Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 160

• 56 400
  • 729
  •   1
Отговори
# 675
Момичета,вие както разкостихте АБО,сега виждам,че така ще бъде и с КВФ-предвкусвам прекрасни анализи, гифтчета и видеа поне до Коледа.Прекрасно онагледяване на всяка сцена-чудесни сте! newsm51

Ти не ми предвкусвай Коледата, ами се моли по-скоро да имаме нещо ново с Енгин. Simple Smile))) Не, че не си обичам КВФ, ама... искам още! Simple Smile))

# 676
Момичета предлагам ви по едно кафенце / аз отивам  за още малко снимков материал /

Още с първият си пост днес се извиних на всички, че аз правя преговора  в по телеграфен стил.  Малко писане - повече снимки.  Така съм писала винаги - още с влизането си в темата.

Тъй като аз съм доста по-напред във "времето и съответните събития"  се оттеглям на кафе пауза.

# 677
  • София
Момичета,  Hug

След посещението си в къщата на Яшаран с годежния пръстен на Селим, Мукадес е убедена, че Яшаран са готови да платят много пари, за да "откупят" синовете си. Трябва обаче да не позволява на Фатмагюл да говори, за да не каже истината за случилото се.

Скрит текст:
Мукадес – Преди малко излязох навън. Знаеш ли всички как гледат? За теб говорят. Казват, че е станало по твоя вина. Нарочно си го направила, така говорят.
Фатмагюл - Нееее
Мукадес - Шъъттт
Фатмагюл - Бяха четири човека.
Мукадес -  Тихо! Някой ще чуе.
Фатмагюл - Четири човека бяха върху мен.
Мукадес – Стига си повтаряла „Четирима бяха” И един е предостътъчен да ти съсипе живота. Мустафа не може да ти помогне, но аз ще го направя. Сега ще те заведа в къщи. Тук не си на сигурно място, Фатмагюл.
Фатмагюл - Бяха четирима…Селим, синът на Яшаран…Селим…
Мукадес  – Мълчи, дори не го споменавай. Това са много влиятелни хора. Ще го вкарат за два дни в затвора и после ще го пуснат. Сега ако чуят, ще полудеят. Разбираш ли ме?
Фатмагюл - Не всички бяха такива.
Мукадес – Аз всичките ги наказах. Всички наказах. Ще ти разкажа всичко, само час по-скоро да се махнем от тук. Моля те,  Фатмагюл.

След прибирането на Фатмагюл от болницата и принуждаването на Керим да поеме сам отговорността и да се ожени за Фатмагюл, Мукадес  и Мюнир отиват в полицията, за да представят версията си за събитията. На стълбите се срещат с Мустафа, Мукадес го напада  – Ако не беше отлагал женитбата, нямаше да ни се случат тези неща, Мустафа. Изгоряхме, ние изгоряхме. За да спечелиш пари за къщата я остави без защита, Мустафа.

Пред комисаря от полицията разиграват театър, без да се притесняват, преследвайки само целите си, излагат честта и достойнството на Фатмагюл и Керим, съчиняват и разказват удобна за тях история, като умело манипулират и комисаря:

Скрит текст:
Мюнир и Мукадес са при комисаря от полицията
Мукадес  – Не знам какда го кажа…
Мюнир - Положението е много по-различно, от това, което знаем. Момичето е излъгало всички.
Мукадес – Те са се срещали. Въпреки, че е била сгодена, се влюбила в това момче, Керим. Срещали са се тайно. Аз нищо не знаех. Пък и от къде да знам.
Мюнир – Щели да избягат заедно.
Комисар – Боже, боже!
Мукадес – Да. Мустафа като тръгнел, и те щели да избягат. Онази сутрин се срещнали,у после тя се отказала. Сигурно се е уплашила, че ще я накажем. Момчето се ядосало :”Ти играеш ли си с мен?”Вечерта сигурно е и пил. Скарали са се. Какво е станало по между им, не знам. „Аз на друг няма да те дам”, казал. И се случило.
Мюнир – Керим много съжалява. Казва :” Аз обичам Фатмагюл…Не исках да я нараня, но не можах да се спра.”
Комисар  – Керим къде е сега?
Мюнир – Наистина не знам. Казал е на нашите момчета, че няма да се появява, докато не стихне яда на града. Аз всъщност мога да го доведа, но…Фатмагюл казва, че няма да подаде оплакване при това положение.
Комисар – Може ли такива работи. Винов е.
Мукадес – Но момичето не казва така. до сутринта ми разправя, хлипайки. Стрхува се от Мустафа, за това не може да каже на никой. Да. Обичала онова момче. Така ми каза.
Комисар – На нас да го каже. Ще вземем показания от Фатмагюл.
Мукадес – Вземете й. и без това всичко ще ви каже.
Мюнир – Да. Керим и без това е съгласен да се оженят.
Мукадес – По-добре да бяха избягали, за да не се разбира по този начин. Хората, ако разберат истината, не знам какво ще правят. Ще се пролива кръв.
Мюнир – Аз точно от това се страхувам. Г-н комисар, помогнете ни тихомълком да оправим тази работа. Да оженим децата, преди да се е разчуло и да заминават, където ще ходят.
Мукадес – И без това не можем да останем тук. Как ще гледаме хората в очите? Пък и се страхуваме за живота си. Мъжът ми е малоумен, ще излеят яда си върху него. Моля ви, помогнете ни тихомълком да оправим тази работа.
Комисар – И без това гласността е много голяма, г-жо Мукадес. Как ще стане тихъмълком тази работа?
Мюнир – И аз това казвам. Ако се разчуе в града, ще стане непоносимо.
Мукадес – Мустафа ако разбере, няма да ги остави живи и двамата. Аз и без това съм съгласна да затворя мандрата и да се преместя в Истанбул. Стига да оправим нещата.
Мюнир – Само вие може да оправите тази работа. Само на вас вярваме.
Комисар – Всичко зависи от показанията на Фатмагюл. Да й вземем показанията, пък нататък ще видим.
Мукадес – Бог да ви благослови!

Фатмагюл се събужда, пред нея е Мурат – Изкъпаха те. Много ли се беше изцапала? Мама каза :”Тя се изцапа, вече няма да може да се изчисти.” – тя го вика при себе си, той бяга.
Брат й Рахми отива при нея, отклонява въпросите за изнасилвачите, тя пита за Мустафа, той отклонява и този въпрос
Фатмагюл  – Мустафа? Къде е Мустафа? Не дойде ли? Не ме ли потърси?

Последна редакция: вт, 30 окт 2012, 15:54 от Dilemi

# 678
Момичета предлагам ви по едно кафенце / аз отивам  за още малко снимков материал /

Още с първият си пост днес се извиних на всички, че аз правя преговора  в по телеграфен стил.  Малко писане - повече снимки.  Така съм писала винаги - още с влизането си в темата.

Тъй като аз съм доста по-напред във "времето и съответните събития"  се оттеглям на кафе пауза.

Ние ще си подсладим кафето с разтегляне на обзора. Wink)) Ти подаваш телеграфно основните събития, ние ги допълваме с подробности. Simple Smile))

# 679
Маричке,то от мен някой повече да иска да види Енгин в нова роля сигурно е само майка му.Всеки ден ровичкам навсякъде,ха дано изкочи зайчето,ама за сега йок.Някъде напоследък ми се мярна информация,че Орхан Памук е получил Орден на Почетния легион на Франция за особени заслуги и в тази връзка пак се споменаваха клюките,че Енгин ще играе главната роля в Джевдет бей(ама дали и кога?)

# 680
  • Пловдив

Ами от тичане по Керим...изморих се.
Марта_49, браво...имаме нужда от кафенце. Цункииииии от мен.

# 681
Маричке,то от мен някой повече да иска да види Енгин в нова роля сигурно е само майка му.Всеки ден ровичкам навсякъде,ха дано изкочи зайчето,ама за сега йок.Някъде напоследък ми се мярна информация,че Орхан Памук е получил Орден на Почетния легион на Франция за особени заслуги и в тази връзка пак се споменаваха клюките,че Енгин ще играе главната роля в Джевдет бей(ама дали и кога?)

Оффффф яяяяя! Както обича да казва Марианка. Simple Smile)) Вие с нея ровете. Ние с Дилеми и Валя ще ви запълваме времето, в което нищо не изравяте. Simple Smile))

# 682
Я малко женска красота за времето на кафе-паузата...

Много я харесвам в тая сцена Берен. И това акапелно пеене... прелест!

# 683
Момичета,не знам дали ще мога да облека в думи това,което си мисля,но ще опитам-това,което се случи на Фатмагюл е наистина отвратително,не дай Бог никому,но така или иначе се случи злото.Ние сега упрекваме всички наред,че по различни подбуди накараха Фатмагюл и Керим да се оженят.Но...-хайде да си помислим ако това не се беше случило,какво щеше да стане.Има два варианта-първият е Фатмагюл не се оплаква,свива се в къщи,всички я презират,Мукадес (а и Рахми под нейно давление) я малтретират физически и душевно и тя рано или късно щеше да се самоубие,втората по-малка вероятност е да се оплаче-еми кой щеше въобще да й повярва,ако пък й бяха повярвали кой щеше да й помогне да води дела-резултатът пак щеше да я доведе до самоубийство.Ние казваме сега ,че всички са лоши и егоисти,с изключение на Фатмагюл и Керим,но за съжаление в Турция,пък дори и тук нравите са такива(дори и в България колко момичета след изнасилване си мълчат и страдат).И колкото и да е ужасно,все пак тази женитба поне в началотопомогна да се превъзмогне началния ужас и за щастие прерасна в нещо прекрасно.Т.е както каза Енгин в интервюто си с арабската журналистка каквото и да се случи,човек трябва да вярва и да се надява,че ще се появи някой човек,(в случая Керим,Мерием,Кадир и Фахретин),които ще му помогнот да се измъкне от блатото и да продължи напред.

# 684
Хайде сега - онагледяване на момента, в който лъжата на Мукаддес помогна на Керим да вземе правилното за момента решение, без да загуби напълно достойнството си, поне в очите на другите...

Точно това беше сламката, за която се улови. "Обичате се". Сигурно в този момент си спомни онази мимолетна мечта - да последва красивите очи на момичето, чийто поглед срещна на стълбите... Да, това е истина, това може да признае - обича я... по-точно, на прага на влюбването е...

# 685
Момичета,не знам дали ще мога да облека в думи това,което си мисля,но ще опитам-това,което се случи на Фатмагюл е наистина отвратително,не дай Бог никому,но така или иначе се случи злото.Ние сега упрекваме всички наред,че по различни подбуди накараха Фатмагюл и Керим да се оженят.Но...-хайде да си помислим ако това не се беше случило,какво щеше да стане.Има два варианта-първият е Фатмагюл не се оплаква,свива се в къщи,всички я презират,Мукадес (а и Рахми под нейно давление) я малтретират физически и душевно и тя рано или късно щеше да се самоубие,втората по-малка вероятност е да се оплаче-еми кой щеше въобще да й повярва,ако пък й бяха повярвали кой щеше да й помогне да води дела-резултатът пак щеше да я доведе до самоубийство.Ние казваме сега ,че всички са лоши и егоисти,с изключение на Фатмагюл и Керим,но за съжаление в Турция,пък дори и тук нравите са такива(дори и в България колко момичета след изнасилване си мълчат и страдат).И колкото и да е ужасно,все пак тази женитба поне в началотопомогна да се превъзмогне началния ужас и за щастие прерасна в нещо прекрасно.Т.е както каза Енгин в интервюто си с арабската журналистка каквото и да се случи,човек трябва да вярва и да се надява,че ще се появи някой човек,(в случая Керим,Мерием,Кадир и Фахретин),които ще му помогнот да се измъкне от блатото и да продължи напред.

Ех, бре... ама пък мислим еднакво... тъкмо обяснявах решението на Керим... благодарение лъжата на Мукаддесссссс. Simple Smile)

# 686
Момичета, прощавайте за обилната нагледност, но точно в тези кадри Енгин/Керим е безумно изразителен и умопомрачително красив. Simple Smile))

На косъм от признанието за истината...

... което комендантът, изгубил вече търпение, му спести с поредната подсказка...

Само кимване с глава, но все пак - лъжа. Капанът щракна!

# 687
  • Разград

# 688
Ох, този поглед...

Женя се, како Мерием...

# 689
И Фатмагюл...

Обезправената сълза...

И поглед към бъдещия съпруг...

Общи условия

Активация на акаунт