Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е жълтеница и кога ще премине?
Какво представлява индукцията на раждането и какво представлява индуцираното раждане?
Какво представлява прегледът за разкритие?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е жълтеница и кога ще премине?
-
Какво представлява индукцията на раждането и какво представлява индуцираното раждане?
Индукцията на раждането е медицинска процедура, използвана за предизвикване на раждане, когато то не започне естествено. Това може да се направи с помощта на лекарства като синтетичен окситоцин или други методи като механично разширение на шийката на матката. Индуцираното раждане включва стимулиране на контракциите за започване на процеса. Това може да е необходимо, ако бременността продължи повече от определеното време или по медицински причини.
-
Какво представлява прегледът за разкритие?
-
Какво представлява физиологичната жълтеница при новородените?
-
Какво представлява подплънката за сутиен и кога се използва?
Вече трети ден, цветът на зърната ми и малко около тях стана малко по-светъл от останалата ареола и си чувствам гърдите, като спарени, а и ме сърбят от време на време самите ареоли. Усъмних се да не би пък наистина да имаме млечница, както ми беше писала Цвети. Обадих се на педито и тя изтегли консултацията за вчера, вместо за събота. На прегледа, погледна само Доника и каза, че езичето и е малко бяло, но това е от кърмата и не е млечница, защото няма полипи никъде. Аз и казах за моите гърди и я питах да не би те първа да се развива тази млечница и тя без дори да ги погледне каза, ами мажи се с Дектарин (много се ядосах, защото не подходи много сериозно към този мой въпрос
) Мажа от вчера с него, но от днес около зърната ми стана червено и започна повече да сърби, но също така и като си сложа блуза, или след баня като се бърша много ме болят зърната, като ги докосна дори съвсем леко е много неприятно усещането. Днес 3 пъти ги мия с вода и хлебна сода и като че ли има малко подобрение. Та въпросът ми е възможно ли е това наистина да не е млечница, а тази червенина, раздразнение и сърбеж да идват от това, че Доника е разранила зърната. За протокола само да кажа, че докато преди плачеше и се сърдеше след 10 мин. сукане, от 2 дни вече не го прави и си суче около 20 мин. и заспива. Благодаря предварително за отговора
То не, че полагам особени усилия, изобщо не се цедя или цедя най-много по 1 път на ден, това цедене ми е някакво мъчение, точно един път съм се цедила хубаво - вчера, когато трябваше да отида на преглед и оставих едно шише с кърма на бабата.
Въпреки болките, толкова миличко ми беше като гледах до мен как приготвят розовите гривнички за мен и за бебка, чистите и сгънати дрешки за нея, памперсчето от най-малкия размер на Пуфис и целият екип очакващ с готовност Танчето да изплаче за пръв път.
Да са ви живи и здравички!
.а и да се оплача...паднах в банята,подхлазнах се и направих шпагат... Добре че не си ударих корема

До сега търпях, ама днес след последното кърмене забелязах, че зърното ми беше станало бледо розово, почти бяло и постоянно ме боли. След малко си възвърна цвета, няма рани, но си ме боли и се притеснявам. Това дали може да е проблем? Иначе Ади си суче активно, чувам я да преглъща, даже се задавя понякога. Четох за различни пози на кърмене, опитвам се да ги пробвам, ама все си боли. Не знам какво може да е, защото от другата гърда си суче без проблем, а с тази само е болезнено. Мисля, че имам нужда някой да дойде до вкъщи за консултация, да види дали нещо аз не греша.
Следобяд ще идва педиатърката да го види. Обаче от диарията доста му се е разранила кожичката на дупенцето, защото постоянно е мокро, колкото и често да сменям памперса. Дайте съвет за хубаво кремче/пудричка. В момента мажа със "Судокрем", "Мустела", имам и "Бепантен". Подозирам, че трябва пудра, за да подсушава кожата, но просто не знам на какво да се спра 
Единственото, което правя, е две-три съвсем леки движения (като масажче) в горната част на пишока (откъм коремчето). 
,дано наистина да не се повтаря
,ама питай и педиатъра ви дали подобни реакции са нрмални при новородени