Любители на Котки Тема 67

• 37 011
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Здравейте,
имаме си котенце на 4 месеца, казва се Лъки, малко тигърче Grinning
Искам да му купя медальонче с името и телефонен номер, защото ако избяга много искам да има по-голям шанс някой да ни го върне...
Знаете ли от къде може да поръчам такъв медальон, на каква цена и дали котето ще го търпи?

# 631
grigori, Summer Smile, благодаря ви за отговорите!

Да кажа мен какво ме спира. Мъро е на 14 години. Има си разни болежки. За момента овладяваме положението. Докторите са ни предупредили да го пазим от стрес, .......  Отделно се страхувам и от евентуални болести, които може бездомничето да му донесе, но това не е толкова страшно ако домашното коте е ваксинирано.

Това е другото, което ме притеснява. И Шони си има болежки, а и няма никакви ваксини. Наши съседи също са коментирали, че искат да вземат бездомното коте. Така искам да си намери дом  Praynig

Чарли е много сладък! Как се покатери по крака на видео-оператора  Simple Smile
amor_ , в началото не можах да различа кое е крак, кое опашка и кое е ухо  Laughing

# 632
Чарли е много сладък! Как се покатери по крака на видео-оператора  Simple Smile
Лошото е , като се опитва да прави сега същото , вече порастналия 4кг. Чарли с по 2см. нокти по нещастния оператор по къси гащи  Crazy Crazy
Лошо го свикнахме от малък , бием се сега по главите.
Възпитавайте си децата Simple Smile

ros4enka , чудя се още за срещата Blush

# 633
  • Варна
За желаещите да гушкат персийска котка у дома!
Четиригодишна бяла персийка търси дом! Гледана е с любов, но се налага да я подарят.

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.347187792043815.80729.1 … 938267&type=1

Копирам отделно за бягащите от фейсбука: Grinning
Скрит текст:
Мая е четиригодишна принцеса, която е отглеждана с много обич в дома на възрастни хора. В техният дом обаче се е родило внуче и снаха им е поставила ултиматум котето да не остава там, защото не трябва да доближава бебето. От известно време котето е занесено в селска къща, където излиза навън и където няма хора през цялото време. Там нейното оцеляване е немислимо... Хората, които са я отгледали от бебе са поставени пред трудния избор да си задържат любимата принцеса и да не си виждат внучето или да намерят дом на тази красива принцеса...
Мая е на четири години, персийка с две различни очи, ваксинирана и грижливо обгрижвана досега.
Търсим хора, които биха я приели в дома си като истинска принцеса и биха я обичали, както е била обичана и досега!
Помогнете да намерим нейният истински дом!

Последна редакция: ср, 14 ное 2012, 22:00 от Стейси Грей

# 634
Ега ти снахата!  ooooh!

# 635
аз съм 'за' - снахата през вратата smile3515 мн лошо, но гледам доста желаещи има да дадат обич и дом на това разкошно персийче, та... дано има късмет милата бързо да я осиновят мили хора!
Нооо това е нищо, поне хората й търсят дом. Имам познати , които приспаха здрава 5 годишна котка, защото скачала по краката ( и деряла ест,де) малката дъщеря ( говоря за 20+ момиче, не за беззащитно дете)... Нека отбележа- само нея- нито мъжа, нито др дъщеря, нито майката... т.е можели са да я отделят в др стаи, да й потърсят дом, имало е просто и доста по-хуманно решение, ноооо... лесният начин smile3505 Не им правя чест на тия хора... аз лично избеснях, като разбрах...

# 636
  • Варна
Аз нещо се размислих, след постинга на Росченка, ветеринарите имат ли право да евтанизират здрава котка, заради желание на стопаните? Tired Последната дума на стопанина ли е?

Много ми е мъчно за любящи хора, които трябва да се разделят с любимеца!

# 637
Аз изпитвам ужас само при мисълта да се разделя с моите момчета и като си спомня случая на Таня с Мъро и Мацо, доста често се замислям...Не искам никога да ми се налага да се разделям с любимец, толкова ми беше трудно, когато нещата не се получиха с Кира и сега съм много щастлива,че тя пак е близо до мен, но известно време живях с ужаса,че трябва да я върна, това е много трудно решение. Радвам се , че при мен нещата се развиха по възможно най-добрия начин и искрено съчувствам на хората, които трябва по някакъв повод до се разделят с домашния си любимец.

# 638
Аз нещо се размислих, след постинга на Росченка, ветеринарите имат ли право да евтанизират здрава котка, заради желание на стопаните? Tired Последната дума на стопанина ли е?

Много ми е мъчно за любящи хора, които трябва да се разделят с любимеца!

Явно има право...или поне го е направил Sad за съжаление животинката вече не е жива. И аз мн се чудих, т.к ми беше непонятно как може да се случи такова нещо, се рових доста в нета, но общо взето не намерих нищо точно и конкретно. Пишеше нещо от сорта- ако животното е агресивно, може да бъде приспано по желание на собственика, но все пак трябва да е доказано агресивно май...
Иначе и на мен ми е жал за хората, на които се налага да се разделят с дом.любимец, а и за животинката, но понякога е за добро. Обаче никак не ме притеснява да 'храня' пишман стопаните, които си търсят тъпи причини да се оттърват от болно, възрастно или проблемно коте/куче...

# 639
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
ros4enka, ужас! Но и поведението на котката е било много странно! newsm78 Проявявала е "агресия" само към един от членовете на семейството. Явно я е дразнело нещо невидимо с просто око и необяснимо за околните. Минава ми през ума, че може поради някакво хронично заболяване въпросното лице да е приемало медикаменти, които са провокирали обонянието на животинката. Или просто да се е друсало   33uu . Или да са имали "стара вражда", за която само те двете си знаят. Аз например съм сигурна, че моят мъж поне веднъж е теглил тайничко някой шут на Силвестърчо още докато беше малък. Затова Сиско и до днес го отбягва и му съска понякога, без видима причина, просто защото минава покрай него. Нямам му грам доверие  Crossing Arms! На мъжа, не на Сисо. hahaha
Искам да кажа, че тия хора можеха да се помъчат да анализират поведението на котчица преди да постъпят така. А пък лекарят можеше да ги посъветва да предложат животното за осиновяване. Това, че не е човешки(хуманен) лекар, не може да е пречка да постъпва хуманно! Naughty Какви идиоти боже! ooooh!

# 640
Уф, побърках се с това избиране на трета котка...  Crazy

Бу, доволна ли си от тапичките за нокти?

# 641
Имам въпрос за котешките нокторезачки. Спомням си, че беше обсъждано кой вид е удобен и кой - не. Можете ли да ми припомните как изглеждаха и едните, и другите? Нещо не ми се получи с търсачката.  Confused
Нокторезачките най-подходящи и препоръчвани за котки са тези -

остриетата им са с формата на полумесец и заедно оформят кръг. Котешкият нокът е объл затова такава форма на нокторезачката разпределя налягането равномерно и реже нокътя равномерно.

Неподходящи са тези с прави остриета, като човешките - от тях пластовете на ноктите се нацепват и лющят.

# 642
  • Варна
Хората май са много неинформирани по въпроса бебе и котка. Като се роди едно и изтрещяват, още повече, че въпросната снаха едва ли живее в този апартамент, вероятно ще ходи там само на гости. А тези които си вземат котка и са против бебе и котка, и са в детеродна възраст, не мислят ли какво ще я правят после? Много безотговорно, това не е играчка. Отвращават ме такива хора, извинете ако съм крайна.  ooooh!

# 643

А Яйчице и Беконче са толкова мили... Идват ли така да се намотаят при теб, като легнеш?

Идват, идват, и тежат свинчугите...

# 644
  • До хладилника, който обичам
Бу, доволна ли си от тапичките за нокти?
Като цяло - да. Но самите нокти не излязоха суперкачествени, вероятно защото взех най-евтините в Ибей Mr. Green протрива ги след известно време отпред. За SoftClaws мненията са отлични, така че вероятно си струват парите.
Още - Маша, която много-много не се ближе, все пак с изключително старание успява да ги свали, на всеки ден-два липсва нов накрайник и слагаме наново. Иначе не забелязвам да я дразнят.

Общи условия

Активация на акаунт