Имало едно време на Запад 143 кротко спящи, неревящи Американски бебчета

• 37 309
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
  • USA
Супер тема! Обичам всякакви манджи. Най-любима ми е японската май. Обичам и тайландска и китайса, в зависимост от ресторанта Simple Smile. Корейската също беше приятно откритие за мен.

Много благодаря за съветите по моя въпрос! Хубави идеи сте ми дали. Разбира се, всеки случай е сам за себе си. Препоръчаха ми и книга, ще споделя ако ми хареса.

# 541
Мексиканска, защото по доматите и боба ми напомня на българската и е точно толкова лютиво, колкото ми харесва.
Етиопското и на мен ми хареса доста, въпреки, че нямаше месо, но не мога  да я ям тази храна много често.
Тиквен пай опитах днес за първи път ... не е лошо, малко като тиквеник, абе бива.
За другите кухни не мога да кажа, не съм пробвала.
Като дойдох силантрото ми блъскаше на бубулечки, пък сега взех да го понасям, може някой ден да ми хареса.
В американците още не мога да приема, че слагат много лед на напитките и в един момент пиеш кока-кола с вода или ужасно студена вода и че слагат разни майонезени сосове и кетчуп на всичко! Сложи си малко сол и зехтинче на салатата да и усетиш вкуса, какво ми го заливаш с майонеза!!!!

# 542
  • Чикаго / София
Ирка, преди време беше пропоръчала крем за себореен дерматит. Това ли е?

Уинкс това е крема, за който бях писала преди време, да. Съпруга ми още го използва и е все така доволен от него. вече 3 години и кусур.

Книга и аз не мога да препоръчам. Не съм и чела. Ама те моите бяха с толкова малка разлика, та и двете си бяха бебета и така си ги и третирах.  Голямата /която по онова време беше на 1г и 8 месеца/ не съм я молила за помощ за бебето.  И аз като янажар се опитвах да предпазя бебето от прекалената й загриженост. Отделях много време за нея, да сме само двете. Водех я на куклен театър, на площадката само двете,  когато бебето спеше, все нещо се занимавах с нея. Но при нас разликата м/у децата е съвсем различна и не мога да дам практичен съвет за по-голяма разлика м/у дечицата.

Форкс добре дошла сред нас.

За различните кухни не мога да се изкажа. Ще чета мненията ви. Знам само, че Мексиканско не понасям. Няколко опита направих и всичките завършиха с провал. 

# 543
Благодаря отново за приведствията Simple Smile Ами най-много харесваме целото семейство Мексиканска кухня и Китайска Simple Smile Днес пътуваме всички за Денвър (малко почивка)  Party Mr. Green

# 544
аз на ресторантски версии на етнична кулинария в Мидуест вяра нямам Mr. Green Понаучих се да готвя индийско (дружка омъжена за индиец помогна),турско и тай (с инет помощ). Няма нищо без което не мога честно казано,ако има домат и хляб съм ок ..

# 545
Сашими, суши и всичките му деривати, както и нудълс, водорасляци ми станаха много по-любими от лютеница, боза, луканка, етц.

Мексиканско чат-пат уважавам, макар че стигам само до чипса и гуакамолето, полети с маргаритки, за останалото нямам идеи (Бордерс в Кембридж прави най-добрият чипс на този свят, безсолен!). Китайска и индийска не ям, тай - 1-2/год. Виж корейско похапвам! Етиопската става за ядене, ако си гладен, както и италианската в ЮС (в Италия е друга работа, там само ям!). Медитарениън стават, ако не са вериги. Карибиън също, ама много пържено, много чудо, кейжън не сме спечели, но пък креолска не съм яла! Френска ям, като съм във Франция - то тартари, бъбреци, СИРЕНА, охлюви, сервитьорите винаги ме предупреждават "Мадам, поръчката ви съдържа неща, които американците не ядат"  hahaha на което аз отговарям "Носи и само гледай!"
Страшно турско съм яла във Вашингтон и Лондон, тук при нас гърците са царе (пак за фамилни ресторантчета говоря); арменското ми е со-со...

Уинкс, според мен същността на твоя проблем е сериозната разлика на децата - те са си вече 2 поколения (освен 2 разл пола). Иначе аз опявах от 3 мес нататък, че ще родя на Гелето бебето, та да има с  какво да си играе, да разхожда и да носи отговорност и изобщо всяка дума ми беше "твоето бебе". Да чукна на дърво хвана дикиш и са голяма любов и протекция от нейна страна, то не мога да го накажа и напердаша малкия дзвер без сестра му да изпадне в истерия, че и дисциплинирам бебето (след това и двамата бива понадисциплинирани по бързата процедура). Но освен да му дуднеш, че сестричката му е негова отговорност и за всяко нещо с бебето да се съветваш с него, друго не ми иде на ум... е, и много лично време с него, защото все пак досега е бил дългогодишен едноличен мамин тиранин, а сега самата мама му роди конкуренция...

Казвайте менютата за тенксгивинг, линкове, идеи, всичко е добре дошло, че ММ щял да пазарува довечера, а в моята глава е вакуум!

ПС хм, аз съм била абонирана за кул нюзлетър:
http://www.lidiasitaly.com/recipes/detail/537
http://www.lidiasitaly.com/recipes/detail/1192
(тази салатка как ще я омета!)
http://lidiasitaly.com/recipes/detail/1168
http://lidiasitaly.com/recipes/detail/211

Последна редакция: пн, 19 ное 2012, 17:59 от Agent Provocateur

# 546
Уинкс, едва ли ще ти е от полза моето мнение, но играта, която споменава Атти е играна с мен и сестра ми. Не си спомям някога да съм имала проблем като по- голямата.
Пиша едва ли, защото като ти чета въпроса си мисля, че сте опрели до някакъв проблем и едва ли ти е да търсиш книжки с ала-бала теории, които тепърва да четеш. При всички случаи ти пожелавам благоприятен изход за Голямото братче.

Агент, тази година ще занеса спинач артишок дип в къщата, в която сме канени. (Лидиа'с Итали е страхотно предаване по ПБС). Открито завиждам за печката и мъжа Sunglasses

# 547
Много ястия съм открила тук, но и момента с преместването съвпадна до голяма степен с развиване на интерес към храната като цяло, съставки, качество, експериментиране... В топ 5 не знам, но със сигурност любими станах суши, самосас, бекон, халибът, клам чауда, пад тай(но след като си отядох на място тук всичко ми бледнее)...Сигурно и много други има.
Конкретна кухня любима няма, защото съм пики и във всяка има и неща които харесвам и такива, които не, и положителните засега в никоя не вземат значителен превес, вкл и българската.

Агент, нямам идеи за меню, ние сме на гости и имам поръчка за обичайното, фенси бред (или иначе казано питка).

# 548
  • The QC to be!!!
Фея имам любими ястия от какви ли не кухни, но специално любима кухня... не. Топ 5 - моле по южно Мексикански, чииз кесадия, пикониятас, вегет. китайски ролс, 2 южно Индийски на които не им знам имената... Това чуждите кухни де...

Агент напълни пуйката или кокошката с ориз, моркови, сини сливи сушени, гъби, стафиди, сушени кайсии, кестени, лук праз и тук там скилитки чесън, сложи подправки - червен и черен пипер, чубрица, орегано, увии пилето в кисели зелеви листа и печи на слаб огън докато се опече. Да ви е сладко! За десерт щтрудел или парфе да не е баш по Американски празнуването!  Mr. Green

# 549
Мис Нели, благодаря за насоките за боя за коса.   bouquet Обаче аз пак имам питанка.  Blush На Ревлон Колорсилк номерацията е с 2- и 3-цифрени цели числа. Нещо въобще не се ориентирам кой номер е правилния.
Примерно 50 равно ли е на 5, а 52 на 5.2 или аз не съм разбрала?

Нямам любима кухня, имам любими ястия от много.

Меню за Тенксгивинг нямаме или поне не в онзи пуйчешки смисъл.  Whistling
Тиквен пай ненавиждам. Ужасно е на вкус с тази варена тиква в кръст.  Sick Тиквеник е друга бира, винаги с прясна и настъргана, а не пюрирана тиква.
Касерола френски боб с гъби може да се напъна да направя, ще видим.
За мен по-важното на този празник (и на всеки друг) е, че мъжът ми ще си е у дома.  Heart Eyes

# 550
Солей, правилно си разбрала номерацията. Кажи за касеролата.

# 551
  • САЩ
За Тенксгивинг сме в Нейпълс, ФЛ. И преди да ме питате и вие какво има в Найпълс, което го няма при нас, да кажа че няма нищо, ама няма да сме в къщи, няма да готвя, няма да слагам и вдигам маси. При нас сезона Октомври - Декември е много натоварен с рожденни дни, именни дни и празниците и накрая вече ми писва от постоянни софри и най вече приготвянето им. Обичам самото празнуване ама подготовката и чистенето след това недолюбвам въобще. Та този пуйкин ден ще сме без пуйка  Grinning

# 552
На мен пък ми е любима корейската кухня от чуждестрнните. Тук открих бекона и истинското филе миньон, маринованите аспержи на скара, сладоледа Rocky Road и pluots. А толкова много от нещата, които споменавате дори не съм чувала, че ми активирахте нещотърсаческия ген.

Тази година на 11/22 ни ще правя пуйка, ни ще имам гости. Имам чудовищна нужда от down time и няколко часа в спа.

А пазарувате ли в Черния петък?

# 553
  • The QC to be!!!
...
А пазарувате ли в Черния петък?
Никога не съм, нито пък бих се навила без значение на това какви са намаленията.  Crossing Arms

# 554
  • Boston, MA
Като цяла кухня, май най-често ядем японска или френска. Тай и корейско не обичам (лютиво ми е), та и мексиканското така, въпреки че го ядем. Италианско-американското също не го тача. Може би най-много харесвам модерни американски ресторанти.  Grinning

Иначе топ 5 в нас е стейк, ребра, риба, салати, ориз/суши/гьоза (японските пелмени). Манджите ми хич не се котират. Дани даже "научил" баба израелка, че "гьоза" било "dumpling" на български.  Joy

Агент, в нашия месен магазин имаше записване за turducken Simple Smile догодина Л. може с това да смая Simple Smile.  

Общи условия

Активация на акаунт