Дискова херния - 5

• 165 543
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
Troy , и съм съгласна с теб, и не съм! Не можеш до безкрай да чакаш да ти мине, идва един момент, в който чуква камбаната за вземане на генералното решение! В такива случаи се казва "Питай патило!"
Колкото до смяната на начина на живот - да, с две ръце съм "ЗА", но това не е достатъчно! Трябва промяна на мисленето, трябва всеки да каже "НЕ" на стреса, да си помисли колко се уважава и да бъде в мир със себе си! Само чакане не стига,  всичко е в главата и в мисленето!

# 376
Не става въпрос за чакане Simple Smile става въпрос за това, че повечето сме научени да разчитаме на лекарства и операции, а те не решават проблема ако не си променим начина на живот. В нашия случай най доброто нещо е гимнастиката и физиотерапията. Имам приятел физиотерапевт, който години наред е работил с хора оперирани от ДХ и това което винаги ми е казвал е да се мъча да избегна тази операция. За последните 2 години не съм имала нито една сериозна криза, но почти всеки ден правя по 40 минути упражнения и постояно се движа и всекидневно изминавам огромни разстояния пеша.
Отделно, че някои навици трябва да се променят и трябва да се научим да вдигаме/носим и изобщо да се движиме така, че да не си причиняваме нови проблеми.

# 377
Н а т и, да, за съжаление такива са
сроковете за прием, даже на мен ми
се струва бързо. Когато обикалях 2006г.,
от три болници отказаха да ме приемат,
поради липса на места.
Разгледах сайта на "Софиямед", голяма
болница е, със сигурност имат скенер,
но не пречи докато чакаш, да им звъннеш
да попиташ.

благодаря ти, София   bouquet

# 378
Софиямед могат да ме приемат в рамките на седмица, което ми се вижда много като срок.

В Софиямед лежах август месец и мога да кажа че съм напълно разочарован. Отидох там, защото като звъннах ми казаха че могат веднага да ме приемат. При постъпване ме прегледа невроложка, назначи ми лечение (Манитол и Дексофен) и ... повече не й видях очите  Shocked. Последния ден се опитах да се видя с началника на отделението да поговорим за състоянието ми, след 3-тия опит се нави да ме приеме. Разговора протече в стил "не ми губи времето", не пожела да ми погледне резонанса и съвета му беше в стил: "свиквай с болката, ако пък е много зле, мисли за операция" и толкова.
Съвета ми е да провериш и по други болници какво е положението.. успех!

# 379
В Софиямед лежах август месец и мога да кажа че съм напълно разочарован. Отидох там, защото като звъннах ми казаха че могат веднага да ме приемат. При постъпване ме прегледа невроложка, назначи ми лечение (Манитол и Дексофен) и ... повече не й видях очите  Shocked. Последния ден се опитах да се видя с началника на отделението да поговорим за състоянието ми, след 3-тия опит се нави да ме приеме. Разговора протече в стил "не ми губи времето", не пожела да ми погледне резонанса и съвета му беше в стил: "свиквай с болката, ако пък е много зле, мисли за операция" и толкова.
Съвета ми е да провериш и по други болници какво е положението.. успех!

благодаря, мнението ти ми идва тъкмо навреме  Simple Smile
днес отидох да се запиша за прием (след седмица). поразпитах киселата сестра, която ме записа какво включва клиничната пътека и след като разбрах, че нищо като метод за диагностициране, си хванах болния кръст и директно на ЯМР (пак в Софиямед).

вече официално съм за тази тема - ЯМР показа дискова херния Л5 Ес1

точно се чудех при това положение има ли смисъл изобщо да влизам в болница за 5 дни точно по празниците, а като виждам какво лечение са ти провели май ще се откажа.

# 380
  • Mонтана
здравейте,преди няколко седмици ви споделих моето състояние и с лекаря който ме лекуваше(ортопед-др гигов(плевен) бях стигнала до операция.Направи ми скенер .лекуваше ме с вимово и миогама,полу4их пареза на крака лежах в болница на системи с нивелин,манитол,кетонал,милгама след това ме прати на балноеле4ение  в св мина във вършец,но болките не спираха с левия крак след това и в десния и в кръста. И лекаря каза че ми трябват около 3500лв за операция ,операцията се състой от това 4е той ще постави там нещо си да разделе4и двата прешлена един от друг понеже сега се опират от едната страна и ми притискат нерв ,много не съм наясно и пиша това което запомних.Реших преди да се подложа на операция да ида на ямр и да 4уя още едно мнение.
Онзи ден ходих на ЯМР  в ВМА, и резултата е ,,превалираща в ляво дискова протрузия на ниво L5-S1.   МРТ-белези за мегасак.Отидох при невролога доц Герасимов и той ми каза че в никакъв случай да не се оперирам,защото това се лекува с лекарства ,а и ако се подложа на операция след това ще си има пак болки и цял живот ще имам проблеми(аз съм на 26 години).
предписа ми тросикам,нимезил,неуротоп,финалгон гел и инжекции депо-медро(3броя само) ле4ението ми ще е 10дена и на 21 декември трябва да ида за да ми предпише 2-ра рецепта .Каза ми 4е на 21 няма да имам ве4е болки и ще съм здрава .
Сега се моля да е прав ,че ве4е се бях предала.
http://www.prikachi.com/images/358/5603358v.jpg
http://www.prikachi.com/images/363/5603363K.jpg

# 381
За съжаление няма лекар който да може да каже колко ще траят болките. Това което съм забелязала, че с времето болките траят все по дълго и по дълго. В началото се възстановявах за 2-3 седмици, а при последната криза ме държа 6 месеца.... Дано се оправиш по бързо и гледай да не се залежаваш. Виж ако можеш да направиш и малко физиотерапия, но внимателно подбирай при кого ходиш за да не ти причинят повече вреда отколкото полза.
Снимите ти не се виждат и между другото не ви ли ги дават на СД? Моите са на СД и изглеждат така :

Скрит текст:

# 382
  • Mонтана
незнам ве4е,но знам 4е 2 месеца се мъ4а и направо откачам .Нямам диск,защото лаборанта ми каза 4е информацията е една и съща и не е нужно аз да си преценя дали искам да дам още 15лв за него.
а и доцента не ми иска диск а снимката.просто не мога да я снимам хубаво ина4е се вижда мн добре.

# 383
Бях го написала преди няколко ден, за жалост заболяването ни е такова че никой не може да премахне болката с магическа пръчка Simple Smile Аз моята си я влача от 12 години Simple Smile така че както са ти казали свиквай, а ако не искаш да свикваш земаш се в ръце и започваш физиотерапия и гимнастика Simple Smile

# 384
Бях го написала преди няколко ден, за жалост заболяването ни е такова че никой не може да премахне болката с магическа пръчка Simple Smile Аз моята си я влача от 12 години Simple Smile така че както са ти казали свиквай, а ако не искаш да свикваш земаш се в ръце и започваш физиотерапия и гимнастика Simple Smile

Troy, аз се мъчих 12 г с болки и сковавания. След две оперирани нива съм преродена и не съжалявам, ама никак! Даже се ядосвам, че чаках! Не си права, не може само мъки, вече има нови методи за операции, щадящи и леко поносими. Трябва само да се попадне на правилнбия доктор. И права си, трябва наистина да се промени начина на живот. Поне половин час вървене, гимнастика и промит мозък (ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!) в добрия смисъл!

# 385
Операциите не се препоръчват на всички. Ето примерно на мен ми отказаха както в Англия така и в БГ , та чак ми става чудно на вас как всички доктори веднага ви препоръчват операции Simple Smile
Много често нещата са поправими с малко промяна на начина на живот, но някакси сме свикнали да разчитаме някой друг да ни оправи проблема, а в много случаи не става нито с лекарства  нито с операции.

# 386
В България повечето лекари за всичко предлагат операция. Така е по - лесно, така им се плаща повече от ЗК. Мен преди 14г ме вкараха в детско отделение за наблюдение за леко възпален апандицит и без знанието на родителите ми веднага ме оперираха. Така е по - лесно просто. Сестра ми щяха да я оперират за няма нищо, а накрая излезе, че ако я бяха оперирали тогава за ДХ сега щяхме да правим всяка година струване понеже проблемът и излезе коренно различен.

# 387
Здравейте.....в предишната тема писах, че имам проблеми с кръста. Тези проблеми от 4 месеца продължават. Диагнозата ми е М51.1 и не знам как да процедирам. Дайте ми съвет за някакво лечение, че вече не издържам. Четох много и не знам какво решение да взема.

# 388
Troy ,хубава хернийка си имаш  на л4 л5 newsm78. Много пазене,ще трябва,че да я опазиш в тоя вид  Sad

# 389
Знам че имам херниика аз ама въпросът е как да я оправя. На 20 години съм а вече инвалид...от 4 месеца е на нива ту добре, ту зле незнам кво да правя!!!!

Общи условия

Активация на акаунт