Дискова херния - 5

• 165 472
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
Никак не са много...Можело е само Дипрофос да е на инжекции,а другото на хапчета..,но доктора така е преценил...
Милгамата е витамини...

# 286
здравейте,
за 1 път се включвам.Предстои ми най-вероятно втора операция  дх.на 32 съм,предната беше преди 7 години.за това време се наложиха нови техники и не смятам да се оперирам отново в Бургас.търся ваши предложения и съвети,видях,че сте компетентни.преминах акупунктура,масажи,вендузи,една озонтерапия във Варна.отскочих и до Сливенското село,където уж ми наместиха нерва.просто греда след греда за близо 2 месеца.после едни инжекции американски ли,австрийски ли.докарах се да не мога да ходя до 00.записах час в СБАЛ – Гръбначен център” АД .дано издържа на болката още 2 седмици,че нямат свободни часове по-рано.че така-дайте мнение или идея.
                                                                                                          Благодаря Ви

# 287
aftan, моето лично мнение е, че Гръбначният център е правилното място. Там ще преценят дали си за операция, или не. Ако се наложи такава, точно там ще получиш компетентна помощ. Имаш ли ЯМР, или скенер? Защото там ще ти искат такъв.

# 288
Все ще се види нещо,което докторката не може с нейните очи рентген  Wink .Примерно каква е хернията медианна или латерална .Имали шипове или не....А и по тоя начин ще се проследи във времето...дори и да няма сериозен проблем в момента.Ама ако им покажеш готовата снимка,гледат умно и с интерес  Wink и за още ще питат...А понякога не знаят и какво  Laughing

Повярвай ми, това няма да промени с ищо нещата и пак ще те боли толкова колкото те боли и без да си видяла снимката Simple Smile

По принцип е така, но само донякъде. Защото с резултатите от ЯМР се определя нещо много важно. Дали си за операция, или не си. Защото има случаи, когато има надежда нещата да се оправят и без. Зависи от две основни неща: симптомите и резултата от образното изследване (ЯМР, или най-малкото, скенер.). Ако примерно има сериозно разместване на прешлените, или (както беше при мен), откъсване на парче от хернията, няма шанс да мине от физиотерапии, нещата само могат да се задълбочат.
И още нещо. Герги, и джипито ти, и невроложката, са за убиване. Как може личния при такива симптоми да се дърпа и да му се свиди поне едно направление за невролог толкова време! А и думите на невроложката. Че това, което усещаш в момента, не е сериозно и само с гадаене решава, че си добре. А знаеш ли, че почти винаги, започнат ли тазово-резервоарните смущения (изпускания), са НЕОБРАТИМИ ? Ти си решаваш как да постъпиш, но на твое място бих направил невъзможното да получа ЯМР, в краен случай, срещу заплащане. Повярвай ми, при притискане на нерв, времето за реакция е от решаващо значение. Попитай който искаш неврохирург, или добър невролог.

# 289
Troy, силно ме заинтригува машинката за физиотерапия. Имаш ли такава? Много те моля да разясниш по - подробно какви функции точно има. Става ли за електрофореза, йонофореза с някакъв медикамент, интерферентни токове, или нещо друго?

# 290
Здравейте всички,Текс имам ямр от 10.10.12,направих го когато не ме болеше толкова много, а също така и преди озона,това значи ли че може да се е променило нещо.Също така знаете ли дали има ограничение за изкарване на повторен ямр в рамките на 2-3 месеца,защото има някакво облъчване,което не знам колко е силно и негативно за организма.
От днес започвам да пия дексофен на хапчета и профенид инжекции,че rhemesser са внос и няма да ги търся повече.
                                            Лек ден

# 291
atfan, нова херния ли имаш?Или нещо по старата операция ще се прави...
Защо не се консултираш и някъде другаде докато чакаш...?То доктори и болници да искаш...Две седмици си е доста време...
Ямр ти е сравнително нов...и си мисля,че не е нужно да правиш друг,освен в самата болница ако не решат че имаш нужда.Аз имах два ямр и независимо от това непосредствено преди операцията ми направиха трети.В големите болници имам ямр и правят ,ако се налага...Озона едва ли е променил механичния проблем който имаш...

# 292
Здр aha имал съм на л5 с1(2005), а сега на този над него  л4 л5,това маи е да вървя по твоите стъпки.Обиколих доста доктори си мисля и ще чакам док.Стоев като последна инстанция,че при които отида му се зарибявам на глупостите и се набутвам.затова ще стискам и чакам.

# 293
Troy, силно ме заинтригува машинката за физиотерапия. Имаш ли такава? Много те моля да разясниш по - подробно какви функции точно има. Става ли за електрофореза, йонофореза с някакъв медикамент, интерферентни токове, или нещо друго?

Да, имам я повече от 6-7 години и си я ползвам редовно Simple Smile До колкото знам е мини вариант на електрофорезата и можеш да я ползваш с някакво мазило Wink
Има няколко вида програми с които регулираш честотата и силата на тока и работи с 9волта батерия, която издържа доста време.

# 294
Дали може да се ползва с мазило?  Thinking Не е ли да се намокрят възглавничките на електродите с вода?

# 295
  • София
Troy, благодаря за линка, разгледах я, аз бих я купила, дано да върши  работа.

# 296
за Откъде го вадиш този оптимизъм радваш ме много. Joy Joy Теб кога ще те оперират? За всички аз съм си без промяна мисля да не чакам контролния а да се обаждам в болницата направо.
Операцията ми трябва да е в периода до края на януари,но може и да е след седмица...чакам обаждане от хирурга,на който още се обвинявам, че не му пуснах смс със сърце и"Call me tomorrow"..хахах...иначе за оптимизма ако мога да перифразирам един лаф..."Ако имаш дископатия,не е задължително да си луд,но явно помага" Sunglasses

# 297
Troy, силно ме заинтригува машинката за физиотерапия. Имаш ли такава? Много те моля да разясниш по - подробно какви функции точно има. Става ли за , йонофореза с някакъв медикамент, интерферентни токове, или нещо друго?

Да, имам я повече от 6-7 години и си я ползвам редовно Simple Smile До колкото знам е мини вариант на електрофорезата и можеш да я ползваш с някакво мазило Wink
Има няколко вида програми с които регулираш честотата и силата на тока и работи с 9волта батерия, която издържа доста време.
Я раздуй  как работи това чудо...къде се лепят тез лепенки,да не си ги лепна на главата и да ми изтръпни носа и да почна да махам с уши...че го грабвам до 2-3 дена ако помага,че нещо напоследък ходя като брейкаджия аматьор.

# 298
  • USA
Може ли малко повече информация за тази машинка за масаж?

# 299
atfan, на теб кога ти правиха озона и какъв беше ефекта от него? Самата манипулация дисколиза/нуклеолиза ли беше (инжектиране на озон в самото ядро на диска)?

Аз още не мога да събера смелост за озонова нуклеолиза в Гръбначен център. Основното ми притеснение е да не би да се получи някакво влошаване, т.е разкъсване на фиброзния пръстен при самото пробиване с игла, тъй като хернията ми на L5-S1 e малка и вътрешна (т.е няма видимо изтичане на ядро навън). От друга страна пък май в такива случаи имало по-голям ефект озона... ама кой да ти каже. Иначе болките ми не са големи, боли ме кръста и крака, но е търпимо.

Общи условия

Активация на акаунт