Дискова херния - 5

• 164 210
  • 740
  •   1
Отговори
# 720
Много зависи големината и разположението на хернията. Мен изрично ме предупредиха, че калцира ли никой няма да може да ми помогне, защото беше притиснала гръбначния мозък. Никой не би разбивал кост при такова положение.
Моите кризи са били най-различни с различна продължителност. Най-дълга - последната,  година и 8 месеца. Преди това голямата херния си я отглеждах с любов 12 години, но през последната криза се увеличи до степен да притисне и гръбначния мозък. Имало е дни, в които сериозно съм смятала, че е по-добре да съм инвалид.

# 721
Гери, а в годините преди последната криза, през какви интервали бяха другите и повлияваха ли се бързо?

# 722
Здравейте, Simple Smile
И аз се присъединявам към вас с моите две приятелки медианна ДХ на L4-5 и парамедианна дх в дясно на L5- S1 или както аз им викам Валя и Жана  Laughing
От 6 месеца съм в одисеята с кризите, лекарствата, физиотерапите и всички други екстри, от месец и половина обаче ситуацията е вече нетърпима и не се повлиява от нищо. Системите и инжекциите ме изправиха на крака, но болката си е там и сега я мъча отново с физиотерапия.
Исках само да ви кажа, че от както съм на легло този път изчетох доста от това, което сте писали през годините. Заради вас изумих всички невролози в отделението, задавайки логични и аргументирани въпроси (иначе визитациите с другите пациенти са как си-боли ме- ще ти мине), че получих и адекватни отговори.
Та, благодаря ви, помагате  Blush  bouquet

# 723
evak различни бяха. По болка, интензитет и продължителност. Една от последните продължи почти година. Не болеше, а ми изтръпваха краката и губех чувствителност. Оправих се с иглотерапия при невролог. Беше се уплашила като ме видя, че не мога да се вдигна и да се задържа нито на пръсти, нито на пети. Не смеех да шофирам, че почти нямах рефлекси. Една друга ме беше оставила напълно обездвижена на легло. Тя пък мина за 3 месеца. И са ме влачили, и са ме водили, та и са ме носили. Май всяка криза е била различна от другите. Продължителността също. Периодите и те. Имала съм и 3 годишен период без болки, но съм имала и кризи през 3-4 месеца.  И сега дълго и оплетено стана, но ако опиша 12 години любов ще е още по-дълъг поста  Laughing Приеми, че ще се оправиш, наистина! Ще трябва да изчакаш и да се потрудиш, но ще се получи. В крайна сметка ако се стигне до операция и това ще е решение. Аз днес росна прясна тичах след малкия, който засилваше кончето срещу една кола и си умря от смях, че майка му го гонела... Единствено притеснението в главата ми ме спираше. В движенията - нищо. Често се будя през нощта и се усмихвам на удоволствието да лежа по гръб и да ми е приятно, колкото и налудничаво да звучи. Ще има светли дни, не се тревожете!

# 724
И сега пак продължавам да се съобразявам със състоянието ето си...Не нося чували с цимент и каси бира и безалкохолно...щото не мога  LaughingПросто няма как.Ако съм някъде в заведение ще стана ще си потанця...ама ще ми и мине през ума,че със здравите не мога да се меря  Naughty.Ако съм излизала и се прибера,гледам да полегна и да си почина преди да се правя на герой....То с времето свикваш....С дх съм от около20г....Къде ще ида да не свикна....

# 725
Евак, всичко е в нагласата. в началото бях абсолютно нетърпима към тази болка и бясна всеки божи ден. вече три месеца съм в кризата - не боли толкова остро - болката е тъпа, но пък сковаването, което ме влудява е налице. права не мога да стоя нито минута - трябва или да вървя или да лежа, в краен случай седя. но може би от месец, че даже и два спрях да очаквам да се оправя, в смисъл - не че съм се обезверила, но не го очаквам така отчаяно и съответно не приемам така тежко факта, че не се случва. създавам си положителни емоции и гледам да не мисля за това състояние, нищо че то напомня постоянно за себе си. правя каквото зависи от мен - физиотерапията (никакъв ефект), гимнастиката в началото на темата всеки ден, ходене пеша. лекарства не пия вече, гледам да не прекалявам с колана и така.
и съм като онези от Бялото братство, по време на паневритмия  Laughing бавна и плавна  Grinning

искам да попитам - това въпросното калциране за какъв период от време се получава (горе-долу)?

# 726
Влизам прясна прясна от прегледа в Гръбначен център Simple Smile И разбира се пак с въпроси  Hug, но хора, наистина, информацията, която се споделя тук е безценна. Както всички знаете на медицинския персонал думите се вадят с ченгел от устата (уви).

Та, Стоев каза, че милите ми херниики не са за операция на този етап и ме посъветва следното:
1. Кинезитерапия
2. Озонови инжекции 2 на брой, за да "изгорим" херниите  Thinking

Въпросът ми е за тези озонови инжекции. Има ли някой ДОВОЛЕН от тях, щото до тук каквото прочетох, май мненията по-скоро са негативни. Как мислите?

# 727
Здравейте ,приятели по съдба!
Аз също се гърча от 7 години с медианна  протрузия на l4 l5 и медианна и парамедианна херния на l5 es1.,сколиоза,и хемангиом на л3.
Най-дългата ми криза е продължила 2месеца и половина.Наистина всеки ден се съобразяваш с това-всеки миг даже.
От скоро ми се случват странни неща:събуждам се посред нощ,като адски ми се ходи по малка нужда.След тоалетната остава силна болка ниско долу в корема.Започва схващане жестоко в сухожилията на слабините.Осъмвам с тече аналгин и разходки в коридора превита на две.След няколко часа всичко изчезва.Дали това има нещо общо херниите ми или е съвсем друг проблем?

# 728
Semplise,имаш ли ЯМР.?Това е най-важно за нас.За озоновите инжекции съм чела ,че не са за всеки.
Доверявам се само на неврохируг за всякакви експерименти.Последния път ми помогна мануален терапевт.

# 729
Semplise,имаш ли ЯМР.?Това е най-важно за нас.За озоновите инжекции съм чела ,че не са за всеки.
Доверявам се само на неврохируг за всякакви експерименти.Последния път ми помогна мануален терапевт.

Имам ЯМР. Неврохирург ми препоръча озоновите инжекции, но като цяло съм скептик по отношение на тях  Thinking

# 730
Ако си пробвала всичко възможно до момента и нямаш резултат...Довери му се.Всичко е строго индивидуално,знаеш.Ако положението ти е нетърпимо...Запознай се с рисковете.

# 731
  • хасково
Аз съм в момента на една седмица след втората озонова инжекция. Не са страшни. Стоев ги прави добре. Състоянието на един и друг пациент не е идентично. Някои се похвалиха че са съвсем добре след втората.При други пък няма ефект. Аз ще разбера след още 10-ина дена.

# 732
Знаеш ли,от многото инжекции и хапчета  за дисковата преди 2 години спуках язва и ме оперираха по спешност.Едвам ме спасиха.Внимавай какво пиеш!Сега не мога да пия какво да е за дисковата.
Хване ли ме криза правя йога упражнения още на минутата.Така беше последния път.Само,че преди това ми направиха екстензия.Не зная следващия път какво ще е.

# 733
Този диксофен ,където си го била е убиец на стомаха.Внимавай какво си биеш и какво пиеш.

# 734
dragneva_71, напълно е възможно тези проблеми да са от херниите. Успяваш ли да се сдържиш и да не се изпускаш? Успяваш ли да се изпишкаш? Какво ще го правиш този хемангиом? Следят ли го?

Общи условия

Активация на акаунт