Имало едно време на Запад 143 кротко спящи, неревящи Американски бебчета

• 36 650
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Ууу за ядене си говорите, засега абсолютен фаворит ми е индийската кухня, имаме един страхотен ресторант до нас, храната е просто божествена, признавам не съм опитвала много неща, но все се опитвам да котирам и Боби в моята храна, та затова наблягам на тика масалата им Simple Smile Иначе харесвам корейска, тай......китайското ми смърди, откакто съм бременна. Мексиканска не понасям, има вид и вкус на повръщано за мен, от време на време ям, заради мъжа ми, но все простички неща, че .... Френска така и не съм яла, американската ми е ..ок, обичам руска кухня, но това си го готвя вкъщи. Италианската кухня в Америка е потресаващо мазна и тежка, та и нея не харесвам особено. Сушито ме е гнус да го ям Sad, а ми е толкова вкусно, та затова наблягам на калифорнийските рулца Simple Smile))) комбинацията -ориз, соев сос и уасаби -мммммм.
И аз съм в чуденка за меню за тенкс гивинг, мисля да направя ориз със сушени манатарки...за друго не се сещам в момента.
Аз не пазарувам на черния петък, скоро няма и да пазарувам, не ми се струва безопасно, пък и като гледам рекламите все неща, които реално не бих купила намаляват, тъй че ....

# 556
  • Чикаго / София
Ние сме на гости за Тексгивинг, но е наше задължение да направим пуйката. Всяко от другите семейства ще донесат по нещо. Менюто ще е пуйка - пълнена с ориз гъби и дробчета и завита с мноооооого кисело зеле, млечна салата,  зелена салата, и спаначено-артишок дип, питка и десерт.

На Блек Фрайдей не пазаруваме.

# 557
Мексиканска не понасям, има вид и вкус на повръщано
Joy Joy Joy

# 558
На BF в магазин не стъпвам, но миналата година купих нещо домакинско онлайн, което ни трябваше. Тази година ще дебна един парфюм, макар и да ме съмнява, че някъде ще го намалят.

http://www.cnn.com/2012/11/18/opinion/greene-black-friday/index.html

Терминатор, и аз обичам много индийска кухня. В НЙ живеехме до Литъл Индия и редовно си похапвахме вкусотии в многобройните вегетариански ресторанти из квартала. Тук има няколко около нас, но само в един е наистина вкусно, разбира се най-далечния.  Laughing

Последна редакция: вт, 20 ное 2012, 02:58 от Solley.

# 559
  • USA
АП, да, голяма е разликата и това си има и отрицателните и положителните страни. Аз съм израстнала в семейство като Иркиното и ми е ново. К. се държи страхотно със сестра си. Много я обича и го показва, но му се промени поведението към мен и по принцип. Не може да не го афектира промяната. А на него му се насъбраха доста промени и с тръгването на училище. изобщо, има много какво да науча по темата и ми е интересно като споделяте опит и идеи.  Hug

За яденето, направо огладнях като ви чета  Mr. Green. И аз тук открих филето миньон и телешкото по принцип  Laughing (проядах като бях бременна). И аз най-много обичам фюжън и хич не обичам американско-италианско. Simple Smile Според мен си има и значение кой къде живее. В ЛА индийското и гръцкото не са на ниво според мен, но всичко азиатско и мексиканското са си автентични Simple Smile.

За Тенксгивинг ще сме на гости и ще има много отявлени готвачи, още не съм решила какво да занеса.

# 560
Няма да готвя,няма да пазарувам и ще сме си у дома.Вчера взех три заръчано в библ книги и съм отвъ д радостта че ще се кротнем(относително) за няколко дни.
..
Уинкс,ти най-добре си знаеш,но аз лично отказах да вярвам на две мега популярни концепции в дете отглежд и те са колики и ревност.Има стомашен дискомфорт от смяна на маса неща след раждане при повечето деца,малък процент имат колики.Има свикване с нов член ма сен и смяна на роли с поява на сиблинг,ревност,така както аз си я представям не съм виждала ни у нас,ни другаде наоколо.Поне за мен е много полезно да редефинирам някои неща,това не ги прави да изчезват и не ги минимализирам,но махам елемента на драма,който ми е тревожен...ааа,и на пики итърс не вярвам,ма това е друга тема  Mr. Green

# 561
  • Под сянката на разлистените кактуси
Ха, и аз не вярвах на пики итърс, докато не ми се роди едно такова...Толкова притеснения, безсилие, чувство за вина и въобще ужас...ЕДНА ГОДИНА яде само пуканки и солети...Брат й яде абсолютно всичко, но дребната ми разказа играта. Същите майка и баща, деца отгледани по един и същи начин, готвила съм й и от момента в който я захраних и...Повръщаше от яд, ако я накараш да опита нещо. Е, отгледа се някак...
По въпроса за любимите кухни - определено си падам по азиатските - тай безспорен фаворит, индийска, китайска, японска. Въпреки, че живеем практически в Мексико, така и не се научих да им ям буламачите. Фюжън определено сред фаворитите.
Аз тази година за Тенксгивинг се отървах с лека уплаха - на гости сме и ще правя само торта и чийзкейк с ябълки, пекани и карамел.

# 562
Ха, и аз не вярвах на пики итърс, докато не ми се роди едно такова...Толкова притеснения, безсилие, чувство за вина и въобще ужас...ЕДНА ГОДИНА яде само пуканки и солети...Брат й яде абсолютно всичко...

Туната, все едно аз съм го писала! Кажи ми, че оцеля малката, само това ме интересува! Моята в момента яде само бели неща - паста, хляб, ориз, яйчени белтъци, пуканки, бяло месо, бял боб... ах, излъгах! Според нея ядяла и цветове - шоколад(ов) сладолед! В момента в който баща и тръгне на по-дълга командировка ще я оставя на хляб и вода докато не прояде нещо цветно, различно от вит. гъми беърс!!!

Ники - и ММ и печката си имат отрицателни страни  Joy Най-големите семейни скандали правя в кухнята, когато благоверният реши, че е време да ме научи кое как се правело. Ама много е консервативен!

Уинкс - абсолютно "да" за значението на местоживеенето.

Бейби, ще предам на ММ идеята за пуйката, чудно звучи (това си е негов ареал), ама като го знам... Аз ще правя салатата с козе сирене, нар и цвекло и някаква импровизирана кръстоска между тиквеник и баклава... тиква, канела и орехи щедро, от другото - по малко  Rolling Eyes
Единственото нещо, което ме стимулира да готвя по празник е факта, че следващите 4 дни караме на лефтовърс и с един пуш си спестявам 4 дни мизъри!

Новородени, аниуан? На празника?

ПС Блек Фрайдей никога не съм уважавала, няма сила на този свят, която да ме накара да чакам на опащка за вещ. То и във всекидневието до магазин стигам 1/мес.

Последна редакция: вт, 20 ное 2012, 16:18 от Agent Provocateur

# 563
  • Boston, MA
По повод на пазаруването, да ви споделя, че ако сте решили да подарявате Киндъл на някого за Коледа, сега го купувайте, оня ден поръчах един и планираната доставка е за 19 декември.

Нищо не искам от Блак Фрайдей иначе, чак ми иде да ги бойкотирам. Гледах The Queen of Versailles вчера и доста се депресирах за всички нас, за човешката природа.

# 564
Моята в момента яде само бели неща - паста, хляб, ориз, яйчени белтъци, пуканки, бяло месо, бял боб... ах, излъгах! Според нея ядяла и цветове - шоколад(ов) сладолед! В момента в който баща и тръгне на по-дълга командировка ще я оставя на хляб и вода докато не прояде нещо цветно, различно от вит. гъми беърс!!!
towa,в моята книга с редефинирани родителски ишус   Mr. Green не е пики дете и не е повод за тревога..
*
аз пък гледах Tapped и същите емоции кът' Бубкините ме нападнаха...
*
Аталанта,ти ли пита за книга дето е по уж политически и пр теми?
  http://whynationsfail.com/   ; бая обемиста,но хубаво написана и върви леко,заслужава си..

# 565
  • USA
Анет, и аз си дефинирам нещата по мой начин, ама и ти си случила на благи деца явно. Laughing Много си права, че е полезно да се махне драмата от уравнението.
Моето определено е пики ийтър и злоядо, може и без храна да откара доста време. Чакам да му мине. Иначе, и аз не вярвах, че е възможно. Вече не го мисля, да се оправя както може Simple Smile.
Коликите и аз ги дефинирам като свикване със средата - гледам го моето #2 как се дере и дундуркам до откат. Не мислех, че е възможно някой да реве повече от брат и на тази възраст, ама на  Mr. Green. Тя си е "колики" по учебник - дране вечер с часове. Дори зорлем прочетох Хеппиест бейби он дъ блок (не зацепва Кредора) , много резерви имах, ама право дума човечеца.
За ревността, знам, че я има, защото аз съм я изпитвала Simple Smile. Надявам се К да е по-добре в този аспект. Та, сега гледам да съм по-отворена към чужди мнения и съвети, защото не се знае какво ще ми дойде на главата и как ще редефинирам пост фактум. Simple Smile

# 566
Новородени, аниуан? На празника?

Ноу, тенкс  Laughing

Обожавам всякаква азиатска храна!!! Не мога да реша тай или индийско ми е по-любимо, но май тай ми е маааалко по-любимо. Харесвам и Китайско, но в Бг, тук ми е отвратно. Корейско не съм опитвала, те май нямат много вегетариански опции, етиопско също не съм пробвала, но звучи добре. Всичко останало ми бледнее и не ми е интересно.

Не вярвам и аз в злоядството, от моя опит е следствие на родителски грешки в захранването и пореден туул за манипулация от страна на тиранчетата  Twisted Evil .

Тенксгивинг не честваме и не готвим като за последно  Laughing , но се радваме на "почивните" дни, по-коректно е да ги нарека неработни.

За ревността сиблингова ми е рано да се изказвам, струва ми се, че е родителска грешка в повечето случаи и също ми се струва, че в някои ситуации би било доста трудно да се избегне. В нашия случай почти съм се примирила, че сигурно няма да се справим добре и ще има драми големи, ама да видим  Rolling Eyes

# 567
  • У дома
Анет, мерси. Той вече започна нещо за Виетнам, но твоята ще взема за мен.

Нямам любима кухня, но за ужас на моя мъж опитвам всичко. Верно, че скуид, пресни морски водорасли и тем подобни си ги ям най-вече сама, но децата също опитват от любопитство.

Агент, беше ме впечатлила преди време с някакви салати, но не помня подробности. Хвърли още някой линк, ако е пробвано и харесано.

# 568
Кларет, яла ли си китайско в БГ наскоро? Аз също примирах при мисълта за българското китайско и като се прибрах и го пробвах.....майко мила, имам чувството, че можех да усетя вкуса на тоновете глутамат, който бяха натъпкали, та не повторих. Иначе тук на хубав китайски ресторант не съм попадала освен PFChang's, малките ресторантчета са смръдливи, а Панда Екпрес са  Sick, не че не ги ям, ям ги, но с отвращение Grinning Пак огладнях Simple Smile

# 569
малките ресторантчета са смръдливи, а Панда Екпрес са  Sick, не че не ги ям, ям ги, но с отвращение Grinning
Терми, къде си виждала малко китайско ресторантче, дето да е чисто, спретнато и уханно? Щот' аз не съм попадала в такова.

Общи условия

Активация на акаунт