Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 32

• 73 649
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Опитах се да мина между капките, ама те кат' куршуми, бееее  Joy    Joy    Joy
Е, нали сме си стиснали ръцете - лятоска на морето, зимъска - в македонско ще гледаме унуките. И на нас да ни е добре. Курорта ще си караме Simple Smile
Пък то нас нищо не може да ни умори, бе хора. То не беше Чернобил, ГМО, обгазяване, озонова дупка ... лъчетерапия, химии и тн и тн. Опитват се гадовете, ама не им се даваме. Как беше това "В Русия съм, В Русия съм"

# 571
  • В царството на игрите:)
...,а ти ще си мааш гащите по небесните поляни ли?!
smile3532
Такава интерпретация не бях чувала... Mr. Green

# 572
Както писах по рано - на 10.12 оперираха майка ми от рак на гърдата - термина , който употреби докторката е карцинома ин ситу. Премахната е гърдата , всички лимфни възли и част от мускула . В петък изписаха майка , и на сестра ми са и дали някакви стъкълца с проби да ги носи в съдебна медицина / поне така ми каза сестра ми , в тази сграда ги е занесла / . Защо се носят проби там и какъв резултат се чака от там?  newsm78 Епикризата щяла да е готова когато станат готови тези изследвания - на 27. 12

# 573
  • София
Нани, Сис има баба мераклийка за гледане на внуци и правнуци! Joy Вие само правете и раждайте внуците, че баба вече не може!  Joy Ще обикаляме света, ще се радваме на топли слънчеви страни и ще си живеем добре, а пък вие младите ще трябва да работите! Mr. Green
Днес си гледам фиша за заплатата - 36 години трудов  стаж! Ама това е повече от половината ми живот! Е затова чакам от вас момичета само новини - за нови бебета, за сватби и други такива новини които ме влудяват от радост и задоволство! Обичам ви!!!

# 574
Марги , раншко ни е още за внуци бе.... Ние с Нани сме се разбрали ,ако син ѝ ще идва при щерката ,следващите 5 години да си носи презервативи! Че има да учи момето ! Да се учи та да сполучи!
И после минаваме на схема лятос Варна -морето, зиме-Сандански-полето ! Joy Joy

# 575
  • София
Абе Сис, нали сме си червени шапцици (вица навярно го знаеш) Joy не се разбрахме. Внуците ги чакам от вас, вие ще раждате бебета, аз ще ги гледам. Пък и на правнуци няма да откажа! Wink
Та за бабата мераклийка имах предвид себе си, а не вас! Grinning На вас ви е още рано да ставате баби!
Целувам ви и ви желая един прекрасен работен ден!!!!! Joy

# 576
  • В царството на игрите:)
Както писах по рано - на 10.12 оперираха майка ми от рак на гърдата - термина , който употреби докторката е карцинома ин ситу. Премахната е гърдата , всички лимфни възли и част от мускула . В петък изписаха майка , и на сестра ми са и дали някакви стъкълца с проби да ги носи в съдебна медицина / поне така ми каза сестра ми , в тази сграда ги е занесла / . Защо се носят проби там и какъв резултат се чака от там?  newsm78 Епикризата щяла да е готова когато станат готови тези изследвания - на 27. 12
Злоби, щом докторката е употребила този термин, това означава, че заболяването е хванато в много ранен стадии и прогнозата е добра в тези случаи.
Стъкълцата не се носят в съдебна медицина, а в лабораторията на доц. Христова, която се намира в Медицинска академия. Може би и съдебна медицина се намира там. От това изследване зависи по нататъшното и лечение.
Успех Peace

# 577
Като знам аз как се бях сдухала покрай диагнозата на майка ми... представете си в рамките на една седмица как се случи всичко - от напипването на бучката до операцията.
Толкова много изчетох, че пред очите ми вече беше черно. Затова личен съвет към тези, които тепърва се сблъскват - не четете в интернет! Има много подвеждаща информация, която може да си спестите.
Като излезе хистологията, аз изпаднах в още по-голяма дупка - ХЕР+, голям тумор, 1 мета в лимфите... говорих с много медицински лица, всички ми казаха, че няма повод да се тревожа, защото на човек каквото му е писано, това е. Имало всякакви случаи, така че тръшкането е безсмислено.
В момента майка ми е в почивка от химиотерапиите, предстои лъчетерапия и после пак 4 вливания. Борец е, не мисли за болестта, ходи на работа и по нищо не дава да се разбере какво е претърпяла.
Кураж на всички и успех в борбата!!!  Hug

# 578
Благодаря ви, днес я видях и скоро ще я изпишат, нямаме никаква инфо за резултатите...
но съм по-спокойна когато съм до нея и когато я видя, тя е силна, от нея съм се учила и сега и аз ще трябва да съм  Peace благодаря ви !   bouquet

# 579
Касиопея, на мен от притеснение покрай РМЖ то на мама ми спря цикъла, завъдих си кисти, загубих си съня....,така че те разбирам прекрасно, но нямям съвет за  това как човек се успокоява в такива случаи. Може би, колкото хората, толкова и начините. При мен трябваше да минат 2/3 месеца за да си понаместя психиката.
Само мога да ти кажа да разговаряш и да слушаш лекарите - никакви народни лечители и тям подобни! Един такъв беше обяснил на майка, че това от което била оперирана. не било рак и онколозите просто точели здравната каса на нейн гръб #Cussing out Отне ми време. докато я убедя да продължи с лечението.
А момичетата от форума в много от случаите са ми били по-полезни и от лекарите, защото, както ще установиш, последните не са никак приказливи.
Друго, което си спомням е, че всяко чакане (ние хванахме отпускарския период през лятото) ме изнврвяше до лудост, защото си мислех, че се губи ценно време и онова осмокракото расте едва ли не с минути.  Laughing Но при мен притесненията бяха за това да не би да се пропусне нещо, което е важно в такива случаи, и дали ще се осигури възможно най-доброто лечение. С течение на времето поизпарих чувството си, че контролирам нещата и се успокоих.
Никога не съм се съмнявала в добия изход!

Стискам ви палци и пожелавам на теб и на майка ти и на всички пишещи и четящи форумки желязно здраве и светли мисли!

П.С. Утре мама е на последната химиотерапия. Някой от вас има ли отзиви за лъчетерапията в Токуда? Ако човек може да си го позволи финансово, заслужава ли си да отиде там?

Последна редакция: чт, 20 дек 2012, 00:19 от unna

# 580
Добро утро! От 5 часА съм станала-като лудите...не спря да вали цяла нощ, а днес съм на последната си химия-как ще стигна до там, не зная.
 Иначе навън е много красиво.  И се сетих за вас Heart Eyes.

Спорен ден!

# 581
Луди Пеперуди,мисля,че пътя през Арбанаси е вече затворен,поне вчера беше много зле там,за предпочитане е през Шереметя.Успех за последната химия!  Peace

# 582
unna, благодаря ти за подкрепата   bouquet когато мога чета част от предните теми, последните два дни малко се успокоих (трябваше, за да не се поболея и аз). Върнах си необходимата вяра и надежда, които ми дават сила, сила ми дава най-вече и мама; успях да я видя два пъти и това много ми помогна, тя е силна, надявам се да успее да пребори всичко, но когато я виждам като преди усмихната и мед ми капе на сърцето  Heart Eyes Беше ми много трудно да приема този факт, все още ме е страх да не изпадна в бездните, в които бях първите дни; Много се бях оплашила, сега чакаме резултатите и се молим  Praynig Praynig Praynig нищо друго не мога да направя сега, надяваме се да се възстанови бързо и по празниците да сме всички на топличко у дома усмихнати  Heart Eyes обещали са да я изпишат за празниците;

# 583
ДобрЮтро! Замъкнах се вчера до ВТ с една Лада Нива-бойна, безотказна машина в снега, благодарение на приятел-сега се чудя как да му се реванширам...Днес ше се тътря с маршрутка, пътят вече е добре. Аз изпращам новопоникналата си коса в миналото-от новите вливки пак се почна, пък така ми свидят тези 5-6 см къдрави косъмчета, за дългите преди година не съм съжалявала така. Ама здраве да е... Simple SmileСветът свършва-ще го изпратя с една цица, добре окръглена и гологлава, ако след хиляда години ме намерят учени, ще ме мислят сигурно за чудо на природата Joy /че имам и друди дефекти де, ама те са само за късметлиите, които ме намерят при разкопките Twisted Evil/.
Кадсиопея, и за миг не помисляй да показваш тревогите си пред мама-знам, че е трудно, мнго трудно. Повярвай-ако тя усети това, ще мисли повече за теб,  за останалите, откокото за себе си. На мен сън не ми даваше паниката, която усещах около себе си, а изпуснатите думи от съпруга ми, от майка ми, казани в моменти, когато не са овладяли собствения си стрес-помня и до днес-подчути тел разговори, или нещо помежду тях си...Така че-съберете се психически и нека празниците ви да са весели , а новата година-успешна  bouquet!

# 584
  • Пловдив
Луди пеперуди, ти сега за една коса ли си? Simple Smile (това е майтап, предполагам, че няма да се обидиш)
Важното е всичко да свърши и резултата на финала да е отличен. 
 Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт