Дискова херния - 5

• 165 395
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
Текс, благодаря за отговара.
Да степента и мястото на болката със сигурност е различна, в зависимост от състоянието на ДХ, ти много точно и изчерпателно си написала границите в които се разпростира.
Точно това,което ме кара да си мисля,че е в последствие от иглотерапията или незнам и аз, е че болката се появи в този крак(десния) доста време след кризата. Тоест,като казваш ти в еден момент може да боли кръста, в друг крака, в трети гърба, но примерно болката в кръста и болката в гърба  и  и тила си дойдоха в самото начало още. А този симптом се появи месец и повече след това, докато другите позатихнаха.
Мажа крака с немско мазило от див кестен и арника, от днес започнах да пия и аспирин, ако мога да повлияя на самите мускули, като при мускулна треска. Ще потърся днес и магнезии за мазане.

# 241
evak  Без ЯМР, на което ти самата да си разгледаш снимките, не можеш да знаеш дали нямаш някаква протрузия в дясно или случайно хернията да е медианна, или пара медианна.
Примера при мен е с болки и проблеми в ляво, но породени от медианна , левостранно проявена херния, но имам протрузия на по-високо ниво в дясно, без болки и проблеми с десния крак.
На фона на всичките разходи които правим докато се лекуваме 250лв не са малко за една снимка , но рано или късно стигаш до извода че неяснотата те тормози и пожелаваш да си платиш.

При последното ЕМГ ми изследваха първо десния крак и коментара беше че съм зле. Ухилих се и попитах, а какво ли ще ми кажете тогава за левия крак и левите нерви. Малко по-късно резултата беше 15% увреждане в дясните нерви и 30 - 35% на левите. А никога не съм имал болки в дясно за сега.

Ако болката е с променящо се положение, движеща се по различни места на кракът в различните части на деня, усещайки е на моменти като по-силна на едно место на моменти по-силна на друго, понякога отшумяваща на дадени места по кракът ....... това е болка по нерва и е свързана с притискане. Връзката с иглите  също е възможна, но никога не съм си правил игли.

# 242
Характерно за дх е променящото се местоположение на болката  Sad. Когато за пръв път отидох на лекар и казах,понякога ме боли тук,а после тук или тук....Заключението беше ами сигурно имаш ДХ.При мен болките почти винаги са били ,тъпи,стягащи и ходещи на разни места...пръст,пета,прасец,дупе....или обща болка по цялото бедро...
Възожно е и иглотерапевта да е забол иглата не където трябва  newsm78.
Аз съм правила И иглотерапия... Simple Smile Единият път като ме бодна на точка зад коляното и като текна една кръв..после седя синьо 2 седмици

# 243
Здравейте на всички,
Вече 29 дена след инжекцията с озон продължавам да имам болки. Дисковата Херния Л5 Ес 1 лява боли както е описано в побликуваните схеми по назад в темата. Започнах да свиквам с болката, но от това не се чувствам по добре. Така или иначе на 04,12,2012 ми е контролния преглед в Г.Ц и мисля да се оперирам имам и някакъв гаден световъртеж на последък. Булка Марулка не съм те забравил бъдете здрави това е засега от мен Hug

# 244
Добър да е денят на всички Ви!
Как стои въпроса с карането на велоаргометър и ДХ?
Тази седмица мисля да посетя едни бивш кинезотерапетвт от Овча Могила, за да ми покаже,какви упражнения трябва да правя.

# 245
Продадох останалите ми инжекции, но се оказаха недостатъчни. Ако има още желаещи мога да поръчам отново Discus Compositum N mit Kalmia и Discus Intervertebralis. За себе си и още еди потребител вероятно ще допълним с Funiculus umbilicalis.

# 246
Здравейте и от мен, чета ви от доста време, но реших накрая и аз да се включа.
Всичко започна с местене на гардероб преди около 2 години, тогава кръста ме заболя не много силно, и болката отшумя за няколко седмици. Около нова година ми беше първата криза, тя отшумя за месец. Сега от 4 месеца и половина съм с болки в кръста и левия крак, от направения резонанс показва малка херния на L5/S1 вляво и две протрузии на по-горните нива. Болките не са чак толкова силни, но в рамките на това време бавно се засилват. През този период опитах какво ли не:
- Иглотерапия
- един курс дискус композитум Н
- 2 инжекции Дипрофос
- 2 пъти по 5 дни хоспитализация (единия път на НСПВ, другия имаше и кортикостероид).
- курс инжекции с колаген (Guna MD lumbar).
- Кинезитерапия (последния месец и половина, като продължавам и в момента).

Лошото е че от гореизброените, нищо не помага за момента. Ходих и на консултации с куп невролози и неврохирурзи, като единодушно е мнението че не съм за операция.
Миналата седмица последно ходих в Гръбначен център, д-р Стоев ми предложи озонова нуклеолиза.

Какво ви е мнението за озоновата нуклеолиза, особено някой който е преминал през процедурата? vlad123, ще се радвам ако споделиш по-подробно как е минало и дали има някаква промяна преди/след.

Това което успях да прочета като рискове от процедурата са: засягане на нерв... почти нищожен риск (особено спрямо други по-инвазивни методи, като операции). Другия по-дългосрочен ефект - "мумифицирането" и дехидратирането на диска, както и смаляване на височината му след инжектирането на озон в него. Всъщност гореизброените ефекти помагат да се отдръпне диска от нервното коренче и да се премахне болката... но се чудя в дългосрочен план това как ще се отрази.
Надявам се да не съм ви отегчил с дългия пост..  пожелавам ви здраве и по-малко болка! Wink

# 247
Добър да е денят на всички Ви!
Как стои въпроса с карането на велоаргометър и ДХ?
Тази седмица мисля да посетя едни бивш кинезотерапетвт от Овча Могила, за да ми покаже,какви упражнения трябва да правя.
Това трябва да го прецени физиотерапевта ти. Лично аз избягвам бягане , каране на колело , изкачване на стълби и правя само разтягащи упражнения дадени ми от физиотерапевта ми.

# 248
dreamboat Здравей и от мен добре дошъл в форума. Аз също бях на преглед като теб на мене ми каза следното: По принцип си за операция, но преди това искам да опитаме озонова инжекция. Ако не подейства ще те оперирам, но не преди това и няма да си променя мнението. Самата процедура не е страшна и не е с пълна упойка трае около 5 минути поне така ми се стори. Преди процедурата нямах никакви болки и след това също на 4-тия ден след нея ми се наложи да почна да ходя на работа и болките се завърнаха постъпенно. Незнам дали от това или просто нямаше ефект в/у мен. Наложи се да спра да ходя на работа и лежах една седмица нон стоп. Сега си ме боли постоянно кръста и надолу по крака чак до прасеца както е по схемата на лява Дх L5 S1. На 04 ми е КП и там ще рабера какво правим.

# 249
След като е нямало болки,защо се подложи на процедурата   newsm78
Според мен,ако тази манипулация ти е усилила или предизвикала нови болки,не би трябвало да чакаш контролния си преглед...До  4 има доста време...поне звъни на доктора по тел....но най добре е да отидеш...

# 250
http://www.teijin.co.jp/english/news/2012/ebd121029.html Нова надежда...препарат KTP-001,вярно все още е в изпитателния период.Както изглежда е нещо като озоновата нуклеолиза,но няма да има алергични реакции.дано е успешно.

# 251
Здравейте братя и сестри дисково един диск напред пред другите...хе-хе...минавам да ви видя как сте...здрави,криво ляво прави и все така корави...щях да забравя да споделя и един алтернативен метод на лечение...близък за мен човек който живее в Китай от няколко години,ми беше казала какво препоръчва китайската медицина в случая с дискова херния...е то е да се върви назад,така се обръща целия механизъм на тялото и хернията се прибирала... даже в Китай имало алеи в парковете,където хората си ходели назад...мене не ме слуша много главата,та бях твърдо решен да опитам...засилих се към парка до нас и поех,малко неудобно,защото трябва да гледаш през няколко секунди какво има зад теб и не можеш да слушаш музика,в случай че някой ти извика да се пазиш...но,не беше само това,минах край две скамейки с тинейджъри...който се посмяха с мен и даже на едната ме питаха какви наркотици вземам да пробват и те...хахаха...но когато една девойка щеше да падне от колелото докато ме гледа,реших да спра  защото ако трябваше да и оказвам първа помощ с изкуствено дишане взема се схвана така наведен,какво ще правя после...хахаха...абе досрамя си ме,ако трябва да съм честен...та ако има къде да практикувате това може да пробвате...поздрави ваш куцащ Пламен.

# 252
Хахаха, много ме развесели с приключенията ти в парка!  Laughing Не пречи да се пробва.  Wink

# 253
Хахаха, много ме развесели с приключенията ти в парка!  Laughing Не пречи да се пробва.  Wink
Както писах по горе,не само теб успях да развеселя...между другото имах лека мускулна треска на краката на другия ден,на мускули който не подозирах,че ги имам...та ако не друго, ще можете да си оформите краката някак по китайско му красиви...хахаха Sunglasses Sunglasses Sunglasses

# 254
  • Другата България
Аааа, оформяме и тялото, така ли?Освен че се лекуваме? Wink

Общи условия

Активация на акаунт