ВТОРИ клас - първи срок - 1

• 49 365
  • 759
  •   1
Отговори
# 330
Тя, благодаря, добре, освен че, му е кофти на детето от АБ-то, което пие, заради стафилокока.  Simple Smile

# 331
Тя, благодаря, добре, освен че, му е кофти на детето от АБ-то, което пие, заради стафилокока.  Simple Smile

Милото, а ти как си? Че ние майките се притесняваме и страдаме повече от децата.

# 332
  • Страната на чудесата

На две от децата в класа на детето са казали, че не е нужно последващо лечение и не е изписан препарат?

# 333
Зле- и емоционално, и физически се изтощихме всички родители.

Сега съм чуденка дали да пускам детето на КМС? Много му се ходи, но нещо съм резервирана към състезанията тази година. Simple Smile

# 334
Зле- и емоционално, и физически се изтощихме всички родители.

Сега съм чуденка дали да пускам детето на КМС? Много му се ходи, но нещо съм резервирана към състезанията тази година. Simple Smile

И аз се чудя, но той иска. Почти се бях отказала от СМТ ,но се оказа че ще се провежда и в нашето училище, така че му се усмихна щастието на младежа. Mr. Green

# 335
Цитат на: chervenokoska_2
Вината е и в класните, които също не се обадиха и аз лично трябваше шоково да научавам новината през интернет. Дори не искате да знаете какво е да влезеш в стая с 4 легла, на всяко легло по 2 деца, половината плачат, бледи като платно, облекли каквото сварили, на системи и никакъв родител...

Chervenokoska_2, как така класните не са се обадили, че приемат децата в болница  Shocked Шокирани били, хубаво шокирани, ама с родителите на децата контакт имат само те. Не ми го побира ума, че детето ми ще се разболее и аз ще науча от нета или тв  #Crazy
А и толкова много деца с три учителки... Нашата г-жа беше с 10 деца и беше притеснена, тъй като в хотела имало и басейн...
Настръхва ми косата като ви чета. Това, че при нас всичко е било наред, е истински късмет.

За СМТ ние ще ходим, записването е до 13-ти. Даже се пазари за награден фонд, ако е сред първите трима. Изобщо "няма самочувствие", а една задача не е решил  ooooh!
Влюбен е в едно момиче от техния клас и забелязах, че всеки ден си слага парфюм на излизане  Joy

# 336
  • София
Прелитам само да пиша за съботно-неделна йога някой питаше - в кулите на Софарма има. Аз мисля да водя 1 или 2 от моите, но от следващата седмица.
Копирам мейла:
Здравейте,
Детски клуб „Бим – Бам“ в SBT – Shopping Center, организира занимания по йога за деца над 4 год.
Йога е един забавен начин за децата да развият важни умения, да изградят у себе  си двигателна култура, култура на хранене и дишане.
Практикувайки йога децата растат като по-уверени, ясно мислещи, осъзнати и отговорини хора в света.
Заниманията се провеждат всяка събота и неделя в следните часове:
Събота -  10:00ч.  -  11:00ч.
Неделя -  16:00ч.  - 17:00ч.
Участието в заниманията се осъществява чрез предварително записване.
Възползвайте се от специалната оферта на Детски клуб „Бим – Бам“:
•   Децата на служители в Софарма Бизнес Тауърс могат да посещават заниманията при  цена от 5лв. на дете на посещение.
•   Когато децата са от едно семейство могат да посещават заниманията при цена от 4  лв. на дете на посещение.
За повече информация и  записване:
Детски клуб „Бим-Бам“
Тел: 02/42 50 100
Моб: 0882 265 677
Софарма Бизнес Тауърс
ж.к. Изток, ул. „Лъчезар Станчев“ 5 (до КАТ)
web: www.bim-bam.bg

# 337
...С риск да се повторя и тук, ще изразя пак моето мнение, че е много важно на такива мероприятия задължително да има медицинско лице. Защото групата от Стара Загора при същите условия, но с лекар, който да реагира, нямаха този болничен престой и стрес от игли и системи, както нашите деца. И стреса не е бил толкова голям, нито за децата, нито за учителите....
Лъки, дори и да имаше медицинско лице с децата, при острите стомашно-чревните инфекции, особено когато не са един-два случая, а масово, лекаря пак би прибягнал до хоспитализация. Първо, защото няма как да се разбере за какъв вирус или бактерия става дума, това става с микробиологично изследване, второ- на "полеви" условия няма как да обгрижиш заболелите. Децата се обезводняват по-бързо от възрастните и включването на с-ми е важно с цел избягване на дехидратацията. Напълно споделям мнението, че присъствието на медицинско лице на такива мероприятия е задължително, но в конкретния случай единственото, което би могло да се направи е своевременно да бъде разпознат проблема, уведомяване на родителите незабавно и насочване на децата към съответните медицински специалисти. Предполагам, това е направило медицинското лице от Стара Загора. Thinking
Надявам се, този кошмар да отмине по-бързо и дечицата скоро да са отново в кондиция за учене, игри и...бели  Laughing  Hug

# 338
Аз съм майка на първокласник, поради което не следя темата, но имам тук такъв въпрос- как преминават училищните коледни тържества?В темата за първокласници се оказа, че в други градове и училища няма за момента организация. А нашата класна ни помоли за идеи, за да е интересен и впечатляващ първият общ празник на децата в класа?

Всичко, за което се сещам ми се вижда някак "градинско " и "бебешко".
Бихте ли споделили какво се харесва на децата във вече ученическа възраст и какви организации за празнуване създадохте?

С предварителни благодарности!  bouquet

# 339
  • София
Нашите първокласници миналата година ходиха на детска дискотека в Студентски град, където получиха и по едно пликче със символични подаръчета /лакумства най-вече/.

bibi, благодаря за йогата, мисля да звънна да проверя, че ми е супер близо  Peace

# 340
  • Страната на чудесата
След проведената вчера среща относно това зелено училище, съм потресена и оставам безмълвна. Моето впечатление е, че отново някой си измива ръцете и ние оставаме заблудени с общи приказки и извинения.

# 341
....Нашите първокласници миналата година ходиха на детска дискотека в Студентски град, където получиха и по едно пликче със символични подаръчета /лакумства най-вече/....
И нашите, но повечето деца останаха разочаровани. Децата предварително се бяха подготвили, кое с песничка, кое със стихотворение, кое с танц, но накрая водещите Джак Спароу и Вещицата / изключително "подходящи" персонажи за коледно тържество  Crazy, явно организаторите са го объркали с Хелоуин /, дали думата само на 2-3 деца и като цяло, тържеството е било претупано. Подаръците бяха лакомства и някаква смачкана маймунка, като от магазин за левче... ooooh! Равносметката е : забава + сандвич + сокче + малко подаръче + транспорт = 19 лв. и доста деца, почувствали се пренебрегнати.
За тази година още не сме решили. Но няма да е дискотека в Студентски град.  Crossing Arms

Lucky Plam, съчувствам ти. Борбата с колективната безотговорност винаги е трудна.

# 342
  • София
Следя темата, съчувствам ви на всички. Дано бързо да се въстановяват децата!

За Коледа - миналата година имаха тържество в училището, разиграване на Бъдни вечер. Дъщеря ми беше впечатлена, че са ги черпили с хляб и са били на гости. Не знам коя е тази трупа. Били са всички първи класове в салона. Видя ми се смислено тържество, само по разказите й.

И на Коледна тема - а какви подаръци сте приготвили за второкласниците? Simple Smile

# 343
И на Коледна тема - а какви подаръци сте приготвили за второкласниците? Simple Smile

Още нищо не съм приготвила. Почвам да подпитвам леекичко. Малката изреди 5-6 подаръка ,че иска. Обяснихи и ,че джуджетата докато направят всичките , други деца ще останат без подаръци. И препоръчах да си избере само един.

# 344
  • В светлината на слънцето
При нас миналата година коледните тържества бяха много приятни. Имаше едно общо за целия начален курс, в което групички от деца от различните класове или отделни деца бяха подготвили по нещо според талантите и възможностите си. Първокласничките освен, че пяха немски коледни песни, бяха облечени като снежинки и имаха танцови номера. А четвъртокласниците бяха направили цяла зимна пиеска, с декори, костюми и т.н. Беше много мило.  Blush
Отделно класът си организира коледно парти в един творчески арт клуб. Невероятно хубаво тържество им направиха - с детска дискотека, Дядо Коледа, всяко дете каза стихче или песничка, имаха състезателни игри, на финала получиха и подаръци - комплект материали и книжка за създаване на разни интересни неща. Децата бяха много щастливи. Доколкото знам този клуб има ателие и в Лозенец. Горещо го препоръчвам за такива неща. Става дума за арт клуб Ник.
По темата с подаръците - приключихме съвсем наскоро с купуването, защото и двамата бяха категорични в исканията. Девойката ще получи фотоапарат. Заслужи си го, защото започна да прави доста прилични снимки и определено фотографията я влече. Задължително ще има и книга.
Зелените училища Миналата година се разминахме с бялото, защото преди това си счупи ръката и нямаше как. Но сега като ви чета, направо сериозно се замислям дали някога да я пусна отново. С детската градина ходеше, но сега направо ми настръхва косата. Даже и за еднодневни екскурзии вече размислям. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт