Днес съм работна

Криско вчера беше на куклен театър в яслата и мнооого се е радвал
Но всеки си преценява къде му е приятно всъщност... 

, ама знае ли човек. Завиждам ти, че обича да се занимава при баби и дядовци, щото моя хубостник не е фен. Онзи ден в парка идва майка ми, мина само да ни види и той като я видя и нададе вой и се гепи за мен, и ме хваща и дърпа за ръката, да ме води някъде ..... изпадна в истерия. Знае, че като я види, аз обикновено изчезвам 
Лошото е, че не иска да яде - само бисквити и банани.

Пу дано всичко да е наред 

Така съм му набрала и на него, няма да ви обяснявам
Хем, ако имаше кой да гледа Симо и аз щях да съм първа пушка на мача 
Нито мога да му обясня как да си духа носа. Докторката вчера ни даде отписваща бележка за яслата, прегледа го, добре бил и айде понеделник пак, ако не ни мине котка път.
Песни се опитва да пее, текстовете знае, даже на мелодия ги докарва
Но осъзнах, че 2/3 от думите му още са полуизмислени или съчетание от последните срички, даже често и обърнати тези последни срички
И лелките на яслата викат, че много говорел, ама те не му разбирали много. Сега едва ли мога да седна да им напиша списък с думите му и какво значат, от друга страна нещо ме е страх, че може да му секнат ентусиазма да говори, ако той види, че не го разбират
И седя и се чудя аз ли си измислям проблем или си е проблем и как да го реша...ще ме извинявате, че ви занимавам, ама се чудя...Друго се чудя дали да се притеснявам, че така си измисля думи, доста често са далече от оригинала, но пък винаги за конкретното нещо използва точно тази дума
На бисквита вика "дъгъда" примерно