Любители на Котки Тема 67

• 36 790
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
О, аз скоро така се одзверих на една реплика - "Ми вие сега като решите за бебе... ще трябва да изхвърлите котката или да я заведете на село!?". Леле как не я праснах тази лелка... Освестих се за секунди и гордо заявих "Всъщност много си обичаме котката и мислим да изхвърлим бебето или в краен случай да го заведем на село, ако има интерес от баба ми". Оставих лелката с челюст до земята... Е какво да й отговоря бе мамка му? Верно ли трябва да си изхвърля котката  ooooh! Да и аз съм против да влиза при бебето, ама ние сме цивилизовани и имаме врати  Laughing

# 661
  • До хладилника, който обичам
Нищо им няма на бебетата, ако живеят заедно с котки Simple Smile достатъчно е котката да не му ляга в кошчето, количката и върху дрешките, иначе какъв е проблема?
А, и после като пролази бебето, да се внимава, че много обичат котешка храна да лапат Mr. Green

# 662
ТрейсиJoy

# 663
Невероятни са тези крайности и предразсъдъци ooooh!
И аз имах скоро такъв случай. Идваше майстор да ни боядисва стените , пряз деня стоях с него в апартамента да се вардим.  Заговаряли сме се за общи работи , Чарли през това време се шматка разсеяно между нас.
Та свърши си там работата човека , разплащаме се накрая , ще си ходи.  И понеже много съм била симпатична , изглеждала съм умно момиче , преди да си тръгнел искал да ме предупреди. Със съчувствено загрижен тон ми каза , - не съм ли знаела , че учените имат твърди доказателства , че котките отделят някакъв химикал , който пречи на забременяването при младите жени. И на мъжете нищо не им ставало.  Но на мен котарака неоспоримо и активно ми вреди на възпроизводствената система , искам или не , и да си помисля по въпроса. Това не бил ми го казал ако не съм била толкова симпатична , но за мое добро Crazy
Какво да му отговориш... "Що не каза по-рано , аз тук се тровя с противозачатъчни?" Laughing

# 664
Нищо им няма на бебетата, ако живеят заедно с котки Simple Smile достатъчно е котката да не му ляга в кошчето, количката и върху дрешките, иначе какъв е проблема?
А, и после като пролази бебето, да се внимава, че много обичат котешка храна да лапат Mr. Green

на същото мнение съм - искам само да огранича достъпът до бебешката стая. Което е ок, ама да си изхвърлиш котката?! Да не говорим какви бабини деветини има около забременяване и наличие на котка  hahaha ooooh!

# 665
Покрай мен пък няма психари на тема котки и слава Богу! Понеже мъж ми е касиер и съседите все звънят за нещо, нашата любопитка е първа писта на вратата, все да види кой звъни, и всички и се радват, защото в първия момент се виждат само едни очи и розов нос на фона на почти бели плочки в коридора. Joy
А днес на съседката от 6-тия етаж котарака ми идеше да си го сложа в торбата просто!  Kissing Heart Черно-сив на цвят, огромен и пухкав като облаче. Два пъти е падал от 6-тия етаж, но за щастие нямаше участта на моето рижаво-бяло ангелче.
Впрочем, в работата ни има три бебета на по 3 месеца, които са пухести като Марси, те са негови братче и сестрички от следващото котило - две чисто рижави и едно същото рижаво-бяло като него. Разкоооошни са! Heart Eyes Моля ви, ако някой иска красиво коте, пишете ми, за да вземе от тях! Praynig Жал ми е да ги отглеждаме така като улични, те са като изрисувани - с красиви кръгли главички, малки муцунки и пухкави като персийки. Майката е кротичка и котетата са такива по нрав.

# 666
  • София и Морето от време на време

Точно така си е. И двете ми бременности минаха с Чочо, и двете бебета са отгледани с него. И в кошчетата и креватчетата им влизаше и спеше при тях, пък са живи и здрави. Големия прави някакви алергични реакции към него понякога и то от 2г насам и не всеки път - много странна работа.
Големия син като беше на около година и половина беше похапнал от храната на Чочо - заварих го седнал в кухнята до паничките с вода и храна, сладко похапващ ... (Представете си още е жив ...)  Grinning След това Чочо се хранеше върку хладилника, че детето нямаше достъп до там.  Mr. Green

Така че, няма какво да се преекспонират толкова нещата.
И аз не мога да разбера такива хора ..., но и те не могат нас да разберат ... Та така - всеки си има правото на неговата си гледна точка. Само е супер тъпо да изхвърлиш животинката.

Трейси, направо си я оставила безмълвна ... Яко! Ма то такива хора, такъв отговор си заслужават.

Единственото, на което трябва да се обърне внимание е токсоплазмозата. Предизвиква се от едно едноклетъчно и може да има гадни последствия. Затова е добре да се изследвате преди бебеправене, за да може да решите проблема преди това, ако сте носители, за да предотвратите усложнения. Има лекарства, а и с метода на биорезонансната терапия (нали знаете, че ние така се лекуваме) за няколко дни се убива паразита.

Последна редакция: чт, 15 ное 2012, 17:32 от TINA.K

# 667
  • Варна
Тина за токсоплазмоза жената ли да се изследва или котето? Възможно ли е жената да няма, а котето да , или обратно?

# 668
  • София и Морето от време на време
Тина за токсоплазмоза жената ли да се изследва или котето? Възможно ли е жената да няма, а котето да , или обратно?

Според мен е най-добре и двамата. Котките са опасни около 45 дни след заразяване, след това развиват имунитет и не могат повече да се заразят, обаче попаднала в човека токсоплазмата може да направи поразии. Така че по-важно е човека да се изследва, но за животното също е в помощ да се знае дали в момента е заразно или не. Ако е заразно, човека може да се реинфектира обратно в този период от 45 дни.

Цитирам от нета: "Какви са симптомите на токсоплазмозата?

Инфекцията при лица със запазен имунитет протича благоприятно с дискретна до изразена грипоподобна симптоматика. Най-често се наблюдава увеличение на лимфните възли в шийната област, без съпровождаща болезненост в тях. Сред възрастни обичайно се засяга една група лимфни възли, но при децата – не рядко се ангажират и повече. Понякога състоянието персистира в продължение на един-два месеца, рядко още по-дълго.

При случаи на имуносупресия при СПИН или трансплантация, при провеждане на химиотерапия и др., е възможно да се наблюдават тежки органни поражения - засягането на мозъка -  енцефалит или менингит, на сърцето – миокардит, при локализиране на процеса в белите дорбове – интерстициална пневмония, хориоретинит – засягане на окото по-рядко и други в зависимост от засегнатите органи.  При тези случаи обикновено се касае за реактивиране на латентна инфекция.(

Ако заразяването е настъпило преди забременяването на практика няма опасност за плода от трансплацентарно инфектиране. Но ако майката се зарази по време на самата бременност, дори и при нея да няма клинична изява (в 90% от случаите), то риск за плода има. Възможен изход са както аборт или мъртвораждане, така и вродена токсоплазмоза. По-опасни за плода са първите три месеца, по-малко второто тримесечие. Най-характерно е засягането на ЦНС с възможна хидроцефалия или микроцефалия, неврологична симптоматика, изоставане в психомоторното развитие, хориоретинит. При заразяване през третия триместър обичайно вродената инфекция е безсимптомна."

Напишете "токсоплазмоза" и изчетете първите 5-6 линка. Ще разберете доста.

# 669
  • София
Здравейте, Simple Smile
За токсоплазмоза се изследвах през септември във връзка с ранна бременност. Бременността беше неуспешна в последствие, като и да е. Изследват се два показателя за минала инфекция и за настояща. И двата ми бяха отрицателни......Оказва се (мое лично мнение), че не е толкова лесно да се хване токсоплазмоза, защото от дете се занимавам с котета, като в детството ми бяха дворните котки на село.

Заразяване е възможно от сурово месо, неварено козе мляко, както и от недобре измити плодове и зеленчуци.
В Центъра по заразни и паразитни болести минах и на консултация, където ми обясниха, че ако някога съм се срещала с токсоплазмозата, ще имам имунитет, и няма страшно при бременност. Опасно е, когато по време на бременност се срещне паразита. При котките той се разпространява от котешката тоалетна, ако котето е заразено разбира се Simple Smile. Затова бременни жени не трябва да почистват котешката тоалетна. Нямало абсолютно никакъв проблем да се гушка и гали котката, при спазване на нормална хигиена.

На въпроса ми има ли смисъл да изследвам котката, отговора беше, категорично не, след като моите резултати са отрицателни.

Проблемът ме вълнуваше много, но дори и на консултацията ми казаха, че доста се преекспонира опасността. И за момент не ми мина мисълта да махна котетата, това е все едно да си махна детето......не го разбирам и се ядосвам, като чуя за подобни случаи.

Дано да съм била полезна на вълнуващите се от проблема.  Simple Smile

Ще сложа скоро и снимки на мацинките.

# 670
Здравейте, Simple Smile
За токсоплазмоза се изследвах през септември във връзка с ранна бременност. Бременността беше неуспешна в последствие, като и да е. Изследват се два показателя за минала инфекция и за настояща. И двата ми бяха отрицателни......Оказва се (мое лично мнение), че не е толкова лесно да се хване токсоплазмоза, защото от дете се занимавам с котета, като в детството ми бяха дворните котки на село.

Заразяване е възможно от сурово месо, неварено козе мляко, както и от недобре измити плодове и зеленчуци.
В Центъра по заразни и паразитни болести минах и на консултация, където ми обясниха, че ако някога съм се срещала с токсоплазмозата, ще имам имунитет, и няма страшно при бременност. Опасно е, когато по време на бременност се срещне паразита. При котките той се разпространява от котешката тоалетна, ако котето е заразено разбира се Simple Smile. Затова бременни жени не трябва да почистват котешката тоалетна. Нямало абсолютно никакъв проблем да се гушка и гали котката, при спазване на нормална хигиена.

На въпроса ми има ли смисъл да изследвам котката, отговора беше, категорично не, след като моите резултати са отрицателни.

Проблемът ме вълнуваше много, но дори и на консултацията ми казаха, че доста се преекспонира опасността. И за момент не ми мина мисълта да махна котетата, това е все едно да си махна детето......не го разбирам и се ядосвам, като чуя за подобни случаи.

Дано да съм била полезна на вълнуващите се от проблема.  Simple Smile

Ще сложа скоро и снимки на мацинките.

Абсолютно същото знам и аз  Peace И аз от малка влачих селските котки насам-натам... Така че може и да съм я карала, ще се изследвам по-натам.

# 671
  • София
Напоследък всики си показвате белите котета......та да не остана по-назад и аз  Laughing

Снежинка като бебе  Heart Eyes

# 672
Казах Аааах и останах без думи  Simple Smile
Ослепително бяла и тези очички  Heart Eyes

# 673
Относно токсоплазмозата- мн опасна, но... както е писала nolia- с токсоплазмоза може да се заразим от сурово месо, сурови яйца, от недобре измита зелена салата (!), от неизмити плодове, зеленчуци, от непастьоризирано прясно мляко... въобще- мн са източниците. Да не говорим, че ако домашната котка не се храни със сурово месо, е малка вероятността да е заразена...
Когато тестът за токсоплазмоза излезне положителен- също не е задължително да сме болни в момента. На мен например, ми казаха, че щом цял живот съм живяла с котки, голяма е вероятността да съм изкарала въпросната болест и имам антитела...
Не съм си правила тест, предполагам, че ще си направя все пак, за да ми е по-спокойно.
НО(!) Много държа да кажа на тези, които се притесняват- опасността от заразяване в никакъв случай не трябва да става повод за шаш и да се изхвърли любимеца... Просто вменявате на мъжа си 9мес задължението да чисти котешката тоалетна Flutter

Снежинката е прелестна Heart Eyes

# 674
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Снежинката е прелестна Heart Eyes

+ 1  Peace Ама и Иза да видим!

Впечатленията ви, че търговията с животни из зоомагазините е позатихнала, е вярно, но не съвсем. Просто има нови тенденции - преди всичко продажбите през интернет, а по вратите и витрините на зоомагазините се лепят обяви. Така търговецът в магазина е облекчен откъм грижата и стопанисването на добичето. Наличието на истински животни е май повече с цел реклама и привличане на внимание. Е, ако реализират и продажба - още по-добре за тях. Кой ти мисли за горката душица! ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт