ВТОРИ клас - първи срок - 1

• 49 372
  • 759
  •   1
Отговори
# 255
Ох, милите дечица! Какво излишно страдание са им причинили.
Бързо възстановяване на всички!

# 256
  • Страната на чудесата
Ние си прибрахме Цвета още в Събота сутринта, отседнахме в друг хотел там с готовност за реакция. До днес вечерта обаче няма никакви симптоми и не е имала-нито повръщане, нито нищо.Ще я задържа и утре у дома и ако се размине, смятам че сме от късметлиите. Като си мисля, тя не яде месо-може би затова е подмината от тази гадост Thinking В колективния иск и всякакви претенции относно подлагането на децата на подобно изпитание ще се включа обезателно, защото си е чист късмет, че не стана нещо още по-сериозно Naughty

# 257
Много мъчно ми стана за дечицата и техните родители! Пожелавам им силно да се оправят бързо и всичко да е наред!

# 258
И на мен ми стана мъчно.  Sad

Последна редакция: пн, 05 ное 2012, 11:39 от Люлин

# 259
  • София
То там е работата, че може всички документи да са изрядни. Това нищо, ама нищо не гарантира в Бг.  Confused Нали помните как всички запалили си автобуси са минали току що технически прегледи и са изрядни? И за натравянията я има някой наказан с 1500лв, я и толкова няма.  Tired
Много, ама много искам да пускаме децата на еднодневни и на многодневни екскурзии. Но няма.

Момичета, по-добре ли са днес децата??? Ще се организирате да предприемете някакви действия, нали?

# 260
  • София
Ужасно е това което чета ! Съчувствам ви искрено и най-вече на дечицата !  Hug Hug Hug
Присъединявам се към мнението за пробиотиците.
Шапка ви свалям, че при всичките грижи и проблеми, сте се спретнали толкова бързо да риагирате с адвоката и иска.
Аз съм от тези, които изискват и изчитат всички документи по пътуването преди да пуснат децата си някъде, но ... какво от това. За съжаление не съм убедена, че това няма да се случи и когато са с мен и баща си някъде и да пострада цялото семейство. Ние затова вече рядко почиваме в България, но и това не е гаранция. Например и в Гърция в моята, и в на мъжа ми областта, изискванията за хигиена и безопастност са доста по-занижени от тези у нас. Видяхме какво стана с фалшивия алкохол в Турски курорт, а съвсем наскоро и в Чехия. Предишното хранително натравяне на деца в БГ пък беше в 5-звезден хотел.
Абе да пази Господ и дано виновните си понесат вината !!!
Стискам палци за бързо възстановяване на пострадалите дечица !  Heart Eyes

# 261
Много ми е мъчно като чета всичко това, момичета. И респект за това, как се справяте със ситуацията - това е адекватно поведение.
За пробиотиците - има препарат на Лактофлор, който е за остри диарии - Enteric Ecol, на капсули е. Консултирайте се с педиатъра си, дали е удачен избор. Има Лактофлор Кидс на сашета, ако приемат течните препарати по добре ( при моето предизвиква допълнително гадене).  Много съм доволна и от един френски препарат Лактифорт (много са близки наименованията, но е различен) - също на капсули, по една на ден.
За гаденето  и повръщането - Вомутус Хил действа при нас безотказно - на на детето и на възрастните.
Стискам палци за бързо възстановяване на всички дечица. Hug

# 262
  • Страната на чудесата
По последни данни още 5 туристки от друг хотел са в болница заради същите симптоми... Confused спряга се водата като причина, да видим докъде ще доведат пробите. Това е просто безобразие, наистина!
Как смятате, като има толкова отсъстващи деца от 125, дали ще се провеждат редовни занятия и ще вземат нов материал? Аз моето дете го оставям тази седмица вкъщи, ще наваксваме от дома.
Това, което никак не ми харесва в цялата ситуация е, че в съседното отделение в болницата е имало и болни от хепатит А деца, родителите които са били там да кажат има ли някакъв контакт изобщо с нашите деца или са напълно изолирани? В смисъл, отделни тоалетни, коридори и т.н?
Ех, значи, все за нещо да има да се тревожи човек Tired

# 263
  • София
Oх, момичета съчувствам ви много за случилото се!
Сега разбирам от тук за това. Новини не гледам.
Ужасно неприятно и много притеснително!
Миличките дечица! Sad

Сили майчици за вас!  bouquet

# 264
Не съм следила новините последните дни и от вас разбрах, ужасно е това, което се е случило, бързо възстановяване на всички пострадали!

Lucky Plam, моят мъж е лежал с Хепатит А в болница, и коментираше, че не са били изолирани от останалите, което доста го беше учудило. Дано в Разлог е имало разделение, че само това липсва.

София от днес няма да посещава занималня, ще видим как ще ѝ понесе промяната, но с мъжа ми така решихме, дано е за добро.
Разочарована съм тази година от училището, още нямат стол, вече толкова време децата карат цял ден на суха храна. Затвориха и басейна, съответно плуването ни пропадна, а беше удобно, че е близо, най-вече за зимата, че не ми се ще да се помотва с мокра коса по улиците.
И правят ремонт отвън, изолация и т.н., всичко основно (което е чудесно като идея), но беше по-уместно да го направят лятото. Сега като гледам, може да не успеят да го довършат преди да дойде зимата, и едни скелета са наредили навсякъде, заради което има забрана да се отварят прозорците, когато няма учител при тях, защото могат спокойно да излязат да се разходят навън, дано оправдаят доверието, което им гласуваме и да не правят глупости, но много ме е страх Rolling Eyes

# 265
  • Страната на чудесата
...

Lucky Plam, моят мъж е лежал с Хепатит А в болница, и коментираше, че не са били изолирани от останалите, което доста го беше учудило. Дано в Разлог е имало разделение, че само това липсва.
...
И ние като лежахме в инфекциозна в София от свински грип бяхме в общи тоалетни с болните от Хепатит А, точно това ме притеснява мен-като са с толкова паднал имунитет, с какво могат да се сдобият нашите деца ooooh!

# 266
Лъки, обаждах се в училището.  Текат си нормални учебни часове. Учители има за всеки клас, включително и за нашия. Има здрави деца от върналите се, има и такива, които изобщо не са ходили на зеленото училище. От нашия клас дори вторите са повече от отишлите. Отделно Б паралелка не ходи, заради това че, класната им има малко дете...
Чака се управителката на фирмата-организатор да се върне от Турция и да се види какви действия по връщане на пари и компенсации ще се предприемат.

# 267
Lucky Plam били са в хирургичното отделение само те. Не е имало други болни наоколо.
Според мен е редно да наваксват с материала в последствие. Няма указания да се занимават с дадени уроци.  Повечето деца от класа бяха в Банско и не са на училище.  Тяхната класна също не е на работа.

# 268
  • Страната на чудесата
 shrekie, Каси, благодаря ви за бързият отговор! Ще се занимаваме от дома, изстрелях баба и на пост у дома, тази седмица ще е на домашно обучение.

# 269
Някой може ли да прати на лични информация за колективния иск, някакви координати и т.н. за да се присъединим и ние?  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт