ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 28

• 42 806
  • 735
  •   1
Отговори
# 180
днес един дядо ми каза ,че внучето му е спряло да яде готвена храна след реваксинация на 1годинка и 6 месеца...........не разпитвах повече,но ми стана мъчно

# 181
И моят Убавец след големите жеги лятото отказа готвена храна и без да е дупчен.  Confused

# 182
Не знам дали задавам въпроса си в правилната тема, ако е така ме извинете.

Детето ми е на 1г. и 7 месеца. Преди няколко дена сложихме 4 имунизация на ДТК и полиомиелит с Пентаксим. Детето направи доста бурна реакция (това по моите критерии). Според лекарката просто е направила алергична реакция. Няма да се впускам в подробности тъй като все още съм афектирана (най-вече на собствената си неинформираност).
Та въпросът ми е следния-
При положение, че първите три пъти сме слагали ваксина Infanrix, нормално ли е четвъртия път да се реимунизира с Pentaxim????
Все пак това не са ли различни ваксини, с различни компоненти, пък макар и за едни и същи болести???
Много ще съм благодарна на мами, които са по-запознати да изкажат мнение. Или поне споделете как е било при вашите деца- всеки път еднакви ваксини ли са слагани?

# 183

Детето ми е на 1г. и 7 месеца. Преди няколко дена сложихме 4 имунизация на ДТК и полиомиелит с Пентаксим. Детето направи доста бурна реакция (това по моите критерии). Според лекарката просто е направила алергична реакция. Няма да се впускам в подробности тъй като все още съм афектирана (най-вече на собствената си неинформираност).
При положение, че първите три пъти сме слагали ваксина Infanrix, нормално ли е четвъртия път да се реимунизира с Pentaxim????
Все пак това не са ли различни ваксини, с различни компоненти, пък макар и за едни и същи болести???
Много ще съм благодарна на мами, които са по-запознати да изкажат мнение. Или поне споделете как е било при вашите деца- всеки път еднакви ваксини ли са слагани?

От няколко години има такава аномалия с ваксините... Започнаха с Пентаксим по Здравна каса, но нещо с доставките не им се получаваше... Минаха на Инфанрикс, а след време отново на Пентаксим... Много деца са получили различна четвърта ваксина по тази причина... Това не е фатално, фаталното са страничните реакции, без значение от производителя... Ако нямаш против, сподели каква точно реакция се случи при детето и колко време след ваксината...

# 184

От няколко години има такава аномалия с ваксините... Започнаха с Пентаксим по Здравна каса, но нещо с доставките не им се получаваше... Минаха на Инфанрикс, а след време отново на Пентаксим... Много деца са получили различна четвърта ваксина по тази причина... Това не е фатално, фаталното са страничните реакции, без значение от производителя... Ако нямаш против, сподели каква точно реакция се случи при детето и колко време след ваксината...

stelt77, благодаря много за отговора.
Да, предполагам е без значение точно какъв препарат са й били, но все пак ми се стори странно.
Още повече, че детето ми прие предните имунизации без видими проблеми.

Реакцията беше следната. Вечерта в деня на имунизацията вдигна Т, не знам колко  , защото изобщо не ми дава да я премеря, изпада в истерия. (в процес съм на закупуване на термометър за ухо), беше много отпаднала, играеше й се, но някак си трудно движеше долните крайници, влачеше ги (тя по принцип е много живо дете и не се спира на едно място), погледът й беше замъглен, все едно беше дрогирана. През нощта вдигна още по-висока Т, чак на сутринта дадох антиперитик. На следващия ден вече имахме силно изразени сенки под очите, погледа все така дрогиран, все още имахме висока Т. На третия ден нямахме Т, но изби обрив на вратлето. На четвъртия ден отново вдигна Т през нощта. Днес е 5 ден, няма Т, все още имаме обрив и силните сенки под очите, погледа й е по-адекватен. Мястото на ваксинацията все още я боли и не ми дава да я пипам там. И като екстра загуби всякакъв апетит, разчита най-вече на сучене.

Четейки форума и различните реакции към ваксините си давам сметка, че нашите симптоми може би спадат към графа "леки", но като майка е трудно да гледам детето ми да страда, още повече
в следствие на ваксиниране.

# 185
sonyasa , преди 2г. при дъщеря ми се получи нещо подобно - само че първите 3 приема бяха Пентаксим, а реваксинацията с Инфарикс. Единствената, но ужасно реакция се прояви при реваксинацията. 2 дни държа Т по 40 градуса, беше като в полусън - ужас. Това ме мотивира да потърся инфо, макар и позакъсняла, но за себе си взех решение, че децата ми повече няма да бъдат тровени.

# 186
sonyasa , преди 2г. при дъщеря ми се получи нещо подобно - само че първите 3 приема бяха Пентаксим, а реваксинацията с Инфарикс. Единствената, но ужасно реакция се прояви при реваксинацията. 2 дни държа Т по 40 градуса, беше като в полусън - ужас. Това ме мотивира да потърся инфо, макар и позакъсняла, но за себе си взех решение, че децата ми повече няма да бъдат тровени.

bibka1 и аз все повече клоня към това решение. Още повече, че изпитвам непоносимост към лекари, която все повече и повече се засилва. Жалкото е, че повечето от нас търсят информация постфактум. А не би трябвало да е така. Ако ми беше предоставено правото на избор дали да поставям ваксина или не, тогава щях да се замисля, да се информирам за плюсове и минуси и да взема решение. Не смятам, че е редно това решение да бъде взето от държавата, защото последиците ще са лично за мен.
Защо например вместо да излизат някакви изкривени статистики за полза от ваксините, не започнат да печатат и листовки с възможните вреди от тях. Защото, ако не живеехме в информационно общество, едва ли някога щяхме да разберем колко голям е броят на разболелите се деца следствие на ваксиниране....

# 187
направо като чета и се радвам, че 2-месечното ми бебе няма ваксини  ooooh! ужас, горките деца  Praynig аз си търся педиатър, който да ги впише, че да ходи милото на детска градина

# 188
искам да споделя и нашия належащ проблем , детето ни се разболя от АД още на втория месец , след като му беше поставена ваксина , влоши се прогресивно с големи екземи , благодарение само на един хомеопат успя да се оправи , като сега малко се зачервява само на места но бързо му минава , детето е здраво , подвижно и много засмяно , но спряхме с ваксинациите ,сега ни заплашват че ще ни глобят , комисия няма как да минем като е здраво  , почваме поставянето на ваксини , моля посъветвайте ни какво да правим ,преживяхме много преди , и нищо не можем да направим , страхувам се за детето ми

# 189
искам да споделя и нашия належащ проблем , детето ни се разболя от АД още на втория месец , след като му беше поставена ваксина , влоши се прогресивно с големи екземи , благодарение само на един хомеопат успя да се оправи , като сега малко се зачервява само на места но бързо му минава , детето е здраво , подвижно и много засмяно , но спряхме с ваксинациите ,сега ни заплашват че ще ни глобят , комисия няма как да минем като е здраво  , почваме поставянето на ваксини , моля посъветвайте ни какво да правим ,преживяхме много преди , и нищо не можем да направим , страхувам се за детето ми

Само глобата ли те плаши? Глобите се обжалват... Не бих ваксинирала, ако не съм убедена, че е правилно...

# 190
да , но те не те оставят само с глобата , после следва друга глоба, без детски , без градина , и пак не те оставят после  все едно ние сме престъпници , иска ми се да се направи нещо по този въпрос

# 191
Цитат

Моя син е от същите тези дето им 3 пъти им биха Пантаксим, а последния път Инфарикс и също направи такава реакция с няколкодневна температура. Но за разлика от всички други аз давам веднага Панадол и не чакам детето само да си смъкне температурата само. Още повече че тези температури водят до фибрилен гърч, който за съжаление преживяхме.

# 192
Но за разлика от всички други аз давам веднага Панадол и не чакам детето само да си смъкне температурата само. Още повече че тези температури водят до фибрилен гърч, който за съжаление преживяхме.

И каква е ползата от панадола, след като и без друго детето е получило гърч?

# 193
  • София и там където не се пуши
да , но те не те оставят само с глобата , после следва друга глоба, без детски , без градина , и пак не те оставят после  все едно ние сме престъпници , иска ми се да се направи нещо по този въпрос

То така или иначе детски градини вече няма.

Никой за нищо не ме е търсил да ме глобява. Детски не съм получавала, плащала съм дори ергенски данък, ако сте чували за това.

# 194
Здравейте, някой има ли информация за IPV Инжекционната ваксина? Като чета как е направена, ми настръхва косата, но не намирам кой знае какво за странични ефекти... ние сме на два месеца, нямаме бити други ваксини. Всяка информация би ми била от полза. Мерси Hug

Общи условия

Активация на акаунт