Дискова херния - 5

• 165 573
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
  • хасково
 И при мен болките се появиха отново след 3 месеца и то по време на физиотерапия. Не бива да се усуква гърба-това знам. Как пък се спъна ooooh! Ама станалото станало. Полежи сега повече.

# 406
Така добре се чувствах сутринта и си помислих болката изчезна, добре съм, правя пак всичко нормално. И отивам до банята и как се спънах, нищо особено и с цел да не падна се подпрях и усетих болката.
А онзи ден на първия сняг така паднах, ама така се изтръсках, не смеех да дишам, за да не усетя болка, но нищо ми нямаше.
Сега болката намаля, явно от диклофенака. Днес почивам повечко.
Мислех да сложа една инжекция дипрофос, но като не  е толкова силна болката в момента, реших да остана на диклофенака, парацетамол и аулин.
Обаче съм толкова напрегната и нервна, че ми трепери всичко.

# 407
evak, успокой се първо. станало е вече. сега гледай как да си помогнеш.
и аз съм на диклофенак - може би от всички НСПВС, това ми помага най-много. но никакво подобрение за сковаването и усещането за натиск в кръста и гърба, въпреки че и мидокалм взимам.
най-интересното е, че съм със същата диагноза като теб - медианна дискова херния Л5 Ес1 и със същите симптоми като твоите - като четох темата от началото и въпреки това неврохирургът, който ми е гледал днес резонансът казал, че симптомите ми не отговарят на резонанса и утре ще ходя да ме види.

# 408
Нати, опитвам се, то е ясно че станалото е станало. Болката днес осезаемо е минимална, но страха е голям, може би е нормално.  Пия диклофенак дуо аз, от мидокалма ми стева много замаяно и завеяно. Пих и алуин, аналгин, разтварям си аспирим, търся,кое ми облекчава болките общо взето.
Относно сковаността, на мен за не ями помогнаха масажи,ако има къде да ги правиш и найвече иглотерапията,както казах. Но на нея ми лепиха три или четири пъти вендузи. Ако имаш някой познат, който може да лепи чаши, накарай го,много отпуска мускулатурата на гърба. Купих си даже и възгланчика за масаж на врата и гърба, но не усещам облекчение от нея.
Движението май  е голям лек-ходене, раздвижване, гимнастика. Но мисля,че с вендузите, тоест лепене на чаши ще имаш ефект, ако намериш, кой да ти ги направи. При мен ги правиха , после един ден почивка и после пак така през няколко дена.

# 409
страхът и при мен е голям - направо съм обременена. не съм същият човек.
мидокалмът и на мен не ми понася - чувствам се отпаднала, сякаш силите ми изсмуква. явно пада кръвното. невроложката каза наполовина да чупя таблетката и аз така и правя. сега като лежа в нас бива, но миналата седмица отидох за ден-два на работа и се наложи да спра мидокалма - направо нямах сили.
за НПВС е така - търсиш какво помага. Дексофенът ме разболя и ме тръшна на легло, чак забравих, че ме боли, така започна да ми се гади. на всичкото отгоре не ме обезболи. Вимовото също не ме обезболи, а и започнах страхотна задръжка на вода, иначе стомахът ми го понесе и сега от Диклофенака съм най-доволна - обезболява ме и само малко ми се гади.
мерси, ще пробвам нещата, които изреди. аз именно поради този страх да не оплескам повече нещата не посмях да започна масажи преди срещата с неврохирурга и това, което той ще ми каже. един приятел, който работи в неврохирургията доста ме наплаши като чу за масажите и на мен малко ми трябваше да се откажа.

# 410
  • хасково
Аз няколко дни прескочих без обезболяващи.Децата заспаха снощи  по-рано и мъжо рече "хайде булка".То хубаво ,ама как Laughing,но се постарах. Да, ама после се наложи да пия нещо и взех ибупрофен.Успокои ми болката.Но като че ли след озоновата терапия не е толкова интензивна.Има я ,но тъпа и през деня се понася.Нощем е по-трудно.
А страха и паника и при мен ги има.Бях на ръба на нервна криза и няколко дни вземах ксанакс. Успокоих се определено.Не съм фен на тези препарати,но понякога наистина е по-добре да се използват.

# 411
Определено съм като половин човек. Каквото и да правя и мисля,първо е мисълта за болката и ако отново се повторят силните кризи. Не мога да разчитам на тялото си определено и това ме побърква. Работата ми е такава,че не мога така, но трябва по някакъв начин да се нагодя. Имам доста познати, които след такава криза после им няма нищо, две -три години та и повече и си водят напълно нормален начин на живот, а аз...

# 412
Диклофенак , или Кетапрофен или всякакви други МАСКИРАТ болката и дават време на тялото да си помогне само с болката. Ако когато приемаш хапчета се "отпуснеш" и не се пазиш, тялото няма да може да си помогне само. В Павел Баня ни казваха да не ставаме от леглото с кръста, а да се завъртим настрани и да се подпрем с долната ръка в дюшека и така да ставаме повдигайки се с ръката. Неправилната стойка на стоежа е описана и документирана със снимки от 1962г по стените в коридорите Simple Smile

# 413
На истина ставането от леглото си е ритуал  Wink.За тези които не зная,трябва да се завърти на една страна  до ръба на леглото,да спуснеш краката и хоп да станеш изведнъж.....или пък както си по гръб да се изправиш бързо в седнало положение както при коремна преса...На мен ми е станало навик просто..и го правя несъзнателно..Ето zoomi ме подсети  Simple Smile
Аз по принцип съм си пъргава и ставам по втория начин  Laughing Особено след операция тия неща трябва да се спазват,че да не се повредим  newsm78
tanyaviolin ,мой познат е правил озон някъде в София./май в Св Ана./От първата инжекция не се е повлиял,наложила се е втора... бил по-добре вече година от тогава.

# 414
  • София
Привет,

Стана студено,а това не са добри новини за кръста...

Чудя се от какво и как да си направя кръстен колан/пояс, не много дебел - откъде мога да си закупя качествен полар, който няма да спарява и донякъде, пропуска вятър? Друг вариант е да накарам някой да ми оплете от вълна, но няма да е много ветроустойчиво, но пък затова ще разчитам на якетата (стига добре да прилепват), затова искам да се презастраховам (с полар).
 Едва ли се продава такъв, виждал съм ластични, но не ми допадат, понеже има доста изкуствена материя в тях, стягат и са тънки. Ще го позлвам предимно в града, когато имам повече ходене на открито, евентуално и по баирите в по студените месеци (ако ми се наложи). Не знам как ще предотвратя свличането.  newsm78

# 415
На истина ставането от леглото си е ритуал  Wink.За тези които не зная,трябва да се завърти на една страна  до ръба на леглото,да спуснеш краката и хоп да станеш изведнъж.....или пък както си по гръб да се изправиш бързо в седнало положение както при коремна преса...На мен ми е станало навик просто..и го правя несъзнателно..Ето zoomi ме подсети  Simple Smile
Аз по принцип съм си пъргава и ставам по втория начин  Laughing Особено след операция тия неща трябва да се спазват,че да не се повредим  newsm78
tanyaviolin ,мой познат е правил озон някъде в София./май в Св Ана./От първата инжекция не се е повлиял,наложила се е втора... бил по-добре вече година от тогава.

Никакви рязки движения и ставания!!!!

# 416
аз съм в такъв шок, че не само на ставане, ами във всеки един момент си обмислям движенията.
искам да попитам, на някой резонира ли му болката в опашката и оттам от едната страна по дупето? при мен е така, но неврохирургът не приема това за болка от хернията и иска да ми прави още изследвания на сакроилиячните стави след празниците?!

# 417
Рязкото ставане ........ хм ..... Ако си фен на руската рулетка. При повреда МЕХАНИЧНА на междудисковото пространство и неправилно наредени прешлени в гръбнака .... Дали е подходящо нещо рязко? Нека всеки сам реши за себе си  Laughing nikitita - стигни до ЯМР и няма да ти трябва специалист, а 20мин гледане на снимките и ще разбереш сама какво не е наред в гърба ти. Една подсказка. Предкоренчова увреда ... регистрира се с ЕМГ и с просто наблюдение на движенията ти. След като е налична увреда на нерва .... от какво се е получила ? Тези увреди са завинаги и трябва да свикнем с техните ограничения. При мен в ляво са на 30% а в дясно на 10% според последното ЕМГ, но се радвам че ходя и мога да работя, гледам да не се замислям за проблема, но се пазя! Отпорът на механичните увреждания в гърнака и на слабостите в коремната и кръстната мускулатура се изразява в упражнения от ЛФК комплексите.  Thinking Бях позанемарил упражненията , но пак ги почнах и нов курс с ензими почвам , а си и предплатих за 15 дена в поликлиниката Ултразвук втриване, Магнит и Интерферентен ток. Звучи като да си поръчаш пържола и салата в ресторант  Rolling Eyes
Нати на мен ми правиха преди време електро стимулации на глутеуса ..... демек на дупето че нещо не можех да стягам дупето както трябвало. Може и да е от хернията при тебе това изтръпване Wink

# 418
аз съм в такъв шок, че не само на ставане, ами във всеки един момент си обмислям движенията.
искам да попитам, на някой резонира ли му болката в опашката и оттам от едната страна по дупето? при мен е така, но неврохирургът не приема това за болка от хернията и иска да ми прави още изследвания на сакроилиячните стави след празниците?!

Аз съм с такива болки - имам износване на сакроилиячните стави. Задължително трябва да ги погледнат.

# 419
Аз също имам такива болки но ямр-то не показа никакви проблеми в сакрума .

Общи условия

Активация на акаунт