Отговори
# 660
Наемателят ли трябва да плаща застраховка жилище? Другото не го коментирам, засега няма промяна. Лично аз не се притеснявам. Знаеш, че следя новините.

Бях вчера в The park да купувам подаръци. В 10:30 сутринта нямаше никакво празно място на надземният паркинг, подземният бе наполовина пълен. От детският магазин количките бяха пълни, опашките огромни.

# 661
Знаеш, че следя новините.

И аз следя и вестници чета и на митинги на чембъра ходя и всички са в паника какво ще стане след нова година. А оборотите ги сравняваме с 2009 и 2010 и няма нищо общо. Щом и Пенис се оплакаха, няма какво да се коментира повече.

# 662
  • Cavan, Ireland
Хммм, това с Авива, мен ме интересува, аз ще проверя как стоят нещата в понеделник. Колата ми е застрахована там, теглят си директно от сметката ми всеки месец.

Хазяите затраховат срещу пожар и наводнение само май...Защото нас като ни обраха лятото, хазяйката каза, че нищо няма да покрие компанията!

Напазарих си днес две огромни зелки от Васко, и ще си правя прясна туршия утре  Mr. Green само дето зелени домати няма да намеря Simple Smile

# 663
Чоси, честита ти първа работа!   bouquet
Не се ядосвай излишно - тарикати, които се скатават навсякъде има. Важното е, че вече изкарваш някакви пари.  Peace
Само монголци не бях виждала тука.  Grinning Не съм и чувала даже, че има.
ени, много добре ти се е получила портокаловата украса!  Hug Дали ще издържи така до Коледа? Не трябва ли да се лакират или нещо такова?
Дзак значи Васко се е върнал вече. Надявам се утре да е пред българското училище, че мъжът ми да напазарува. Ти взе ли бозата?  Laughing
Джу, аз чак днес разбрах, че декларацията за здравните трябвало да се изпратят до ТД на НАП по местоживеене, а не в централата в София.  ooooh! Днес разпечатах и попълних нова, но я пуснах като обикновено писмо в пощенската кутия до нас, че нямаше време да ходя до пощата в центъра. Надявам се да пристигне на време, въпреки, че не е препоръчано.

Гледам, че сте зачекнали темата за бюджета. Май в Дъблин е имало протести по този повод - поне така прочетох във вестника. Нямах много време да прочета всичко, но останах с впечатление, че ирландците негодуват най-вече заради таксите.
Нем къщата в която живеем, е застрахована от хазяина, но имуществото ни в нея трябва сами да си го застраховаме. И нас ни обраха миналата година и тогава стана въпрос за това. 

# 664
Наздраве  Laughing  отдавна не бях сядал сам да си пия като стар каръпин  Laughing

Иначе аз  тук като дойдох само английски никъде не чух.    И разбрах   че ГОШ  не е Гошо Laughing .  Бъзикам се де.  Ама като чух   О, май гоШ  или . Ю ОрайШ   и припаднах   Laughing

Днеска работих невероятните 3 часа ама... пак нещо.  И във фирмата не са розови нещата.  Никъде не са. В цял свят никъде не е розово, а държавите дето смятаме за нормални (всички извън България )  ще патят доста.  Просто те не са свикнали на това като нас.

Иначе забелязах, че ирландците работят като гърците. Тоест изобщо. Дай им ядене и пиене и да работят за 15 - 20 евро 30 часа в седмицата и са ОК. Па дали ще свършат нещо....  Само се надявам да нямат и те като гърците бонус за чисти ръце и 15та заплата.

Не случайно там дето бачкам има само българи и 3 останали монголци. Шефа на РДС в неделя каза, че не иска да вижда други освен българи. Все пак кой ще бачка по 15 часа за 8.65 и ще върши работата като хората и в пъти повече.

# 665
привет и от мен,вече сме по добре и аз и синчето,е втори вид антибиотик се наложи да вземем,но какво да се прави като ни е нападнал вирус  ли що е,не знам.Да се маха и да не идва вече... Twisted Evil

Вече за подараци говорите,аз нищо не съм купувала все още,та то и кога последните 2 седмици само по доктори и лекарства купувах,добре че сме с медикал кард,че иначе не знам що пара би изхвърчала.
  Елха имаме 1 изкуствена,а купих една малка от АЛДИ да има свежо дравче вкъщи,а и след това ште си я засъдя в градината,че много тъжно и грозно ми е,кат о гледам изхвърляни елхи след празниците.

Чосито,навсякаде е така,може би във фирми,като АПъЛ и някой др.такива е различно,но винаги го има това което описваш под една или друга форма.В нашата фирма например поляците са завзели и са страшна напаст, и много се поддържат един друг,правят така че да те изолират и да ти пробутат по тежките здължения,ако им позволиш разбира се.Никога не съм била расистка,но от как работя с поляци май нештата се промениха...А си спомням като дете през  80те години поляците имаха нещо като криза или граждамска воина,не помня,малка съм била,но знам че и им изпраштахме храна и дрехи,как ме е яд като се сетя...храни куче да те лае. Извинявам се улях се ,но съм набрала от нешто днес,та за това.  Stop
Чоси понякога в нашата фирма търсят хора,т.к. има текучество,в момента не търсят,но не се знае, мога да ти пиша на лични ако искаш повече .информация.
 Дълго стана ,а и време за сън че утре ми е много бизи ден.Лека нощ и на всички и дано коледното настроение се засилва и да няма поводи да спада.. Simple Smile santa2

# 666
леле, с много грешки ми е поста,но ще се постарая да не се повтаря

# 667
  • Cavan, Ireland
Vlaseda, оправяйте  се, че иначе лошо  Hug

Чоси, радвам ти се много как се изненадваш на такива неща, аз пък в началото си мислех, че поляците само казват О май гоШ хаха при нас не го казват много де....ама я-кат като патици

Лем, купих  Mr. Green 3 бутилки, Васко утре ще е там...и ако има и баницииии с бозааа....мале мале  Blush

Едни медени сладки имах, викам да ги занеса на Джон на техните, той Васко ми вика, абе те ирландците няма да ги ядат бе, и аз викам за мен ще си ги оставя, Джон се прибра вика ооо я сладки, викам ти такива не ядеш, ееее ти пък ще кажеш, да опитам първо и ще видим и половината тарелка замина. Васко спомена, че имал и вино, ама забравих да питам днес, че се оляхме с приказването и набързо пазарувах, взех на Джон малко Загорка, и казах, че в неделя ще имаме гости да не пие от нея, все едно казах изпий 4.... ooooh!

Дават го до -9 градуса тази нощ...утре дали ще се пързаляме по баирчето като миналата година или какво.... newsm78

# 668
Ами  пиши ако има нещо:) ще съм ти благодарен.  Аз искам да работя за Гилти като личен шофьор ама тя се дърпа нещо  Laughing Laughing Laughing Laughing .  Да поясня, че се майтапя  Mr. Green

В България сред самото население  се натрапва умишлено, че българите сме мързеливи и само мрънкаме.  За съжаление моят макар и кратък досег с други държави показва, че това е дале далеч  от истината.

Но истината е съвсем друга. Ние не сме мързеливи, тъпи или некадърни. Българите просто не сме задружни и не се крепим.  Това е основното и в историята ни и до сега.

Кажете евтина пластмасова елхичка да вземем за новия апартамент, че няма да се разминавам без украса за НГ я.

# 669
и аз искам боза. дори за миг си помислих дали да не отида до дъблин да си купя. но няма как да отделя толкова време. аз днес спах до 5 следобяд, но поне малко починах. и сега лежа в леглото и чета по форумите. то добре, че се разписахте.
Дзак харесва му на Джон загорката, що да не пие. а тези сладки в тарелките и ние ги харесваме. само прасковите идват малко сухи.

# 670
Забележете колко публикации има Гилти  Laughing 666  Laughing Laughing

Ка пиете боза не знам. Банички и в България не ядях Simple Smile.  Само се чудя кой може да ми домъкне суджук и кървавица дето не са развалени. Можели да е по куриер?  Тия дето идват с бусове от България дали може да домъкнат 5 - 10 кила ракия?  Плащаме си де Simple Smile

# 671
Ех, че хубаво беше на мамино парти. Като принцеска се прибрах точно в 00:00 ч.

Генерализирате, та дрънка. Както има мързеливи българи, дето за 5 пари работа не искат да ти свършат, така има и работливи немрънкачи. Тук е същото. И в която държава да идете - пак така. Хора и хора.
Пример - колко време се прави една дупка, оправя се тръба и се полага асфалт в БГ и тук? Тук  става точно за 3 часа, в БГ отвисяхме - да не броя седмиците. И да, ирландци работиха на дупката до съседната къща, с як акцент от северната част. Mr. Green

Кате
, пиши впечатления утре, ще чакам.

Аз съм поръчала на Васко, утре ще си взема нещата. Мммм, ще има сармички за вечеря.

Чоси, излез от Д1. Да видиш и друг свят.

# 672
Нем,  сега съм в Дъблин 7 и "работя" в Дъблин 4 Simple Smile.  Поне това е готино на тая работа, че си плямпам с една камара народ от всякакви свери и то на английски.

Гилти  твоите изпити в РДС ли са?

# 673
  • Cavan, Ireland
Гилти, аз по принцип не купувам сладки, щото не ги ядем ама викам да взема да пробваме, Джон само яде морени, купувам с кутиите направо, той нали тренира постоянно, давали му сила да обикаля стадиона, викам като ти дават лапай вафлата и изчезвай хаха.

И аз едни сарми ще врътна ама няма да е тази седмица, по Коледа почивам повече ще си поиграя да поготвя да поканя малко гости, че то нямам кой знае колко познати, ама и тях не виждам вече от толкова нямане на време

Джу, къде се загуби пак  Thinking

А за неделя баница с праз yum yum дет'се вика....иначе Джон боза му дадох да опита, сто пъти пита какво имало в нея, приличала на шоколадов шейк, ама не миришела, лигави се лигави се, накрая си натопи пръста опита после пи една глътка изплю я и каа че било disgusting викам айде айде чак па толкова, сто процента не е по лошо от вашия brown sauce - yuk!

# 674
Дзак,  може ли да се преместя у вас  Laughing.  Имам странното чувство, че с мъжа ти ще се разберем  Laughing.  Като изключим тренировките де ама па може и да ме навие да изтичам поне 1 километър Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт