Отговори
# 135
МОМИЧЕТА ИМАМ ВЪПРОС ,НАДЯВАМ СЕ СКОРО ДА МИ ОТГОВОРИ НЯКОЙ Simple Smile Преди 2 часа някъде отидох до тоалетната и видях че гащите са ми стабилно мокри ,сякаш вода съм изсипала върху тях  newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 ДА НЕ БИ ДА МИ ИЗТИЧАТ МАЛКО ПО МАЛКО ВОДИТЕ ???? иначе тапа не съм видяла да пада,и болки нямам  newsm78 newsm78

# 136
Здравейте,
Моята бебка спи и реших да ви нагледам.
Честито на Рокси - голям юнак е родила, да й е жив и здрав Здравко!
Беленето на кожата е нормално явление при новородените, не е сигнал за проблем. Просто след баня слагайте хидратиращ крем. Скоро и косичките на някои ще започнат да капят, нищо чудно новопоникналата коса да е с друг цвят. Родените със сивкаво-сини очи вероятно ще се окажат с пъстри, зелени и по-рядко със сини. При тъмно сините очи може би няма да има промяна на цвета - само изсветляват.
Бял серет от чурчето на момченцата също е нормално явление. Бебчетата се чистят от вътруотробния си период и им излизат пъпчици, белят се като гущерчета и т.н. На нашата маймунка пък от влагалището един-два пъти забелязах нишка слуз с малко кръв. Всички тези неща са нормални, не са обезпокоителни - органите и системите добиват завършен вид, освен това бебетата са в период на бърз растеж. Така че не се безпокойте за такива неща.
80 мл АМ на хранене е добро количество за бебе под 1 месец. Синът ми на около две-три седмична възраст поемаше към 60 мл и въпреки това наддаваше много бързо. Щом остава в шишето, значи детето си е изпило това, което му е нужно.
При нас снощи беше по-неспокойна нощ, но в крайна сметка друго не съм и очаквала - понякога са по-кротки, друг път не. Като се насучи добре, бебката си спи по 3-4 часа и сама се буди. Но като цокне по-малко, ококорва очички още на първия час. Та не спахме много добре, но сутринта откарахме до 10 ч. и сме бодри.
Аз вече съм в значително по-добра кондиция, вече ставам и лягам свободно и нямам болки и придърпвания по шева на разреза. Движенията ми са все по-свободни. Пия си три пъти дневно Саридон и мисля, че това ми помага. Пък и нали отказах всякакви антибиотици, ампули и инжекции, дето ми бяха изписали за домашна следоперативна терапия. Другата седмица вече ще съм като нова. Конци няма да ми махат, само в сряда трябва да отида при лекаря да види разреза и след това ще мога и да се изкъпя по-нормално. Питах в аптеката за непромокаеми стерилни постоперативни превръзки, ама нямаше и не съм обикаляла да търся на друго място, а имам само една марличка на шева. Та къпането ми е частично.
Това е от мен. Мъничко остана, момичета - краят на октомври наближава.
На тези с кърмачески неволи пак повтарям - слушайте консултантите и сърцето си и най-вече никакъв стрес. Колкото и докогато можете да кърмите, правете го. Ако усещате, че въпреки положените усилия, нещата не се получават и вървят на зле както за бебето, така и за вас - действайте според майчинския си инстинкт, той няма да ви излъже.

# 137
Наде, вероятно са води. И на мен така ми текна, не беше много, не предположих тогава, че са води, защото беше примесено с кръв. Но сигурно се започва при теб, стискам палци да мине леко и бързо!

# 138
Честито на новите мамчета.Да са ви живи и здрави бебоците Hug Hug Hug
На постъпващите за раждане стискам силни палчета за бързо и лесно раждане Praynig Praynig Praynig

Аз да ви питам мамчетата даващи АМ,по колко милилитра АМ мляко изпиват бебоците ви? newsm78
Моята кукла пие не повече от 80мл.,като понякога оставя по 10 мл. в шишето и не иска да го изпие.Не я насилвам обаче да г изпива,защото я виждам,че й става гадливо и ме е и страх да не повърне.
Ние сме на 15 дни и за сега пием по 60 мл. АМ, във вторник ще я мерим и ще увеличим дозата Wink

# 139
Наде, вероятно са води. И на мен така ми текна, не беше много, не предположих тогава, че са води, защото беше примесено с кръв. Но сигурно се започва при теб, стискам палци да мине леко и бързо!
мерси ще изчакам ако имам болки ще тръгвам към родилното Simple Smile  Hug Звъннах на моята майчица и тя ми каза да тръгвам веднага амам как да тръгна като нищо не ме боли  Laughing Laughing Laughing Laughing

# 140
  • София
Честит Здравко на мама Рокси, да расте все такъв голям, здрав и силен! Simple Smile
Наде, водата изтича при 1 от 10 жени, по-вероятно да е засилено течение, което е характерно за края на бременността. Ако все пак те притеснява, обади се на лекаря.
Днес мързелувам, преди малко ходихме на пазар и докупих финално за болницата. Бях взела Бепантен за гърдите, но приятелка препоръча Гармастан или Лансинох. В аптеката нямаше, но ми дадоха друг, 100% ланолин, дано свърши работа. Купих Арника за мазане и на таблетки, късно се сетих, но...
От утре половинката е в отпуск, ще "мътим" заедно.  Mr. Green От вторник нататък започва 41-вата седмица, но каквото такова, няма да го мисля. Бебето се е смъкнало надолу, по-трудно се движа, сгъвам и пр.

# 141
nade_91 и на мен не ми бяха изтекли водите а постоянно ми се ходеше по малка нужда през 10 мин. и се оказа, че май това са били водите, които са изтичали малко по малко, ако почне да те боли дори и да не са изтекли отиди да те видят аз като отидох вече имах 4 см разкритие.

# 142

мерси ще изчакам ако имам болки ще тръгвам към родилното Simple Smile  Hug Звъннах на моята майчица и тя ми каза да тръгвам веднага амам как да тръгна като нищо не ме боли  Laughing Laughing Laughing Laughing
Наде, на мен към 19.30 започнаха да ми изтичат водите.В 21.30 бях в болницата за всеки случай да ме прегледат и бях с 4 см. разкритие и в 23.00 родих. Верно че родих секцио, но нямах до последно грам болка.Прецени си ако продължи така дали да не отидеш да те прегледат.Аз реших, че е по добре да отида в 21 отколкото сутринта в 4-5  Hug

милинка и аз мажа с Гармастан, но той е с отмиване...ако бях видяла нямаше да го взема.Все ме е страх, че не е отмит добре  Rolling Eyes

Честито бебче и от мен  Hug

# 143
 Hug Hug Hug Hug Hug Благодаря ви за отговорите  Hug Hug Hug златни сте Simple Smile

# 144
Честито на мама Рокси!Да е жив и здрав малкия юнак и скорошно възстановяване! Hug

Ние с Калоянчо имахме малко по-спокойна нощ. Пропусна храненето в 24.00ч. и се събуди чак в 03.10 за хапване.Дано и тази вечер да е така  Praynig!Не знам дали се дължи на това, че при всяко хранене предлагам гърда и той стой там около 30 мин. Още не мога да разбера дали ме ползва за биберон или цока нещо, защото и от шишето хапва стабилно. Grinning Уж после с помпата излиза по-малко, ама знам ли?Понякога  дърпа гърдата доста силно и си върти главата или пък се свива нещо от което мен ме боли, отделно цокне 5-6 пъти и заспива, та и аз вадя пак давам и така...Голям зор с това кърмене, ама няма начин!

Рени, вие как сте?

Даниела, какво стана с помпата, поръча ли вече?

# 145
При мен така почна с малко вода изтекла през нощта и след 3 часа почнаха контракциите Simple Smile Хайде леко и от мен Simple Smile

# 146
Честито и от мен на мама Рокси Hug
Наде, при мен водите изтекоха от раз, просто няма как да се сбъркат с течение Wink
Мами да ви питам вие кога сменяте пампите на бебето преди или след хранене.Аз я мия и сменям преди, защото след като е яла е сънлива и ако тръгна да я премятам ще повърне или ще се разсъни.Проблема е ,че ние много пръцкаме и още докато яде явно пълни памперса и се чудя дали да я оставям така или пак да я мия newsm78
И още нещо от няколко дни забелязвам малки червени петънца около ануса на бебка, говорих с педиатърката и тя ми каза да я мажа с Бепантен, но не минават, вие имате ли подобен проблем, не съм виждала подсечено дупе и не знам дали не е и това newsm78

# 147
Мами да ви питам вие кога сменяте пампите на бебето преди или след хранене.Аз я мия и сменям преди, защото след като е яла е сънлива и ако тръгна да я премятам ще повърне или ще се разсъни.Проблема е ,че ние много пръцкаме и още докато яде явно пълни памперса и се чудя дали да я оставям така или пак да я мия newsm78
И още нещо от няколко дни забелязвам малки червени петънца около ануса на бебка, говорих с педиатърката и тя ми каза да я мажа с Бепантен, но не минават, вие имате ли подобен проблем, не съм виждала подсечено дупе и не знам дали не е и това newsm78

Сияна, аз също ги сменям преди хранене, защото след това обикновено повръща.Ние сме със същия проблем, докато хапваме и пълним паппите. Аз лично изчаквам, ако си заспи оставям го така, защото както си писала разсънва се и после няма заспиване. Ако примерно до 30 мин. не е заспал и мрънка каквото и да го правя, го сменям.
Относно дупенцето, аз мажа при всяка смяна със Судокрем и всичко си минава.И ние имахме такива петънца.Много им е чувствителна кожата на мъниците!

# 148
Честито и от мен на мама Рокси Hug
Наде, при мен водите изтекоха от раз, просто няма как да се сбъркат с течение Wink

И ние я сменяме преди ядене, поради същата причина. Понякога се нааква докато се кърмим, но и аз не искам после като е нахранена да я мия и да я сгъвам наляво надясно, за да не повърне на зорлен, а и не искам да я будя. За това оставяме сменянето на памперса за преди следващото ядене, тъкмо се и разсънва повече. До сега не е било проблем това. Относно дали това е подсечено и аз не знам как изглежда подсеченото, да кажат мамите с опит  Simple Smile Иначе аз при всяка смяна си я мажа с кремче против подсичане на Мустела  Hug

# 149

Сияна, аз също ги сменям преди хранене, защото след това обикновено повръща.Ние сме със същия проблем, докато хапваме и пълним паппите. Аз лично изчаквам, ако си заспи оставям го така, защото както си писала разсънва се и после няма заспиване. Ако примерно до 30 мин. не е заспал и мрънка каквото и да го правя, го сменям.
Относно дупенцето, аз мажа при всяка смяна със Судокрем и всичко си минава.И ние имахме такива петънца.Много им е чувствителна кожата на мъниците!
Мреси за отговора, да така процедирам и аз със смяната Hug.Ще изчакам още 1-2 дни и ако петънцата не минат ще сменям кремчето Wink

Общи условия

Активация на акаунт