ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 28

• 42 806
  • 735
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте. В наредба на МЗ, променена от 26.10.2012, при издаване или презаверяване на здравна книжка трябва освен всички изследвания /за които нямам нищо против/, да се прави ежегодно проба манту!!! Не е ли опасно всяка година да се вкарва в тялото туберкулозен протеин?
Всички в службата сме страшно обезпокоени - масово сме с автоимунни заболявания. Ще ни изтрепят!
На какво основание мога да откажа? ПОМАГАЙТЕ!

# 166
Здравейте. В наредба на МЗ, променена от 26.10.2012, при издаване или презаверяване на здравна книжка трябва освен всички изследвания /за които нямам нищо против/, да се прави ежегодно проба манту!!! Не е ли опасно всяка година да се вкарва в тялото туберкулозен протеин?
Всички в службата сме страшно обезпокоени - масово сме с автоимунни заболявания. Ще ни изтрепят!

Да, това е поредната глупост... Както писах по-рано, от Манту също може да се направи анафилактичен шок с опасност от смъртен изход... За мен не е редно да се принуждават хората да поемат този риск... В случая, с въпросният тест търсят заразени с туберкулоза... Има и далеч по-точен и безопасен тест - Квантиферон ТБ голд, но тъй като е скъп и не се поема от ЗК, не са го предпочели пред Манту... Мисля, че може да избегнете Манту с бележка от ЛЛ за противопоказания към теста, които обаче да не са проблем за работата, за която ви трябва здравна книжка... Не съм запозната със законодателството в тази насока, но определено Манту и рентген не са най-добрият избор...

# 167
# 168
Здравейте,

Скоро предстои раждането на първото ни детенце и съм ужасена и объркана, надявах се да мога да откажа ваксините, а май няма да е толкова лесно. Обикалям , за да намеря личен лекар, но всички са ЗА ваксините и се започват обвинения и едва ли не заплахи и не на последно място проблемите с яслите и детските градини. Моя позната също не си ваксинира дечицата, но педиатърката им вписва ваксинациите в картона, за съжаление тя не е в София и няма как да се запишем при нея. Моля, ако някой може да даде инфо и съвет ще бъда благодарна Praynig

# 169
  • Варна

Това се отнася само за работещите в детските заведения, ако си мед. работник има и друга работа, но ако си педагог, лошо. Освен с фалшификации, няма друг вариант. Или си правиш друго изследваме за туберкулоза и ако РЗИ те глобят обжалваш, може и да мине. Аз обаче имам друг въпрос. Какво ще стане с фалшиво положителните резултати, които ще бъдат отстранени от работа, но ще се окаже, че са здрави, кой ще им плаща обезщетенията, а? Това последно умотворение на МъЗдравепогазването надминава всички граници.

# 170
Всъщност наредбата касае не само работещите в детски градини и ясли, а и тези в обекти произвеждащи или търгуващи с храни и водоснабдяването. Вчера се обаждах в РЗИ и питах може ли да се представи друг тест - например квантиферонов, независимо, че е скъп, но познайте - според тях само манту важи???

# 171
Не може ли лекар да ви напише, че сте противопоказни за ваксиниране /и манту/?  newsm78

# 172
  • Варна
Всъщност наредбата касае не само работещите в детски градини и ясли, а и тези в обекти произвеждащи или търгуващи с храни и водоснабдяването. Вчера се обаждах в РЗИ и питах може ли да се представи друг тест - например квантиферонов, независимо, че е скъп, но познайте - според тях само манту важи???

Добре, съгласих се. Ми като важи, направо колко да дам, за да ми я напишат. Искат да събират пари от глоби, ясна работата.
Пак ще се нарушават основни права, тоя път правото на труд.

Последна редакция: вт, 13 ное 2012, 12:45 от araxna

# 173
Някой знае ли как се прави точно квантиферонов тест - голд? Колко кръв се взима и от къде? Какво правят с кръвта, която вече е изследвана и е дала отрицателен резултат?

# 174
МЦПФЗ - София, за София град, тел:02 9832776
Обади се, обясняват всичко, любезни са.
За другите области диспансерите са други.

# 175
maxinka,благодаря!  bouquet
Все пак, ако някой си е правил квандиферонов тесто, да сподели!

# 176
Нещо важно за Церварикс-Гардасил и врьзката им сьс стерилитета на моми4етата.

http://casereports.bmj.com/content/2012/bcr-2012-006879.abstract

http://gaia-health.com/gaia-blog/2012-10-18/gardasil-destroys-gi … e-been-predicted/

# 177
# 178
Не откривам точните съставки на ваксината Гардасил. Полисорбат 80 какво количество е в Гардасил? В ТБ теста - Манту е 5 микрограма. Вероятно той е причината за случаите на анафилактичен шок.

# 179
Официално инфо за поставени ваксини през 2011 г. и надзор над имунизациите през същата година.
http://www.medinfo-bg.com/?page=statiq&id=1486

Общи условия

Активация на акаунт