sofia, Bulgaria
Хаха, Алекс в началото е страшничко, да  Laughing Въпреки, че бебето е малко и няма къде да бяга, аз се престраших на 1 месец да го къпя сама. Иначе го къпеше майка ми до тогава. Най-хубаво е от самото начало да се опиташ, защото с течение на времето бебето расте, започва да се върти, да рита, да се оглежда и става трудно:) Свиква се.

Добре дошли на всички нови мамчета!

За приемането във ФБ групата и записване на 1-ва стр., прочетете на 1-ва стр.!

# 583

♥¸.•*´¯)Brum♥¸.•*´¯), благодаря Simple Smile Пропуснала съм, че има информация за фейсбук на 1ва стр.   bouquet

Момичета, как сте с апетита, усещате ли промени? Аз от няколко дни не мога да се озъптя, постоянно ми се яде нещо, а не бях така. Дано да е временно, че иначе не ми се мисли Simple Smile))

# 584
Добре дошли на новите априлски мами - пожелавам ви лека и усмихната бременност!  Hug

Ивиии, при мен апетът се появи в 4-тия месец..... сега само да видя храна и веднага й налитам!  Laughing
Ще стана слонче, но не мога да се спра, опитвам се, стискам зъби, а накрая се оказвам с вафла в ръка.  Joy

Аз си следя г.с. по лунарния календар.  Wink Не знам защо реших така, но сега така ми е по-лесно да се ориентирам в коя седмица съм и кой месец.

Последните три дни с таткото си лежим на леглото и си слагаме ръчичките на коремчето ми.... почти сме убедени, че бебка ни се "обажда".  Heart Eyes Леки ритничета.... като потупване, но само от лявата страна, много е сладко, направо се разтапяме като го усетим, НО тъй като не сме 100% сигурни, че е бебка - ще изчакаме повече знаци, че е тя.  Mr. Green Наистина искам вече да усещам бебето - постоянно!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт