ВТОРИ клас - първи срок - 1

• 49 345
  • 759
  •   1
Отговори
# 600
Понеже аз съм по практичните подаръци и винаги в писмото присъства и книга, та поръчах това:
Колекция романи на Лорън Сейнт Джон
Останалото вероятно ще е някоя образователна игра.

Като споменах писмо до Дядото- та, как сте с вярата в него?

# 601
Клеми,браво,много красиво!
Относно телефоните-моята дъщеря ползва мой стар обикновен телефон,не е от "специалните"модели,на мен целта ми е да имам връзка с нея по тоя начин,а и в днешно време си е вече наистина необходимост.
SZА,децата често имат подобни прегрупирвания и то в най-различни посоки .Както някоя друга мама беше вече написала-май че се делят по игри и по калпазанство Mr. GreenИ моята дъщеря веднъж ме изуми с тва ,което сподели,че нейната приятелка и казала-че не искала вече да и бъде приятелка,защото ние с баща и сме били еди си кво,тя имала много неща/при положение,че не сме нищо особено,просто в нашето общество е прието за нашите професии да се мисли така,щото са уважавани/и за да не навлизам в подробности-абе личеше си,че зад тези думички стоят по-скоро родителски думи.Аз обаче поговорих с моето дете и я попитах дали чувства това момиченце приятелка и дали се обичат двете-тя каза-да.И я посъветвах да и прости и да си бъдат винаги близки,да забравят лошото и  да си хванат ръчичките отново... Simple Smile
Ох,за Коледааа  Mr. Greenми не знам още и аз.Ама тя казва,че чака Дядо Коледа Grinning Уж голяма вече..Ама нека го чака възможно по-дълго.
Касита,сега видях поста ти и ме сети,че веднъж щях да ти пиша ответно на един твой пост-че и аз съм си мислела-че не знам къде е истината-ама от нашето уч-ще и универститет,май че най-големите успехи в живота после постигат в момента хора,които не бяха,разбираш ли от най-стриктните,най-будните и хвалените,каквито бяхме или поне така изглеждаше в онези години и така ни въпитаваха нашите родители с мъжа ми примерно.. Simple SmileАко и да сме доволно в живота ние все пак.

# 602
  • В светлината на слънцето
Klemy, от мен имаш отдавна глас, фен съм.   bouquet
За коледните подаръци да кажа - моята от известно време фучи и трещи, че нямало Дядо Коледа и щяла да разкрие истината за него на брат си.  Crossing Arms А той милият, естествено вярва ли, вярва. И онази вечер ги гледам - седнали двамата, долепили чела и пишат писма с желания. Всъщност пише, тя, а той й диктува. Викам й: "Нали нямаше Дядо Коледа, какво стана?" А тя ме контрира: "Абе, и тази година има. Да не му убивам желанието на Сашо, не за друго".  Joy Та Дядо Коледа оцеля още една година у нас.  Mr. Green Но пък гледам, девойката прояви финансова отговорност, убеждавайки брат си да не поръчва повече от 3 неща на дядото. hahaha

# 603
Тонита, и моят е шахматист-футболист Simple Smile сигурно е нова тенденция  Laughing

при нас вярата в Дядо Коледа е леко разклатена. Миналата година го домързя да напише писмо, опявах, опявах, но накрая стъкнах дребно подаръче. Той обаче след известно време, разглеждайки количката си, попита - като е от дядо Коледа, защо пише made in China?
има и съученици, които вече знаят, че няма Коледа. Те размътват водата. Така че при нас този въпрос тепърва ще се изяснява.

# 604
Благодаря за коментарите! Ще говоря задължително с класната, но не мисля, че проблемът е в прегрупирането, те като цяло са една групичка приятели, които се прегрупират вътре в нея чат-пат, но като цяло играят заедно. По-скоро имам чувството, че моето дете не успява вече да се идентифицира особено с другите - някак започват да се разминават по разни параграфи, макар да играят заедно много. Напр. другите четат масово за вампири и вещици, силно се интересуват от материални неща (като вида на телефона и джобните за лавката)... Ние залагаме на други важни неща и не зная дали не се сблъскват ценностите им и това да го обърква  newsm78 Разсъждавам си тук...

Хаха, шахматист-футболист е много готино!

В Дядо Коледа още вярва, да, макар да подпитва. Казвам, че той съществува за тези, които вярват в него. Вече започнахме да правим и ние коледния календар. Мислех да минем с миналогодишен, обаче те много държат да направим собственоръчно нов.

# 605
  • Варна
С голям батко в къщи вярата в дядото приключи преди няколко дни. Mr. GreenНе страда от това обаче. Wink

# 606
  • София
Още веднъж, благодаря ви за отделеното време и за коментарите!  Hug

Много го мисля този таблет и аз. Бяхме решили, че ще вземем вкъщи, за всички. Но сега Никол като го пожела и баща й с половин уста й обеща, че ще помисли. Принципно пак ще е общ, няма да й даваме да го носи навън, но се притеснявам, че няма да го дава охотно на брат си. Освен това се чудя не са ли малки, за такива подаръци? тази година таблет, за абитуриентския бал ще поиска лимузина и вила на Карибите. Нещо не ми се нрави идеята, макар да е с опция да се ползва от всички. Ще се радвам да коментирате казуса.
Иначе още не е схванала точно разликите в цените и материалните възможности. Даже си поиска книжка за рисуване за РД (бяхме коментирали едни определени, ако се сещате), което спрямо таблета е просто несравнимо.  Rolling Eyes

# 607
  • София
Моето дете не знае що е то таблет, та няма как да го поиска. А и да го поиска- няма да го получи, просто не виждам какво ще прави едно осемгодишно дете с един таблет, честно. Като цяло и ние с баща и сме мнооого далеч от новите компютърни технологии. В училище учат ИТ , забавно и е, но дотам. Вкъщи рядко сяда на компютъра.
Още не знае какъв подарък иска, но, както и всяка година, няма да е нещо голямо и скъпо, не съм фен на такива подаръци.

# 608
Не познавам семейство около нас, с деца 5-10 г., които да нямат проблем с използването на таблети.  Нещата в началото са тихи и спокойни, докато неочаквано не настъпи буря. Така че, внимавайте, какво си причинявате.  Simple Smile
Моите момчета нямат достъп до моя и няма да имат още известно време. Да се използва за четене или математика пък, на този ранен етап, абсурд. Ако се налага търсене на материали, във връзка с учебни неща, се ползва компютър. Изобщо не се притеснявам, че на почти 8 не е "факир" в браузването, по би ме притеснило обратното.

# 609
Моят смени самолета с дитанционно с Пи Ес Пи. Ужас. Няма да получи такова нещо.
Пак да си повторя питането:

Къде да си дам гласа за Клеми? Доядоха ми се черешки.... Mr. Green

# 610
# 611
Уф, само в клюкарника не проверих. Blush Гласувах!

# 612
  • при моите деца .....
Понеже аз съм по практичните подаръци и винаги в писмото присъства и книга, та поръчах това:
Колекция романи на Лорън Сейнт Джон

Като споменах писмо до Дядото- та, как сте с вярата в него?
Много ми допада твоя подарък! Замислям се и аз да поръчам. Главната героиня е и с името на дъщеря ми!
Вярваме в Дядо Коледа! Написали сме 2 писма...

# 613
# 614
  • Sofia
Дъщеря ми май още нищо не си е поискала за Коледа или пък аз забравих... Сигурно и за двамата ще вземем по едно Лего. Искаше ми се да й подарим някоя игра като напр. Small World или имаше една с влакове, но малкият ще й види сметката преди да сме успели да поиграем.

Учителката й ни се обади мин. седмица да каже как не искала да се социализира. Обаче на нея самата не й е нужна явно чак толкова социализация, не ходи да тича с другите, а предпочита с 1 дете нещо по-тихо и спкойно да прави. Гледах я и преди състезанието, останалите момиченца се гонят по целия етаж, тя стоеше отстрани и си танцуваше или пък просто си седеше.  Rolling Eyes
Притесних се първоначално, но после размислихме с моя мъж, че не е все пак тотален темерут и има някакви контакти, в квартала също добре си играе с децата, не ги отбягва. Педиатърът също ни успокои. А онзи ден попаднах и на една книга за интровертите: Quiet: The Power of Introverts in a World That Can't Stop Talking и сега с нетърпение си чакам поръчания Киндл, за да я взема да я прочета.

Общи условия

Активация на акаунт