Отговори
# 270
Здравейте момичета! Снощи се сетих за Gaja, тя скоро не е писала какво става с малката София. Надявам се че всичко е наред и вече са ги изписали.
Тони Радева , стискам палци да мине  леко раждането и ще чакаме да се похвалиш с добра новина.
blasphemy , на самият акт за раждане слагат на гърба печат, че са ти изплатили помощта и това е една от причините заради, които ти го задържат. А дали правят справка не съм запозната. Аз още не мога да се каня да подам документи за тази помощ първо трябва да потърся къде е адреса във Варна и тогава да се наканя да отида.

# 271
Благодаря Amorevole, не съм прочела всичко от днес и те накарах да се повтаряш.  smile3503    Май ще се опитам да прибавя поне още едно хранене на ден, а Дани сама ще си покаже дали иска и колко. Като гледам статиите - влизаме в нормите (почти). А  наддаването го смятам от най-ниското тегло след раждането.  След 12 дни сме пак на консултация и се надявам до тогава да наддаде по-стабилно , защото се притеснявам сериозно да дохранвам с АМ.

ShySun, няма проблем, Wink не може (а и понякога не е нужно) да се изчита всичко назад, особено когато цялото ти внимание е погълнато от твоята рожба. Hug Сега тя е най-важна, нормално е да търсиш отговори на всичко, което те вълнува.

Ако твоето усещане е да прибавиш още едно хранене, би могла да се довериш на инстинкта си и да го направиш, като се водиш и по Дани.

Ти търсиш информация, вглеждаш се в сигналите на Дани, опитваш да следваш нейния ритъм и интуицията си, грижовна и упорита си – вярвам, че все повече ще се опознавате и справяте все по-добре. Ще се радвам да споделиш как е минала консултацията. Flutter

Момичета, неусетно се изниза и октомври – „вашият” месец. Heart Eyes Последният му ден е подходящо време, за да ви дам информация за предстоящите събития, организирани с подкрепата на Ла Лече Лига. Wink Ако имате желание и възможност, заповядайте на ЛЛЛ безплатни лекции за кърмене и захранване и на кърмачески срещи и бебешки кафета за бъдещи и настоящи майки. Програмата за месец ноември по градове можете да видите на сайта на ЛЛЛ. Ако имате въпроси – може да пишете освен тук, също и в подфорума за консултации с Ла Лече Лига, или да се обадите на националния телефон на ЛЛЛ - 0888 555 385.

Усмихнат и гушлив ден! Grinning

# 272
  • София
Знаете ли дали за еднократната помощ задължително аз трябва да подам документите или може и бащата? И наистина ли задържат оригинала от акта за раждане, докато не преведат парите?
Ако имате сключен брак може би ще може и той,ако ли не-трябва ти да отидеш....
това не е вярно - с моята лична карта и оригиналите на актовете на двете деца+копие на акта на второто нашият тати не е имал никакъв проблем, а ние нямаме брак, че при нас е даже по-оплетено, защото не е баща на баткото.

# 273
Тони Радева стискам ти палци Simple Smile Аз ли останах само неродилата  #Cussing out #Cussing out #Cussing out Joy ,бях на запис на тонове преди малко ,и абсолютно никакви индикации за раждане  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy От утре трябва да ходя във 2ра градска (нали там искам да раждам ) да ми следят тоновете и направо незнам вече  #Cussing out искам да се свършва вече,извинявам се за негативния пост но вече съм отчаяна... Sad

# 274
Относно бебефоните много зависи от модела.Сега има толкова чувствителни, че се чува и дишането на бебето.Моят е от племеника ми, т.е на 3.5 години, където и да е в стаята мръдне ли детето бебефона шуми, но аз най-често го поставям на земята близо до кошарката.Не става без бебефон, то трябва през 5 мин.да надникваш в стаята.
И ние сме на консултация на 20-тия ден след изписване от болницата, не знам защо някой ги викат толкова често-връзки  Crazy
Тони Радева  всичко ще мине и замине и скоро ще се похвалиш и ти с тъй дълго чаканата рожба.
nade_91 ами случва се понякога Joy много срамежливо ще излезе твойто бебе

# 275
Тони, стискам ти палци, всичко да мине добре!  Praynig
Наде, не се притеснявай и не се отчайвай, никоя жена не е останала вечно бременна.  Hug
blasphemy, миличка, не се стесирай толкова, давай по-спокойно. Да, беше питала за лохиите и аз ти отговорих, че имах подобен проблем и пих Флажил (изписа ми го АГ), но кърмата ставала горчива - Катрин се мръщеше малко, но не отказваше манджата, пиех го след кърмене.  Hug
За документите за помощта за родено дете: попълва се декларация в социалната служба. Носят се следните документи: удостоверение от общината за родените деца от майката, копие от актовете за раждане на всички деца, оригинала за детето, за което се отнася помощта(той остава при тях до изплащане на помощта - не питах защо), личната карта на майката (за справка), копие от банкова сметка, по която ще се изплати помощта, на място се попълва и още една декларация (нещо за личните данни). Не питах може ли друг да подаде документите вместо мен, при положение, че си попълних декларациите в къщи.
За студените ръчички - На Катрин са почти винаги студени (направо ледени), докато крачетата, нослето, вратлето са топли. Преди малко четох из мрежата, че било нормално, а като показател дали на бебето му е студено, трябва да се пипне вратлето.

# 276
Да се запиша в новата темичка. Откаквъ Марти се роди не намирам много време за интернет, но при възможност ви чета.
Честити бебчета на всички вече родили мами - да са ви живи и здрави и много да ви радват. На чакащите мами - търпение и кураж - още малко остана и вие щастилво ще гушкате бебчетата си.
Занапред ще гледам да се включвам по-често - доколкото виждам - всички сме на една и съща вълна - кърмене, колики, наддаване и т.н.

# 277
Здравейте и от мен! Днес бяхме на втората си разходка с татко и беба, в Бургас беше много приятно времето. И нашите ръчички са често студени, но аз и пипам нослето и вратлето и следя за тях. Моите лохии да ви кажа вече изчезнаха (мисля си, че е от голямото натискане на корема в родилното  Laughing). Чакам сега да ми паднат и шевовете. Иначе от няколко дни вечер си правим пауза от 4 часа и успяваме да се наспим.
ВЪПРОС КЪМ КОНСУЛТАНТИТЕ ПО КЪРМЕНЕ: вече сме на две седмици, Кристиана суче по 8-9 пъти на денонощие средно по 10-15 минути на хранене, но само от едната гърда. В края на процеса тя вече е заспала и я обръщам на другата, но тя не я поема. Масажирам я, пощипвам я, но нищо не я събужда. На следващото кърмене и предлагам гърдата, от която не е сукала. Дали е по-добре да разделя този интервал от 10-15 минути на по двете гърди или да си я храня от едната? С хранене от по-малко от 10 минути на гърда ще стигне ли до задното, по-хранително мляко? Забравих да кажа, че имам едно или две изцеждания с помпа дневно и едно вечерно хранене с шише. Извинявам се предварително, ако е обсъждано, но времето за четене малко липсва   bouquet Благодаря!

# 278
Здравейте и от мен, аз ще разваля потока от въпроси за кърменето и ще помоля мамите, давщи адаптирано мляко за отговор. Ние от миналата седмица сме на АМ, като давах от това на Хип- Комбиотик, но бебка взе много често да повръща на фонтан и сега сме с Антирефлуксното на Хип. Въпросът ми е колко дълго се приема това мляко и после минава ли се пак на обикновените, или се продължава с него?И още нещо, знам че при адаптирано се дава и водичка, но моята бебка категорично отказва да я пие, докторката каза да не я насилвам, но аз все пак се притеснявам, че съвсем нищо не иска да изпие Confused

# 279
dion   Знам си аз, че нещата са наред, ама пусто притеснение..... нали за малката става дума и ми се прокрадват едни такива мисли понякога, че може и да не съм права.  Мерси за подкрепата! 

ginger.bs   Мога да предложа нещо, моята и тя заспива след първата гърда и не мога да я събудя с пощипване и размачкване. Започнах да й сменям памперса след като заспи на първата гърда, това я разбужда достатъчно за поне още 6-7 мин сукане от другата. Ако искаш пробвай, може и при теб да даде ефект.

# 280
Ние днес ходихме на консултация, на 20ти ден от изписването. Малкият е качил 1кг и вече е 4600гр. Височината му я изкараха 50см, а в болницата при раждането са го писали 52см. Кой крив, кой прав не знам. Ще пробвам и аз да го измеря, да видим какво ще излезе.

Аз кърмя от една гърда на всяко хранене. На следващото сменям. Понякога, ако заспи бързо-бързо и не е изсукал хубаво мялкото, следващият път пак започвам от същата гърда и по някое време сменям с другата. На по-късен етап вече вероятно ще почнат да ядат и от двете гърди на всяко ядене, поне така беше с големия ми син.

ShySun, напълно те разбирам. Все се притеснява човек, особено пък, ако ти е първо дете.   Hug

# 281
  • София
Деси, нашият бебефон е в контакта зад леглото. Те нали принципно твърдят, че не е много хубаво да се ползва бебефон заради вълните, но...шанс. Той с обратна връзка ли е вашият? Аз наистина не мога да схвана защо е по-различно да е в леглото, отколкото примерно както е нашият. Освен да се чува обратно от другата стая какво се случва и идеята да е да не се стряска бебето след някоя друга седмица Thinking Thinking

Пак е с две устройства, обаче като оставя едното по-далеч от бебето (както е вашият), чувам чак когато започне да плаче силно, а аз искам да чувам и по-слабите звуци. Ама така е като чета цялото упътване, иначе изобщо не бих се усъмнила  Simple Smile  

skrita FUstA, нашият бебефон не е от най-чувствителните, за съжаление  Tired

За ортопеда: поразпитах мои приятелки, на всичките са им казали да отидат на преглед с ехограф като станат на 2-3 месеца. Ние още не сме били при педиатърката на преглед, затова не знаех за това изследване, явно е стандартно за всички Peace

Потвърждавам информацията за това, че задържат акта за раждане, докато не постъпят парите от НОИ  Peace Цяла сутрин се борих със системата. В моята община (ОК) не ми поискаха личната карта на бащата, с когото нямаме брак, свериха само моите данни, защото детето се води на моя адрес  Peace Документите, които изреди Фортуна, ги попълних на място в общината.

Тони, стискам палци утре да се похвалиш с хубавите новини  Praynig Hug

Здравейте и от мен, аз ще разваля потока от въпроси за кърменето и ще помоля мамите, давщи адаптирано мляко за отговор. Ние от миналата седмица сме на АМ, като давах от това на Хип- Комбиотик, но бебка взе много често да повръща на фонтан и сега сме с Антирефлуксното на Хип. Въпросът ми е колко дълго се приема това мляко и после минава ли се пак на обикновените, или се продължава с него?И още нещо, знам че при адаптирано се дава и водичка, но моята бебка категорично отказва да я пие, докторката каза да не я насилвам, но аз все пак се притеснявам, че съвсем нищо не иска да изпие Confused

За връщането не мога да кажа нищо, за съжаление. Ние сме на "Хипп Комбиотик". Погледни какво пише на кутията при дозировките - ако пише "след 3-тия месец", "след 5-ия месец", значи не се сменя  Peace За водичката обаче знам. Зарко плюе водата, затова педиатърката каза смело да давам от чайчето на "Хипп" с лайка (той е за храносмилателната система и възпаления), помага и за колики, а с водата да не го насилвам, но да пробвам от време на време да давам - току виж решил да пийне Peace

Ние продължаваме да сме с проблем. Слузестите неща в акото намаляха, обаче го изби на разстройство. Сега давам "Ентерол" и оризова вода, ще видим утре сутринта как ще е  Thinking Освен това ни смениха "Инфакола" с "Еспумизан", защото могло и от това да бъде  newsm78

skrita FUstA, при вас как вървят нещата с акото? Ти даваш ли нещо за колики?

# 282
Ми нашият акт за раждане е ламиниран. Не знам къде ще му набият печат. Мъжът ми е настроен за бой, ама сигурно няма да се пребори със системата.

# 283
  • София
Ми нашият акт за раждане е ламиниран. Не знам къде ще му набият печат. Мъжът ми е настроен за бой, ама сигурно няма да се пребори със системата.

А нашият е една такава никаква хартийка  Tired

# 284
  • София
Тони Радева стискам ти палци Simple Smile Аз ли останах само неродилата  #Cussing out #Cussing out #Cussing out Joy ,бях на запис на тонове преди малко ,и абсолютно никакви индикации за раждане  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy От утре трябва да ходя във 2ра градска (нали там искам да раждам ) да ми следят тоновете и направо незнам вече  #Cussing out искам да се свършва вече,извинявам се за негативния пост но вече съм отчаяна... Sad

Две сме, споко.  Mr. Green
Вчера ми беше терминът, никакви признаци за раждане. Казаха ми, че чакаме 7 дни, в събота съм на преглед, да видим какво ще измисли докторът. Като гледам, до събота надали да е променено положението. Все пак характерът на скорпионите е всеизвестен.  Laughing

Тони, леко, безболезнено и бързо раждане пожелавам! Чакаме хубави новини!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт