Дискова херния - 5

• 165 415
  • 740
  •   1
Отговори
# 255
Аааа, оформяме и тялото, така ли?Освен че се лекуваме? Wink
Е китайците не споменават за такова нещо...ама аз като един философ хернаджия стигам до извода че тялото може да се оформя от движение или липса на движение...от движение тялото  се оформя като тяло,от липсата му се оформя като топка...хахаха.

# 256
Здравейте. В петък вечерта ме удари пак болката. Отначало беше както всяка година - схващане на кръста и прегънат на две. Обаче тази година ме изненада с ново допълнение - болката се спусна по десния крак и сега крака ми е изтръпнал и под коляното не го чувствам. Досега не беше ми се случвало такова чудо - да ми изтръпне крака. Явно нещата отиват към по-зле от година на година.
Понеже в събота и неделя няма доктори си предписах сам - Дексофен-3х1, Милгама N-3х1, Мидокалм-3х1 и Ланзул-1х1. Намерих и една инжекция Волтарен останала ми от миналата година и ще ходя след малко да ми я удари една позната. Така добре ли е според вас. Това ми е от спомени от миналата година като ме удари пак в кръста.
Утре ще ходя при личния лекар и ще искам този път да ме прати на невролог щото той все не ме праща на невролог а се опитва сам да ме лекува. Ама този път с тоя куц крак не знам как ще се разберем. В тази връзка някой да знае добър невролог в Стара Загора?
Никога не ми е правена снимка на кръста, да искам ли от невролога да ми даде направление за снимка на кръста. Чувал съм че ЯМР не дават изобщо пък обикновена ренгенова снимка не върши работа - тогава каква снимка трябва да си направя.

# 257
  • София
Никога не ми е правена снимка на кръста, да искам ли от невролога да ми даде направление за снимка на кръста. Чувал съм че ЯМР не дават изобщо пък обикновена ренгенова снимка не върши работа - тогава каква снимка трябва да си направя.

gergishanov, искай от личния лекар задължително
направление за невролог, а от невролога искай
направление за скенер. Него го дават по-лесно в
сравнение с това за ЯМР.
Можеш ли да ходиш на пръсти и на пети?

# 258
gergishanov Знаеш ли че мъжете сме големи глупаци що се отнася до здравето ни? Опитваме се да търпим и да се правим на "мъже" Тези болки имат само една посока на развитие ..... увеличават се, в следствие от механичния проблем който се задълбочава все повече отзад в кръста ни. Харесва ми как леко гледаш на нещата и се сещам за себе си преди няколко години. Заеми се сериозно с невролозите и физиотерапевтите. Линковете на първа страница също много ще ти помогнат. Лекарствата са много опасни за черния ти дроб, имай това в предвид.

# 259

gergishanov, искай от личния лекар задължително
направление за невролог, а от невролога искай
направление за скенер. Него го дават по-лесно в
сравнение с това за ЯМР.
Можеш ли да ходиш на пръсти и на пети?
Здравей, сега пробвах - на пръсти мога да ходя, но на пети - не. По-точно мога да застана на петата на левия крак, но на десния изобщо не мога. Нямам никаква сила в десния крак за да застана на пета. Това лошо ли е? Да не остана куц с десния крак за цял живот - ужас..... Почвам да се плаша вече с този крак - досега не беше ми се случвало и крака ми да блокира - само кръста ме болеше предни години.

# 260
какво препоръчва китайската медицина в случая с дискова херния...е то е да се върви назад,така се обръща целия механизъм на тялото и хернията се прибирала... даже в Китай имало алеи в парковете,където хората си ходели назад...

В Китай действително е много популярно ходенето назад, особено по нанагорнище. Няма специални алеи, ами в парка хората си ходят така по нормалните алеи. Обясниха ми, когато попитах защо го правят, че така не се натоварвало сърцето и възрастните хора можели да се изкачват по нанагорнище и изобщо да се движат и да поддържат форма, без да се пресилват.
И наистина след такова ходене болят неподозирани мускули - а значи, то тренира мускули, които иначе рядко ползваме и тренираме.

За ДХ надали може да помогне обаче, освен с общо укрепване на мускулите.

OFF: Възрастните хора в Китай са много подвижни и се стараят да прекарват на открито и в движение колкото се може повече време. В парковете по цял ден гъмжи от тях: ходят назад  Simple Smile, играят федербал, ритат нещо като хек, ама с перца, танцуват - има групови занимания по танци на открито,- играят тай-чи, пак групово - много полезно за кости и стави, поддържа гъвкавост, равновесие и пр. Евала на тези хора. Почти не се виждат да седят по пейките, да пъшкат и да си се оплакват един на друг от болежките, каквито сигурно си имат.
Иначе предполагам, че това за прибирането на хернията е шега. Или чисто и просто wishful thinking.

# 261
gergishanov, аз съм от Ст.Загора.Ходя при доктор Кърчева на ул.Христо Ботев е кабинета.Намери тел.и се обади за час.Работи всеки ден.Всички нерволози лекуват по един и същи начин  Sad. Ако мислиш,че е нещо много сериозно,искай направление за неврохирург.Д-р Шишков работи с касата.Ако искаш инфо...пиши на лични.

# 262

Здравей, сега пробвах - на пръсти мога да ходя, но на пети - не. По-точно мога да застана на петата на левия крак, но на десния изобщо не мога. Нямам никаква сила в десния крак за да застана на пета. Това лошо ли е? Да не остана куц с десния крак за цял живот - ужас..... Почвам да се плаша вече с този крак - досега не беше ми се случвало и крака ми да блокира - само кръста ме болеше предни години.

Това означава, че трябва да отидеш на неврохирург и да ти направят ЯМР Wink

# 263
gergishanov,не се страхувай,в момента си мислиш най-лошото.Същото ми се случи преди 2 месеца-не можех да ходя на пети поради проблем с десния крак.В неврология бях 1 седмица -нивалин и доксифен системи + 1 месец нивалин таблетки вкъщи + много масажи ,долу горе след един месец се възстанових изцяло.Не че ходя на пети ,не ми се налага,но е хубаво да установиш ,че пак си си същия...
Но не отлагай.
Успех!

# 264
gergishanov,не се страхувай,в момента си мислиш най-лошото.Същото ми се случи преди 2 месеца-не можех да ходя на пети поради проблем с десния крак.В неврология бях 1 седмица -нивалин и доксифен системи + 1 месец нивалин таблетки вкъщи + много масажи ,долу горе след един месец се възстанових изцяло.Не че ходя на пети ,не ми се налага,но е хубаво да установиш ,че пак си си същия...
Но не отлагай.
Успех!
Благодаря ти за надеждата. Simple Smile Трой ме стресна с тези неврохирурзи - помислих си че трябва да лягам на масата да ме режат.... дано не се стига до там... Praynig

# 265
Не се стряскай от названието хирург Simple Smile това са хората които се занимават с нашите болежки Simple Smile
Това, че имаш изтръпване определено не е на добре, така че наистина трябва да си вземеш болежката по на сериозно. Това означава, че има притиснат нерв и ако продължава да е все така притиснат може да се увреди трайно ...

# 266
Казват,че ако отидеш при неврохирург,той непременно ще ти предложи операция.При мен не се получи така-след ЯМР решиха,че не съм за при тях,върнаха ме при невролозите,които ми помогнаха с инжекции.Но истината е ,че медицината е длъжник на това заболяване,не се умира от него и като че ли лечението е като от преди 50 години.Новите методи-лазер,озон и т.н. също са с временен ефект.

# 267
Казват,че ако отидеш при неврохирург,той непременно ще ти предложи операция.При мен не се получи така-след ЯМР решиха,че не съм за при тях,върнаха ме при невролозите,които ми помогнаха с инжекции.Но истината е ,че медицината е длъжник на това заболяване,не се умира от него и като че ли лечението е като от преди 50 години.Новите методи-лазер,озон и т.н. също са с временен ефект.

Чудно, на мен неврохирурзи при които ходих ми отказаха операция Wink

# 268
Чудно, на мен неврохирурзи при които ходих ми отказаха операция Wink
Дано и на мен ми откажат. А това че кракът ми е изтръпнал задължително ли означава че имам притиснат нерв. И ако имам притиснат нерв операцията ли е единствения изход.

# 269
portomortoduk Откъде го вадиш този оптимизъм радваш ме много. Joy Joy Теб кога ще те оперират? За всички аз съм си без промяна мисля да не чакам контролния а да се обаждам в болницата направо.

Общи условия

Активация на акаунт