Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 160

• 56 475
  • 729
  •   1
Отговори
# 495

Маричке1радвам се да те "чуя" в понеделник сутрин.Честно да ти кажа,може да ми се смееш,но аз доста се чудих дали тези джинси ги носи Енгин или русата персона?Много е дебело това бедро,за да е на Енгин. Joy

Снимката май е правена от масата на русата дама - зад нея- има и друг човек при тях. Енгин си е сам на масата и си чопли телефона. Така я виждам аз.

Аз пък спирам да мисля. Simple Smile) Сигурно има още много такива уловени моменти от фенове, но си ги къткат... да им се не знае! Simple Smile Ако аз живеех в Истанбул (6 милиона жители, нали? оле мале - цяла България в 1 град...) и знаех къде се подвизава Енгин, вервайте ми, бих си го щракала и качвала в нета на поразия - за радост на феновете при тая липса на новини. Simple Smile)

# 496

Да видим как красиво спи, да се запознаем с мъката по майка му. Започват да ни се изясняват моментите от живота му.

Всъщност, при н-тото гледане, по повод този сън си помислих, че той беше някакво предчувствие/предупреждение от майката за това, което му предстои да се случи - ужаса, който ще преживее... В КВФ сънищата бяха много показателни и вмъкнати неслучайно. Тези, на Керим, бяха малко (два, струва ми се - този, от 1 еп. и "прошката" преди заминаването му от 13 еп.), останалото при него бяха спомени. Повече бяха сънищата, разкриващи какво се случва на подсъзнателно ниво с Фатмагюл.

(бел. на а. Wink ще слагам занапред в лилаво репликите, отнасящи се до обсъждането. да не се зверите какво съм искала да подчертая с цвета Simple Smile)

Хлапето, което са избрали за малкия Керим, е много сладко. Simple Smile)

Радва ми окото на всеки кадър с него. Simple Smile

Последна редакция: пн, 29 окт 2012, 10:23 от marytza

# 497
Привет, Кики! Simple Smile

# 498
  • София
Здравейте,   wavey момичета!

Каква е вината на Фатмагюл?

Група млади хора, всеки със своите мечти и планове за живота се срещат в топъл септемврийски ден в селцето Ълдър на брега на лазурното море  и животът им вече никога няма да е същия....

Fatmagülün Suçu Ne 1.Bölüm Fragmanı

Последна редакция: пн, 29 окт 2012, 10:32 от Dilemi

# 499
Ама пък ти, Марианка, ме радваш с гифчетата. Simple Smile

Ангелче. Simple Smile

Даже и изплашен...Гюзелище! Simple Smile)

Пак по повод съня... Виж колко е стреснат. Вероятно отдавна не е сънувал намирането на мъртвата си майка... Първо - чуди се къде се намира, какво се случва, освества се... Второ - чуди се защо сънува този ужас от детството си... Спомням си разказа на Мерием за малкия Керим, който не заспивал, ако не държи ръката и в своите ръчички... и дори на сън не я пускал... (пак се просълзявам) Жестока травма за едно дете (то и за възрастен не би било лесно, камо ли за 5-6 годишно хлапе...). Еваллах на Мерием, която с любовта си го е накарала да я преодолее, без да нарани душата му дотолкова, че да я осакати...

# 500
Привет, Дилеми! Simple Smile

# 501
  • Пловдив

Офффф. Не ме бива много в анализите да ги описвам - ама гифчета правя с любов. А Енгин заслужава тази наша любов...Сега емоциите на Керим ги виждам и гледам по друг начин. Така де, малко ли ги обсъждахме.

# 502
  • София
Първата среща на четиримата с Фатмагюл

Част от желанието за добро и весело прекарване на времето до годежа на Селим става закачката  с обикновеното момиче от страна на тримата граждани. Керим изпитва неудобство от подмятанията на Ердоан, Селим и Вурал, желание да помогне на момичето, изпаднало в беда, подтиснато от присмеха на другите.

Fatmagülün Suçu Ne 1.Bölüm Fatmagül Çoban Sahnesi   

# 503
И пак да се върна на обстоятелствата, които водят до фаталната "случка".

Яшаран - фамилия на забогатели чифликчии от околностите на Ялдър... Решат Яшаран - брутален, самодоволен, властен, мнителен... Пристигат, за да отпразнуват годежа на сина му плейбой за дъщеря на депутат... Вади му очите участъка, притежаван от Ебе Нине, както и самата знахарка с упорството си в отказа да продава земята - пречка за големите му проекти... Дразни го нахаканото поведение на племенника, който, всъщност, върши голяма част от работата в неговата "империя" и с право претендира за повече привилегии при управлението, не само за отговорности... Решат, който става причина Ердоан да замисли "малкото си отмъщение" за шамара, подготвяйки коктейл с дрога, за да провали патрито за годежа, защото знае, че разглезеният и преситен от удоволствия Селим никога няма да откаже такова "изживяване"...

Кетенджи - командорени от властната, хитра, алчна и безпардонна Мукаддес... Фатмагюл, която си мисли, че е намерила спасение от енгето в лицето на Мустафа Налчалъ - влюбена, трепетна, очакваща с нетърпение да започне нов живот, далеч от посегателствата и упреците на снаха си с любимия... Това нетърпение, тази жажда за промяна в живота я накараха да тича по брега в ранното утро на онзи фатален ден. Тя тичаше към своята надежда да промени живота си към по-добро, а какво се случи?...

Вурал... трагичният интелектуалец - объркан от липсата на цел и здрав смисъл в живота, липсата на ценности, наранен от собствения си отказ и страх да бъде обичан и обичащ... Вурал всъщност завижда на Керим за това, че има мечта... Дали тази завист не го накара да се включи в "купона" на Яшарановите синове?...

# 504

Офффф. Не ме бива много в анализите да ги описвам - ама гифчета правя с любов. А Енгин заслужава тази наша любов...Сега емоциите на Керим ги виждам и гледам по друг начин. Така де, малко ли ги обсъждахме.

Достатъчно е да онагледяваш. Simple Smile)) Аз и без това имам логорея - ще говоря за мнозина. Simple Smile))

Ето - и Дилеми се включва, няма да останем без пишещи и обясняващи. Simple Smile))

# 505
  • София

Достатъчно е да онагледяваш. Simple Smile)) Аз и без това имам логорея - ще говоря за мнозина. Simple Smile))

Маричке,  Hug  добре че те има, внасяш такова настроение в темата, супер си!!! Joy Joy Joy

# 506
  • Пловдив

Радост за очите. Следвам хронологията на серията....

# 507
Първата среща на четиримата с Фатмагюл

Част от желанието за добро и весело прекарване на времето до годежа на Селим става закачката  с обикновеното момиче от страна на тримата граждани. Керим изпитва неудобство от подмятанията на Ердоан, Селим и Вурал, желание да помогне на момичето, изпаднало в беда, подтиснато от присмеха на другите.

Fatmagülün Suçu Ne 1.Bölüm Fatmagül Çoban Sahnesi   

Да помогна и аз в онагледяването на срещата на приятелите с тяхната съдба в лицето на Фатмагюл... Simple Smile

Безгрижието на младостта, все още необременена от вина...

Поглед към флиртуващия без задръжки Селим, комуто вечерта предстои да се сгоди за красиво момиче "от сой"...

Фаталното засичане на Фатмагюл от погледа на Селим (плейбоят не пропуска цел...), докато се връщат от забавленията на плажа...

На Керим вече са му неприятни подмятанията на останалите... малко след това той ще сподели с Вурал, че мечтае да остане в градчето, да се влюби в някое местно момиче и да създаде семейство, свързано от обичта един към друг...

Последна редакция: пн, 29 окт 2012, 11:24 от marytza

# 508

Маричке,  Hug  добре че те има, внасяш такова настроение в темата, супер си!!! Joy Joy Joy

Просто обичам този филм. Simple Smile)) А пък и при раждането ми, явно, Меркурий не е бил ретрограден... Wink)) Благосклонността на звездите... поне в едно нещо. Wink

# 509
Много ми хареса вмъкнатия в 80-и еп. (като пояснение на останалото скрито до тогава от зрителя) разговор на Керим и Вурал в "кралския залив"...

Замечтаният поглед, в който вече мечтата е приела образ... този - на Фатмагюл.

Скрит текст:
*00:27:00 – еп. 80 – разговор на Керим и Вурал в заливчето
Керим: Много хубаво място. Как го откри?
Вурал: Намерих го преди години.
Керим: Аз живея тук, минавам всеки ден по този път, пък не съм го знаел... Срамота!
Вурал: Много е хубаво, нали? Друг човек не е стъпвал тук. Небето е мое, морето е мое. Това е моето кралство! Аз съм кралят тук.
Керим: Смешен си, Вурал!...
Керим: Добре ми дойде, брат.
Вурал: Голям късметлия си, че живееш тук.
Керим: Че какво ти пречи и ти да живееш тук? Всъщност, знаеш ли...
Вурал: Какво?
Керим: Остави писалката и стани чирак на майстор Галиб. Ще работим здраво. Да ти излязат и на теб малко мазоли по ръцете.
Вурал: Аха.
Керим: Брат, имам дом тук, има и работа. Ще бъдем неразделни. (Ще живеем дълго и щастливо)
Вурал: Разбира се. Ще си хвана и мома от градчето. (Ще си намерим  момичета от градчето и ще се оженим)
Керим: Ха!
Вурал: Но мисля първо теб да оженим.
Керим: Бая зор ще видиш.
Вурал: Имаш ли си някоя?
Керим: Не.
Вурал: Имаш, имаш...
Керим: Не, нямам. Защо да крия?
Вурал: Нали имаше една англичанка? Какво стана с нея?
Керим: Кристин?
Вурал: Ето – ожени се и я доведи тук.
Керим: Тя ме вика при нея.
Вурал: Е, още по-добре!
Керим: Каква работа имам аз там?
Вурал: Какъв човек си, Керим? Не мога да те разбера. Иди при нея, ожени се, ще работиш там, там ще си живееш. Ще си добре. С твоя занаят ще изкарваш много пори там.
Керим: А пък ти да останеш тук, а?
Вурал: И през ум не ми минава. (Не, че не ми е минавало през ума...)
Керим: Не мога да напусна Йълдър.
Вурал: Защо?
Керим: Просто така. Животът ми е тук. Тук ще създам семейство.
Вурал: Мислиш за Ебе Нине.
Керим: Не, всъщност, тя ми казва да замина, но аз не искам приключения.
Вурал: Значи, искаш да знаеш какъв ще е животът ти 100 години напред?
Керим: Точно. Понякога... когато минавам през градчето, сякаш виждам бъдещето... нищо не може да ме изненада.
Вурал: Всъщност, не ме слушай, че ти говоря така... и аз се задушавам. В Кембридж, или не, животът ми е предначертан в чужбина. Но... едно знам със сигурност – няма да създавам семейство.
Керим: А аз искам да имам семейство. Да се обичаме с жена ми. Няма да се оженя заради самата женитба. Искам да имам деца, да съм щастлив. И да живея тук. 00:27:00 – спомен за Фатмагюл с овцете
Вурал: Много си скучен. Направо потискащо.
Керим: Виж го ти!
Вурал: Има ли новини от баща ти?
Керим:  Никой не чака новини от него, брат.
Вурал:  Керим, хайде да доведем  приятелите тук и да напалим скара.
Керим:  Ще отвориш портите на кралството?
Вурал:  Yes, my Lord!
Керим:  Добре, днес ще го направим.

Този разговор разкрива чистотата на Керим. Радвам се, че го вмъкнаха в 80-и еп. Ако до този момент някой от зрителите все пак беше стаил съмнение в неговата невинност и морална чистота, този разговор щеше да го убеди, че ценностите, изградени у него, които карат Керим да мечтае за щастие са близки на всеки добър човек... реална, земна, красива мечта на чиста душа.

Общи условия

Активация на акаунт