Въпрос

• 1 539
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте!
В понеделник ще имаме среща със социалния работник!Тогава ще конкретизираме някои детайли около нашите желания!Искам да попитам за един въпрос който живо ме интересува:Разбирам че ромчетата са в определена графа и може да се откажем от тях!Как стои въпроса с българо-мохамеданите?Те в отделна графа ли са?Роми,Българо-мохамедани,българи християни...има ли някаква диференциация?Благодаря предварително!Искам да съм наясно с темата преди да комуникирам със социалния работник!

# 1
Здравейте!
Не се притеснявайте да обсъдите темата със социалните. Те са наясно с тревогите на хората, тръгнали по този път, включително по тези "деликатни" въпроси и са много отзивчиви. Така или иначе ще стигнете до тези въпроси, аз стигах няколко пъти.
Ако желаете да осиновите дете с български етнически произход, трябва да напишете това в заявлението и да ви го отразят в доклада.
По принцип в "профила" на децата се отбелязва етническия им произход, ако е известен, но според моите разбирания "българо-мохамедани" не е етнос - както не са етнос българите-християни и българите-атеисти. Възможно е, все пак, някои от мюсюлманите да се определят като отделна етническа група, не съм специалист и не знам как точно се би се наричала.
Също не знам да има и някаква стриктна номенклатура - т.е., в графата "етнос" за детето може да е вписано май кажи-речи всичко.
Доколкото знам, много от децата  се водят с неизвестен баща и тогава понякога вписват етноса на майката, а понякога пише "неизвестен" или "смесен". Не знам, обаче, някой да я пита за религията и.
Важно е вие със съпругата ви да сте искрени пред себе си за това какво желаете и очаквате, но ако кандидатствате за малко дете имайте предвид, че вие сте тези, които могат да му дадат ново име и да го възпитат в своите ценности.

# 2
  • Някъде в България
Не си спомням децата да са разделени на отделни графи в заявлението, но беше доста отдавна, когато ние го попълвахме. Ако не желаете дете от ромски, турски или друг произход го посочвате в самия доклад. Има графа за здравословно състояние. Желая ви успех и внимавайте какво пишете, прочетете малко предварително, за да няма нужда после да правите промени Simple Smile

# 3
Ами не, ромчетата не са в отделна графа. Поставянето на такава графа в официален документ би било явна расова дискриминация. Това ще уточните със социалния работник.

Общи условия

Активация на акаунт