ВТОРИ клас - първи срок - 1

• 48 548
  • 759
  •   1
Отговори
# 60
  • София
О-о-о и тримата знаят, че Дядо Коледа съществува. Чакат го с нетърпение. Обичат да говорят за него и всяка Коледа идва. Едно съседско момче ни помага, защото преди две години заподозряха дядо си. Имаме костюм правен от майка ми за сестра ми и мен. Малко е античен, но върши работа. Миналата Коледа бяхме на едно прекрасно коледно парти на многодетните семейства, за което предоставих костюмчето и децата констатираха, че в къщи и там Дядо Коледа е един и същ  Joy Иска ми се още поне няколко години да гледам тези щастливи и засмени детски очички и нетърпението, с което чакат да го видят.
Преди няколко дни взех коледните подаръци и приключих с пазаруването за децата. Остават само няколко дребни подаръчета за близките.

# 61
  • при моите деца .....
Привет!
Днес Марти донесе първата 5!
Видях оценката в електронния дневник и се опитах да я подготвя, но тя беше много разочарована....
Аз й обясних, че това не е лоша оценка, но тя каза, че който иска да учи в колеж в Америка трябва да има само 6!
Решила е, че ще учи в колеж в Америка със своя много добра приятелка, живее в Чикаго, всяко лято са заедно.....  Laughing
Дори не искаше да й подписваме бележника....

# 62
Момичета как се справят вашите деца с Англ. език?
При нас положението е страшно. Вчера са взели 4 букви и 4 думи, които трябва да научи как се пишат и произнасят. След като писа по 3 -4 реда всяка дума/ домашното/, го питам какво пише и той отговаря ,че не знае. ooooh!
Голяма мъка,как да го учи този език след като никой не им обяснява кога и как се четат буквите.Така и не запомни как се пише apple. От утре тръгва на уроци и се надявам да има някакъв напредък и да му се изяснят нещата.

# 63
  • София
Оооо, английският ми е любима тема от две седмици!
Аз установих също, че не прави връзка м/у буквите, от които се изписва думата и произнасянето ѝ.
Излових го с come in и come here. Понеже началото на израза е един и същи и той не беше успял да зазубри, та  come here го четеше като come in. Иначе ги спелува правилно, но какво от това.... Сравнително поназнайвам английски, смея да кажа и колкото и да ми е погрешен подхода, се опитах да му свържа английската азбука с кирилицата. Примерно i (ай) кога се чете И, m (ем) си е познатото М и т.н. ... Някъде към 10-та буква детето се светна, че може да срича на английски. След два дни упорство от моя и от негова страна, с известно замисляне и сричане се пробваше и непознати думички да изчита. Аз му обяснявах, че съчетанието на p+h=f(ф), а c+h=ч .....
Отказах се от уроците по английски в началото на годината. Нещо все ме караше да мисля, че трябва поне основата да положи, пък после ще дойде и техният ред  Mr. Green
Един от съучениците му ходи на уроци, но за сега родителите са на мнение, че са избързали.
Думите при нас се изписват в колонка, по съвет на госпожата. Смята, че така по-лесно заработва зрителната памет - има резон. Една дума се изписва в поне 4 колонки.

# 64
  • при моите деца .....
Английския е и нашия проблем.....
Не преписва правилно думите от дъската - обяснимо - не познава буквите - пише каквото вижда, дъската на е разчертана, в резултат i и l са еднакво високи.... просто на първата нейде на следващ ред има точка  ooooh!
Преписва думите по 3 реда, но си диктува Мим.... Mum  Sad
Вчера са взели още 3 букви - вече са учили 7, а думите са над 20.....
Дано поне не намрази езика.... че няма да научи....

# 65
Относно уроците и аз мислех на по-късен етап да ги включа, но  попаднахме на едана майка ,която преподава английски , учила е в щатите, но по съвсем друга система.
Както казваш oblachna ,на децата ще се обяснява паралелно с буквите и граматиката. Кога как се чете. Първо се учат гласните ,после съгласнтите и се чете на срички. По тази система учат в американските училища.  Та затове се надявам да възприеме нещата по -лесно.

Вчера направих / по съвет на майката/ картончета с буквите. Играем и подреждаме думите. Така му е по-лесно, това досадно писане по n, броя на дума,го изнервя и нищо не запомня.Днес ще бъдат  две  учителки ,ще се запознаят с деца и ще определят на кое дете как да преподават за да научава по-лесно езика, евентуално и да разделят децата на две групи, ако се налага. Ще споделям как върви.

# 66
  • София
При нас още не е започнало писането на думички, още пишат букви, а думите ги учат само устно.
Сутринта броих - 13 шестици.  Laughing Обаче снощи е скъсала нервите на баща си (аз бях на театър), като се прибрах буквално трепереше от нерви.  ooooh! Та сега ще видим как ще затягаме режима, не ми се ще пак да я наказвам без компютър, вече беше цяла седмица наказана.  Rolling Eyes

# 67
Klemy по- кой учебник учите? Ние сме на просвета, май и  * Боби * учат по същия учебник. Боби ,ако имаш възможност потърси учител ,иначе ще намрази езика. Аз съжалявам че миналата година не започнахме с уроците. Миналата година учеха разни думи, пееха и рисуваха. Поне буквите да бяха научили.  А не  сега по 3-4  на урок. Crossing Arms Българските букви ги учеха по-бавно.   Сега  заедно с него и малката ще ходи, че не ми се минава пак през този ужас още веднъж. Ще ходят веднъж седмично. Но обмисляме и лятото да продължат с уроците.

# 68
  • София
По повод английския - Цвети м.г., а и сега има проблеми с писането и нашата учителка я кара да пише всяка буква с различен цвят в тетрадката. Донесе й и 4 комплекта магнитни букви, с които редят думи на хладилника (пак всяка буква с различен цвят) напр. sister
При на имаше ефект. Писането в колонки също помага, ама нашата се изтарикати да ги пише по следния начин - 10 пъти първата буква, 1- пъти втората буква и т.н. Whistling Whistling Whistling
Днес ги пуснах на екскурзия и двете. Голям фурор беше сутринта. И трите бяха на бойна нога 20 мин. преди да звънне часовника. Дадохме им и телефон. Още не са ми звъняли ( вече 43 мин. Simple Smile )
Баща им ги пита: "Парите къде са ви?" Плами: "Ей тук най-отдолу, скрити от евентуални грабители ..."
Новото при нас е, че Плами .... пише комикс "Войната на Цар Картоф и Цар Морков". Има изписани вече окол 10-на страници, но все още не ми го дава да го чета и да го редактирам ... евентуално.
Цвети пък тия дни била Малкият учител, защото първа се сещала и давала верните отговори - много е горда да видим ....
По повод Дядо Коледа. Едно дете им обяснило, че не съществува и подаръците били от майките и бащите  Confused. Тази Коледа щели да стоят будни за да го чакат, ама майка им им е врътнала номер - за Коледните празници ще сме в Рибарица. Там ще им подарим по нещо от мама и тати, а подаръците ще ги чакат в къщи под елхата. Засрамих се, че вече има приключили с коледата Mr. Green, обикновено и аз се готвя от рано, ама тази година явно закъснявам Simple Smile. До вчера оправях коледно-новогодишни резервациии.

# 69
Майчета, аз да ви попитам някой ходил ли е на математическо състезание "Черноризец Храбър"?
Провежда се на 01.11. Моят второкласник е много добър по математика и госпожата му предложила да отиде. Той се беше навил естествено, обаче. Снощи носи разпечатани задачите от състезанието през 2010г. Петнадесет броя задачи с думи и то логически  - от сложни, по-сложни. Дори и ние се затрудняваме с решението им. Направо се притесних, че ще се изплаши и депресира ако там не успее да ги реши. И го посъветвах да се откаже...
Днес ще говоря с госпожата. Не знам дали постъпих правилно, малко ми е криво. Но много се притесних да не се разтревожи там и да вземе да плаче, че е един притеснителен...

# 70
Тази сутрин стана мазало вкъщи, нямаше ѝ подложката, която ползва за часа по рисуване, за да предпазва масата. Рев, тръшкане, ровене, няма я  smile3514

Момичета как се справят вашите деца с Англ. език?...

Зле  Laughing
Харесвах си едно време програмата, за въвеждане на езиците по-нагоре, сега щеше да им е много по-лека програмата в първите класове. Пък който иска детето му да учи, да се предлага като СИП.

За развитието на децата, да, има го това с по-ранното, от друга страна, мъжът ми е бил същия, много бързо развитие и после застой, 170 см. е висок, а в 1 и 2 клас е бил най-високия в класа. При София е същото, вече забави растежа и другите започнаха да я настигат, а до миналата година беше с 1 глава над тях. Човек не може да избяга от гените си, не мисля, че храната може да го промени. Децата стават с няколко см. по-високи от родителите си и то не винаги.

# 71
В Дядо Коледа все още вярваме, но постоянно подпитва защо Дядо Коледа е различен на различните места, дали е само един, или са много, май че скоро ще се досети каква е работата. Иначе всяка година баща му се облича като Дядо Коледа, досега не го е познал, казва стихчета, отговаря сериозно като го пита нещо Дядо Коледа, но после следва голямо разпитване, защо Дядо Коледа е обул червените маратонки на тати, защо тати все го няма като идва Дядо Коледа, защо у дома идва по-слаб Дядо Коледа, а по телевизията е по-дебел.....  Laughing Май наближава да бъдем разкрити.
За английския, все още пишат само букви, думи още не са писали. Явно нашата госпожа го дава по-споко. Иначе водят разговори, рисуват, опитва се да чете в учебника думи, макар че не ми е много ясно, като неса взели цялата азбука как така четат, може би ги запомнят от часа наизуст.
 Сега се борим с един лош навик, да гризе химикалите си и моливите, че се уплаших като видях химикала му със счупена горна част от гризане и почти изядена капачка. Вкъщи всеки ден говоря, карам се, обяснявам, че ще му се развалят зъбите, но ефект няма. Казва ,че така мислел  #Crazy Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем, моля да помага.

# 72
  • София
Пък моята мома вчера правили в училище малко конторно по математика и тя от притеснение как ще се справи се стягала цялата докато пишела. И цяла вечер имаше мускулна треска на краката. Представете си що за стягане е било. Rolling Eyes И не и се случва за първи път това, винаги за контролни се притеснява до побъркване....по-точно до мускулна треска. Но, както по-горе някой написа, човек не може да си избяга от гените. Аз за невзет изпит в университета получих нервна криза в пълния и вид и разкош.

# 73
  • Варна
Относно Дядо Коледа, мисля, че моето дете поддържа вярата у мен, че той вярва в него Simple Smile Каза, че нали можел да си поръча и нещо много скъпо от Дядо Коледа (ама ти докато събереш пари за това нещо...) Иначе и аз съм казала, какво значение има дали съществува или не, ако носи подаръци Simple Smile и с това засега сме приключили темата Simple Smile

Ние имаме проблем с избухвания, когато му се откаже нещо, следва неконтролируемо тръшкане, рев и т.н. Никога не се поддавам и не разрешавам нещо след избухване, наказвала съм го без игри, без други удоволствия... няма ефект. Обяснявам, обяснявам... той е съгласен... но когато му дойде отвътре, няма никакъв контрол. Ако някой е успял да се справи с нещо такова, пишете, моля!

# 74
За Дядо Коледа аз очаквах много сълзи и рев, но беше още в детската градина, когато една вечер ме попита "Мамо, нали Дядо Коледа не съществува?". А сега де, беше ме страх да кажа, така е, защото мислех, че ще последва истерия, а точно преди сън хич не ми се занимаваше с детски писъци  Mr. Green но пък си викам, сега е момента  Mr. Green прие го съвсем спокойно, само беше озадачена откъде тогава идват подаръците, като ѝ казах, че са от нас, направо се родихме, преди поръчваше с тонове и все скъпи, не уважавахме всичко, разбира се, най-малкото от възпитателна цел, и казвахме, че все пак "трябва да има и за другите деца"  Whistling сега много умело си подбира желанията, преценява цена-качество и т.н., абе радвам се, че мина и този зор  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт