Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 160

• 56 417
  • 729
  •   1
Отговори
# 690
  • Пловдив

http://www.sabah.com.tr/Gunaydin/Yazarlar/aytug/2012/10/30/engin … yurek-diye-biri-2

Не случайно е отговорил днес тоз сладък журналист....Да си подсладим отново следобеда.
От Engin Akyurek Bulgarian Fans - по повод на статията от днес:
Благодарим сърдечно на Мира Василев за превода от английски на следния материал за ЕА!

Г-н Айту е горд, че неговата статия е преведена вече на десет езика и публикувана в различни страници на ЕА. Той твърди, че ЕА е вече световно известен - нещо, което ние вече си знаем и сме потвърдили отдавна. БЛАГОДАРИМ!

Тази статия е писана преди година.

"Него няма да го откриете из нощните клубове да играе на криеница с репортери. Няма да го видите в колонките на клюкарските списания, позиращ всеки месец с нова любовница. Той не е "гост на седмицата" из ток-шоу-тата. Не дава интервюта. Не участва в реклами. Снимката му я няма по кориците на лъскавите списания. Не се е появявал на нито една елегантна, изискана, бляскава, шикозна церемония, където да му връчат малка статуетка, за да я размаха триумфално над главата си. Въпреки всичко, обаче, той е един от най-талантливите съвременни актьори; притежава достатъчно чар, харизма и външен вид, за да открадне сърцата и умовете на жените. Независимо каква роля играе, той се превръща в едно с героя си, носи го като "втора кожа". Кара всички ни да повярваме, че Е "този човек". Не се оставяйте "флиртът" на медиите с Берен Саат да ви заблуди; ЕА е единствената важна причина, поради която повечето хора гледат сериала КВФ. Той не е "публична" личност, когато се появява на публични места, не тръби "Ето ме!" или "Вижте ме, тука съм!". Стои далеч от пазара на бранша и от рекламните машинации. Иска единственият фокус да бъде играта му, очаква и вниманието на публиката да е приковано само върху този фокус. За съжаление, обаче, хората в този бизнес, както и многобройните фенове искат техните актьори да са "видими", да продължават да "играят" и извън снимачната площадка; постоянно да провят шоу и да се "пласират"; съвсем погрешно смятат, че това е начинът, по който един добър "актьор" трябва да докаже стойността си. Тъжно е, че статията на един скромен редактор трябва да се нагърби със задачата да им посочи таланта на такъв удивително талантлив актьор, за да забележат високата му класа."

# 691
Оф, оф... пак трябва да ви изоставям. Simple Smile Имах други намерения за онагледяването, но реагирах според ситуацията. Дано все пак одобрявате направеното. Simple Smile) Като се включа отново, ще видя докъде сте я докарали и - пак: Щрак-щрак! Simple Smile))

# 692
Моят преговор върви малко отделно / не с екипа Марица, Дилеми и Валентина / затова за днес това е последната ми част.

Обаждането от Мерием. Умолява го да замине някъде надалече и да не се връща в градчето. Уплашена е наистина за живота им - неговият и на Фатмагюл.

Керим е непреклонен - ще се върне за да бъде до нея - тя е единственото му близко същество / обича го и той я обича /. Няма да я изостави на гневният Мустафа за нищо на света.

Но един, за първи път "твърд" и "решен" на всичко глас му казва
"Трябва да заминем.  Заведи ме в Истанбул. "

# 693
  • София
Мерием още не може да приеме, че е истина това, което е чула за Керим. Споделя с приятеля си Галип, който също като нея добре позвнава и обича Керим. Има болка, разочарование и недоумение от действията на Керим, гняв и отвращение от натиска и методите на действие на Яшаран. Сигурни са, че Керим не би могъл да извърши това, вярват, че е напълно възможно Ящаран да са го принудили да поеме вината. Надеждата им е, че Фатмагюл ще каже истината:

Скрит текст:
Мерием – В къщи каза”Аз не съм го направил! Не съм го направил”.В очите му видях съжаление. В този момент все едно ме удариха. Как е възможно това, а? Онова съвсем невинно момче, израснало в ръцете ми, може ли да направи такова нещо? Може ли толкова да се измърси? Не ми го побира главата, сърцето ми не го приема. Как?
Галип – Керим не може да го направи.
Мерием – Но у Яшран нищо не каза. Виках. Питах, истина ли е? Замълча. С мълчание прие.
Галип – Какво ще стане сега?
Мерием – Какво да стане? Ако им попадне в ръцете, ще го линчуват. Годеникът на момичето ще го заколи. Човекът е полудял. Кой може да го спре? Като научи, веднага ще убие Керим. Няма да го остави жив. Трябваше да кажа на полицията. Трябваше. Но имаше толкова хора, че се уплаших. Де да бяха го прибрали. Поне щеше да е на сигурно място.
Галип – Пак не е сигурно. Я виж, Яшаран са получили това, което искат.
Мерием – И без това заради Яшаран ни дойде това до главата. Колко, ама колко пъти му казвах: „Не се занимавай с онези глезльовци.” Ето, напиха го, и му докараха проблеми. Сега се правят, че го спасяват. А нашия просто ето така ги гледа.
Галип – Объркали са мислите на момчето. Не, не, не, това не е работа на Керим.
Мерием – И аз така казах, но той не отрича.
Галип – Ако не бяха замесени и техните синове, биха ли помогнали? Никога нямаше да подадат ръка на Керим. Пръста си даже нямаше да мръднат. Кой се интересува от него.
Мерием – И аз това казвам. Накрая ще накарат всички да повярват. Ще прехвърлят всичко на Керим и ще спасят собствените си деца. Не видя ли лисицата Мюнир как е взел всичко в свои ръце? Ще го измислят, ще го направят и ще пожертват Керим. Кой може да се противопостави на Яшаран? А? На кого ще му стигнат силите? Твоите ли? А? Моите ли? До днес прегазиха всеки, който им се изправи на среща. Или с пари, или със заплахи. Кой знае как объркаха главата на Керим. Ох, глупакът, той. Неговият живот си замина.
Галип – Чакай да видим. Чакай. Нали каза, че  момичето още нищо не е разказало.
Мерием – Горката, още е в шок. Кой знае дали ще проговори. Дума не казва.
Галип- Разбира се, че ще говори. Само тя знае истината. Само тя може да разплете тази плетеница.
Мерием – Ако може да дойде на себе си, преди да е станало късно. Да можеше да проговори.

Последна редакция: вт, 30 окт 2012, 17:09 от Dilemi

# 694
  • София
Марта,  Peace чудесни гифчета от самолета!!!

# 695
  • Пловдив

А аз тичам ли тичам с Керим....

# 696
Иха... как добре се получава... Simple Smile)

Марта трасира посоката, Мариана подава моменти в гифове, Дилеми обръща внимание на важните подробности... аз ще се възползвам от всичко, за да направя обобщението до момента по своему. Simple Smile))

# 697
  • Варна
момичета привет Hug Hug

Страхотен преговор правите пак Hug
Аз малко изоставам,но ще успея надявам се да наваксам ooooh!Тези серии малко ми се губят щото съм ги гледала само веднъж и то на бързи обороти.

Сега да постна превода от фейса на последното в gecce-то за фенския сериал с Енгин и тази Тувана.
Тоз Онур бей май се опитал да замаже резила на колегата Мехмет Joy

"Какво мога да кажа? Нека Бог да даде на всички приятели като Енгин Akyurek фенове. "

Наскоро, нашите читатели са ни изпращане на електронна поща показва, че те обича Тува
на Turkay и исках да видя повече новини за нея.

За да бъда честен, аз не знам кой е Tuvana Turkay беше, докато не получи тези е-мейли. Имам толкова много имейли за нея, че да направят нашите читатели щастливи, аз започнах да правя някои изследвания на Tuvana Turkay да получите някаква информация за нея, и ако е необходимо, да се срещне с нея. И се натъкнах на един интересен факт.

Ние всички знаем, че как Енгин Akyurek фенове връзка с него в сърцето си и го подкрепят във всяка платформа. Те също така не искам да го споделя с никого и те остро критикуват партньора си актриса, тъй като те смятат, че не е актриса добре за него.
Ние всички помним критиките за Берен Саат в "Каква е вината на Фатмагюл"? ", Който е означавано като най-добра актриса в Турция.

И тези фенове, които остро критикуват Берен, мисля, че Tuvana Turkay и Енгин Akyurek биха могли да бъдат добра двойка. Те са подготвили видеоклипове; са отворени Facebook страници за Енгин Akyurek и Tuvana Turkay. Бях поразен, когато видях всичко това.

Но най-удивителното е серия, представен на Facebook. Енгин Akyurek фенове, които не могат да го видят на екраните през този сезон, започна серия въздушни име "The Wind Way" на Facebook. И водеща актриса е Tuvana Turkay заедно с Енгин Akyurek. Те имат сценарист екип и те споделят нов епизод на този сценарий всяка седмица и фенове правят коментари по всеки нов епизод.

Актьори от тази серия са: Енгин Akyürek, Tuvana Türkay, Berrak Tüzünataç, Serdar Gökhan, Муса Uzunlar, Hülya Darcan Мехмет Uslu, Ayda Айсел, Нихат Altuğ Altınkaya, Yigit Özşener, Ebru Cündübeyoğlu, Sermiyan Midyat и Fulya Zenginer

Те дори имат трейлър на серията. За да бъда честен, аз помислих, че е много по-успешен, отколкото ремаркета на много серии, излъчвани по телевизията. Какво мога да кажа? Нека Бог да даде на всички приятели като Енгин Akyurek фенове.

# 698
  • Пловдив
http://www.gecce.com/yazi/iste-engin-akyurekin-yeni-dizisi-199027.html

Момичета, статията на журналиста Онур Акташ май не е толкова лоша. Поне да знаем по-точно за какво става въпрос. Ето я преведена. Превод от английски bonobo:

„Какво да кажа? Нека Бог дари и нас с фенове като на Енгин Акиюрек.
Наскоро, нашите читатели ми изпратиха мейли, съобщавайки че харесват Тувана Тюркей и искат още новини за нея.Честно казано, аз не знаех коя е тя преди да получа тези мейли. Заради читателите ни направих малко проучване за Тувана Тюркей. Ако е необходимо ще се срещна с нея. И така се натъкнах на интересен факт.
Всички знаем, че феновете на Енгин Акиюрек го покрепят от сърце. Също така не искат да го делят с никого и остро критикуват всяка негова партньорка, защото за тях никоя не е достатъчно добра за него. Всички помним критиките към Берен Саат  в "КВФ", определена като най-добрата турска актриса.
Всички тези, които критикуваха Берен, смятат че Тувана Тюркей и Енгин Акиюрек ще са добра двойка. Подготвили са видеа, отворили са фейсбук страници. Смаях се след всичко това.
Най-шокиращ обаче е сериала, представен във фейсбук. Феновете на Енгин Акиюрек, които няма да го видят на екран този сезон, са започнали сериал във фейсбук под заглавието „Посоката на вятъря”, в главните роли Тувана Тюркей и Енгин Акиюрек. Имат екип от сценаристи и всяка седмица излиза нов епизод, коментарите на феновете са под всеки епизод. Участващи в сериала са:  Engin Akyürek, Tuvana Türkay, Berrak Tüzünataç, Serdar Gökhan, Musa Uzunlar, Hülya Darcan, Mehmet Uslu, Ayda Aysel, Nihat Altuğ Altınkaya, Yiğit Özşener, Ebru Cündübeyoğlu, Sermiyan Midyat, and Fulya Zenginer. Правят се дори и трейлъри за всеки епизод. Честно казано, смятам че са много по-успешни от трейлърите на сериалите, излъчвани по тв-то. Какво да кажа: Нека Бог дари  и нас с фенове като на Енгин Акиюрек.

Е, два превода.....писали сме едновременно.

# 699
  • София
Всеки мери света и събитията според собствените си мерки, всеки дава съвети, според собствените си разбирания. Продължавам "словесните" доказателства за натиска върху Керим, Фатмагюл и Мустафа:

Скрит текст:
Фатмагюл седи замислена на леглото, несъзнателно напипва гривничката за късмет от годежа на Селим Яшаран, с отвращение и погнуса я откача от ръката си и я хвърля на пода... Иска да говори с Мустафа, иска да му обясни...

Батко й Рахми й носи лекарствата, тя го моли да й даде телефона си:

Фатмагюл - Трябва да говоря с Мустафа.
Рахми  – Не може, не може. Той е полудял. Полудял е. Не може.
Фатмагюл - Трябва да му обясня.
Рахми- Няма да те изслуша. Той е полудял от яд. Като луд е.
Фатмагюл - Той ще ме изслуша. Трябва да му обясня. Батко, моля ти се. Дай ми телефона си. Трябва да се  обадя на Мустафа.

Все пак Рахми й дава телефона си, тя звъни на Мустафа...

Мустафа е на брега, на мястото…гледа мълчаливо, стиснал ръце в юмрюци, очите му са пълни със сълзи... не чува звъна на телефона…
Лека полека Фатмагюл осъзнава какво се случва, отново я обхваща отчаяние.

Рахми – Виж, не вдига. Не вдига. Няма и да ти вдигне. Много е изнервен. Няма да говори.
Фатмагюл - Аз вече не съм неговата Фатмагюл.
Рахми- Не плачи.... Добре, плачи... Поплачи си колкото искаш.

Бащата на Мустафа, Емин – Мустафа, сине, стига си стоял вече. Мустафа. Хайде, сине, хайде да вървим. Хайде, сине.
Тръгват, на един от храстите Мустафа вижда шалчето си, което Фатмагюл  взе от врата му предишната вечер, за да го носи в пазвата си, до сърцето си.
Мустафа  – Трябва да говоря с нея.
Емин – Какво има да се говори? Хайде, тръгвай!
Мустафа– Трябва да я видя.
Емин– Сине, станалото - станало. Вече нищо добро не може да се получи между вас. С никой не може да се получи. Мустафа…
Мустафа – Остави ме!
Емин– Даже и да пренебрегнеш случилото се, ще можеш ли да й простиш? Имаш ли сили за това? Да кажем, че й простиш и се ожените. Ще можеш ли да забравиш гази гледка? Ще можеш ли да я изтриеш от ума си? Този гняв ще го подтиснеш ли? По-късно няма ли да го изкараш? Ще го изкараш. Хем на нея, хем на себе си. Може ли в омраза да протече животът ти? Така живее ли се, Мустафа?
Мустафа – Млъкни!
Емин – Как ще гледаш хората в очите? Ще говорят зад гърба ти. Ще го казват и в лицето ти. Ще можеш ли да си затвориш очите и да си запушиш ушите? Как ще издържиш? Ще ти стигнат ли силите? После пак ще си навлечеш проблеми.
Мустафа- Млъкни!
Емин- Момиче, което е било на друг, ти ще можеш ли да го вземеш в обятията си?
Мустафа – Казвам ти да млъкнеш, татко! Млъкни! Млъкни!
Емин - Ще можеш ли да имаш деца от нея, Мустафа? Кажи!
Капитанът – Бате Емин, стига толкова. Мустафа, хайде ела, сине. Не стой тук. Не наранявай повече баща си. Човекът се побърка.
Качват се на камиончето, Мустафа е отчаян, страдаш, смазан…
Ако бащата на Мустафа не го беше спрял с думите и въпросите, които му зададе, ако той беше отишъл при Фатмагюл, ако беше я видял, ако бяха разговаряли, ако наистина я обичаше?

Последна редакция: вт, 30 окт 2012, 18:16 от Dilemi

# 700
  • Варна

Е, моя е в суров вид от гугъл превод  Hug

# 701
  • Пловдив

И аз продължавам. Започват с наложените им за казване лъжи пред полицията.

# 702
Въпросът ми беше риторичен - естествено, че няма вина.

Яд ме е, че такива важни събития на които акцентираха и  натрупваха около тях още и още събития - трябваше да бъдат прецизно изпипани. Защото по моите сметки - Фатмагюл се е сгодила  17-18 годишна и тогава говорим за друго.

Така е. Но никъде не споменаха, че женитбата и с Мустафа всъщност чака навършването на пълнолетие на Фатмагюл. Не знам защо направиха такава груба грешка. Просто можеха да кажат, че Мурат е на 8 г. и да не го пращат в ДГ, а в училище. Simple Smile) Това беше най-безболезнения начин да се избегне тази очевадна грешка.

Говоря за друго.  Не може при раждането на Мурат - Фатма и Мустафа да правят планове за деца, а да се сгодят 8 години след това. Нелепо е ! Събития и години са тотално "сбъркани". Но оставям тази тема, че колкото повече я "чопля" - толкова повече се ядосвам.

newsm10 newsm10 newsm10 Марта, Марица това е една от грубите нетоочности, която и мен дразнеше. Благодаря че сте я "разчоплили"

# 703
  • Пловдив
http://www.posta.com.tr/magazin/fiskos/HaberDetay/Boyle-dizi-gor … ?ArticleID=146072

Бооожеее, тия журналисти на кого ли правят реклама. На Енгин или на Тувана Тюркей. Заглавието е: Не е имало такъв номер. Феновете на Енгин пишат сценарий. Няма лошо, но явно са впечатлени от фенските сценарии. Нищо по различно в статията. Фенският сценариий. Липсва им Енгин и на тях, по-точно клюките - къде е, какво прави.

# 704
  • Пловдив

Прекрасен колаж. Да не се сърди Булута. От ENGIN AKYUREK (24) фейс е.

Общи условия

Активация на акаунт