Дискова херния - 5

• 165 422
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
Казват,че ако отидеш при неврохирург,той непременно ще ти предложи операция.При мен не се получи така-след ЯМР решиха,че не съм за при тях,върнаха ме при невролозите,които ми помогнаха с инжекции.Но истината е ,че медицината е длъжник на това заболяване,не се умира от него и като че ли лечението е като от преди 50 години.Новите методи-лазер,озон и т.н. също са с временен ефект.
Чудно, на мен неврохирурзи при които ходих ми отказаха операция Wink
Дано и на мен ми откажат. А това че кракът ми е изтръпнал задължително ли означава че имам притиснат нерв. И ако имам притиснат нерв операцията ли е единствения изход.

Изтръпването е в резултат на притиснат нерв и след като слиза надолу по крака значи е доста притиснат Wink Отиди на лекар и си направи ЯМР.

# 271
  • София
Всички ви изчетох и прочетох. Радвам се, че един от нас е толкова позитивно настроен,portomortoduk, моите поздравления  bouquet
Изплашена съм. В момента, в който отида на неврохирург и той вече  ме е поканил за операция, отида ли при невролог - категорична забрана.Ха сега де... Оплакваният са ми малко странни и може би това ги обърква.  В последните години имам тежки и труднооткриваеми диагнози, май и този път е така. Краката ми, все едно са хванати в железни ботуш, едно тръпнене, чувство на изгаряне в кожата на подбедриците, тотален дискомфорт. Болка в кръста не съм имала до сега, както вие споделяте. Имам ЯМР, и се оказаха ДХ сериозни.  На медикаментозно лечение не се поддавам, просто нищо...що лекарства изпих и...нищо. Направих и изследване за диабет - нищо.  Физиотерапия и иглотерапия също.  Засегнати и притиснати нерви има, но толкова да не ми помогнат лекарствата... Не зная какво да правя. Къде да търся помощ, не ми е ясно. Четох за една "Клиника  за болката" - д-р Руйчев. Ще опитам и там, въпреки че мненията са много разностранни. Някой дали е посещавал този доктор, нека да ми пише, за да не си губя времето, пари и поредното разочарование да получа. Cry

# 272
Ма14 имаш ли идея защо невролога ти забранява операцията  newsm78.
Аз и друг път съм споделяла,че съм се лекувала при неврохирург.Лечението и лекарствата не са по различни  Laughing.И те препоръчват физ,терапия,бани,лекарства и ако няма промяна..последна инстанция ножа...При мен не е имало потресаващ ямр с крещяща нужда от скалпел,но невъзможността да ходя и живея нормално ме отведе в софийска неврохирургия.Има и такъв момент в който трябва сам да вземеш решение.Той най-вече каса е тия с дългогодишните мъки ,калцирани дх и увредени нерви... Sad
Моя съвет е да се консултирате с повече от един неврохирург..Никой на сила няма да ви сложи на операционната.Доктор ,като доктор и смея да твърда в пъти по компетентен ,понеже всеки ден се сблъсква със ситуацията "на живо".
Какво прави невролога,взема листа с разчитането на ямр и чете...а колко компетентен е разчитащия снимката...най вероятно колкото самия невролог  Wink....Пък то и с нашата диагноза сме златна мина за невролозите  Simple Smile...цял живот да ни лекуват..не могат ни излекува..Е една язва на стомаха можем да си докараме,че и на гастрото да сме длъжни до живот... Cry

# 273
gergishanov, искай си от личния направление за невролог и вече неврологът ще ти предложи вероятно скенер, защото се чака по - малко.

# 274
Такаааа, да се отчета и аз за днешните ми разходки по лични лекари и невролози Simple Smile
Отидох първо при ДжиПи-то, той като се увери че кракът ми е напълно изтръпнал от коляното надолу ме прати с направление при невролог. Невролога, една младичка, симпатична докторка Simple Smile още като ме видя и като чу откъде минава болката и къде ми е изтръпнал крака и веднага отсече - дискова херния на L4-L5. Аз ѝ викам: - Докторке, да не си врачка, как така познаваш без снимка какво ми има и къде. Тя вика че не ѝ трябвало снимка, всичко било ясно по симптомите. И така - заяде се и не ми даде направление за скенер поне.
Извади ми следната теория за скенера и ЯМР - нямало никаква нужда да се прави скенер или ЯМР ако нямало да се прави операция. ЯМР-то било необходимо само на хирурзите да знаели къде да режат. Аз ако съм си видел хернията на снимка нямало да ми стане по-леко, тя също нямала нужда от скенер защото знаела какво ми е. За операция било още рано. Трябвало да започна да се изпускам по малка или голяма нужда и тогава вече можело да се мисли за операция. До тогава - с лекарства.
Та такива работи с невроложката. Изписа ми една торба с лекарства и ме прати да си лежа в къщи и да отида след 2 седмици да види дали съм се оправил.
Аз като я гледах такава младичка и хубавичка, на езика ми беше да ѝ кажа че има начин тя сама да ме "оправи" без лекарства и сигурно по-добре ще ме оправи от лекарствата ама айде да не я дразня викам Simple Smile Simple Smile
Предложи ми да вляза в болница ако искам. Там щели да ми направят безплатно скенер и още изследвания. Обаче в болницата в Ст. Загора няма места. Първото свободно място което ми предложиха беше чак за 11 декември.  Shocked Нещата ми се струва че така са направени че докато ти дойде реда да влезеш в болницата или ще се оправиш или ще умреш... много хитро измислено Simple Smile
Такива ми ти работи с нашите невролози....

# 275
В общи линии докторката е права Simple Smile и наистина няма да ти олекне, ако си видиш хернията на снимка:)
И дефакто дали е на Л4-Л5 или Л4-Л3 няма никакво значение тъй като лечението е едно и също.
Пък за болницата какво да ти кажа Simple Smile имам си дископатията от 12 години и почти всяка година лежа в къщи по 5-6-7 месеца, никога не съм лежала в болница и все още съм жива. Mr. Green

Между другото препоръчвам ви тази машинка за нагревки Simple Smile Облекчава болките и прави много приятен масаж  Mr. Green

# 276
А каква е цената на машинката?

# 277
# 278
gergishanov ,ако си в болница лекарствата трябва да са безплатни. Някоя и друга система манитол за облекчаване на възпалението ще ти сложат. Сега преполагам удари 100-така за хаповете.

Troy, тази машинка само за масаж ли или и "бие" точец?

# 279
Все ще се види нещо,което докторката не може с нейните очи рентген  Wink .Примерно каква е хернията медианна или латерална .Имали шипове или не....А и по тоя начин ще се проследи във времето...дори и да няма сериозен проблем в момента.Ама ако им покажеш готовата снимка,гледат умно и с интерес  Wink и за още ще питат...А понякога не знаят и какво  Laughing

# 280
Kalifornia ,то безплатен обяд няма...като си плати болничния престой ,като почерпи персонала и ето ти...купил си лекарствата  ooooh!
А за манитола си права...ама като няма места ,освен у докторката да иде  Wink без туй е хвърлил око  Laughing

# 281
gergishanov ,ако си в болница лекарствата трябва да са безплатни. Някоя и друга система манитол за облекчаване на възпалението ще ти сложат. Сега преполагам удари 100-така за хаповете.

Troy, тази машинка само за масаж ли или и "бие" точец?

Бие ток Simple Smile и то яко Simple Smile машинката има няколко програми и можеш да си я настройваш според твоето желание Simple Smile

# 282
Все ще се види нещо,което докторката не може с нейните очи рентген  Wink .Примерно каква е хернията медианна или латерална .Имали шипове или не....А и по тоя начин ще се проследи във времето...дори и да няма сериозен проблем в момента.Ама ако им покажеш готовата снимка,гледат умно и с интерес  Wink и за още ще питат...А понякога не знаят и какво  Laughing

Повярвай ми, това няма да промени с ищо нещата и пак ще те боли толкова колкото те боли и без да си видяла снимката Simple Smile

# 283
Вярвам ти носих херниите си повече от 15 години  Wink и от 4 кардинално съм ги отписала  Laughing е с два диска съм по ниска...ама кво да се прави

# 284
  • Варна
Здравейте!
Моля за мнение относно лечението, което предписаха днес на съпруга ми.
Комбинация от препрати за инжектиране:
Дипрофос и Милгама от едната страна
Мовалис от другата

Нормално ли е едновременното поставяне на толкова медикаменти?
2,3 и 4 дни е само Милгама и Мовалис
на 5 ден отново трите  newsm78

Чудя се дали може да направи реакция от всички медикаменти?

Общи условия

Активация на акаунт