Любители на Котки Тема 67

• 36 771
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
  • На небето
Котките имат положителна енергия в козината си, а им е нужна отрицателна, която се получава при здравословен проблем. Те заради това  лягат по болните места. Но имам наблюдения, че е повече до характера на котката. Ама ти все пак подари котка на братовчедката; да не забравиш да й поискаш дребни стотинки, защото животно не се подарява, а продава. Grinning

Ами не знам за енергията, но определено се влияе от моята енергия. Ако съм много спокойна, той колкото и да е нервен и ядосан, започна ли да го галя той се успокоява, и обратно може да е много спокоен полузаспал, но ако го галя а съм нервна и той става същия. Така го успокоявам, когато е нервен понеже обмисля да напада мъжа ми, а накрая ще яде бой и се налага да се намеся за да го успокоя. Става изключително бързо. Това, че котките лягат на болните места го бях чувала. Предполагам, че много зависи от характера на животното. А и зависи от нашата нагласа към състоянието ни. Само веднъж си позволях да загубя самообладание от мъка, и това беше когато сина ми си счупи ръката, тогава за един и единствен път видях котката ми да проявява съчувствие, състрадание и загриженост. До този момент мислех, че котките са неспособни към подобни чувства. От тогава до сега винаги съм много сдържана и уравновесена, каквото и да се случи. И котката го усеща и е спокойна дори и да сме болни. Но, той по природа не е особено любвеобилен и чувствителен, по  характер е сдържан, самолюбив, студен, саможив, своенравен и все такива лоши качества. Трудно се доверява и му трябваше повече от 1г. да ни обикне. И то сега обича само мен, а другите ги търпи.

# 706
Може би женските са по-любвеобилни. Но и от характера зависи, естествено. Нашата винаги е много загрижена. Ако нещо ме боли, идва и ляга отгоре. Някой ако плаче, гледа едно такова съчувствено и отива да се гушка. Но това съвсем не й пречи да ми къса нервите иначе  Laughing

# 707
Вярно е! Котките не само ,че знаят къде е болното място ами и знаят как да го излекуват ! преди време бях много зле и в стрес Фуфито на всеки плач идваше бързо при мене мяукаше по по-особен начин мъркаше върху скута ми и маршируваше с лапички сега вече съм спокойна и тя е станала един мързеел....  Laughing Не зависи от характера ,а от това дали те обича  Grinning

# 708
много харесвам хората държащи на правописа си!
Че каква професорка ще си иначе?! Wink
newsm62 хахаха много ми хареса това Simple Smile

Аз пък да се похваля, че мойте сладурковци Тарата и Сър Томас остават сами за уикенда, съответно малката ще я взема вкъщи, нооо доста се чудя дали да не взема и господинчото  newsm78 Лошото е, че никога не е идвал у нас, а там са едни кожени диваниии.... ама пък от друга страна, той ще е на ново място и е ясно, че ще си изкара времето под леглото Grinning ама иначе трябва да се разхождам до там да го гушкам и храня и хич не искам да си стои сам милия, той е толкова гушкав...  Thinking Дайте съвет какво да направя, да го взема ли, да не го ли взимам.. Иначе мойта кипра ще е най-доволна ей така да си сподели леглото с дружката си:
http://alfa.kachi-snimka.info/images/arx1353076194p.jpg
а Томчето ще всее ред като излезне из под леглото Simple Smile

# 709
... Ама ти все пак подари котка на братовчедката; да не забравиш да й поискаш дребни стотинки, защото животно не се подарява, а продава. Grinning
Леле, ама аз на Трейси не дадох стотинка даже за Биби! Embarassed ooooh! Купих малко храничка за Пикълс само.  Embarassed Ами като никога не са ми подарявали котка...

Благодаря ви, Hug оправих се след 10-тина минути, но е доста некомфортно усещането и сега поне още два дни ще имам тежест в гърдите... Confused

# 710
... Ама ти все пак подари котка на братовчедката; да не забравиш да й поискаш дребни стотинки, защото животно не се подарява, а продава. Grinning
Леле, ама аз на Трейси не дадох стотинка даже за Биби! Embarassed ooooh! Купих малко храничка за Пикълс само.  Embarassed Ами като никога не са ми подарявали котка...

Благодаря ви, Hug оправих се след 10-тина минути, но е доста некомфортно усещането и сега поне още два дни ще имам тежест в гърдите... Confused

Абе Бижу....  Crazy То е същото, плюс това Пикълс пари не яде  Mr. Green Така, че пак си я "откупи" Биби, но и нахрани Пикълс. Мен пък много ми хареса така и ще те копирам занапред, ако се налага  Hug Оправяй се!  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 16 ное 2012, 17:04 от treisy

# 711
Евчето, аз не бих го взела. Стресът от пътуването и непознатата обстановка ще е много по-голям, отколкото от самотата.

# 712
Евчето, аз не бих го взела. Стресът от пътуването и непознатата обстановка ще е много по-голям, отколкото от самотата.

Освен, ако не е Пикълс, която от бебе се размята нагоре-надолу, но това зависи от котката, Заки например по-добре да стои сам  Peace

# 713
Трейси, ама тя Пикълс сигурно те възприема като нейна майка. При вас е друга работата.

От рескюто ми казаха, че днес ще заведат малката за кастрация, та да е напълно възстановена, когато идем да я вземем.

# 714
Аз пък платих за Сушата 5лв  Mr. Green

# 715
  • София
Ех, Трейси, така ме разсмя! Говориш за Пикълс като бебе все едно това се е случило преди 100 години.  Laughing  Ами тя си е бебе и сега.  Grinning

Малките котета не се страхуват и пътуват без проблем. Не се впечатляват и от чужди места. Като малки сме ги разнасяли с нас къде ли не. Мъро дори лягаше в скута на непознати хора в непозната къща, за да си подремне докато си тръгнем.  Wink А сега какъв е "смелчага"!  ooooh!

Евчето, не бих го взела. Не знам на каква храна е, но ако е на суха, спокойно можеш да му сипеш повече храна и вода (на няколко места) и дори да не се разхождаш до там. Все пак говориш само за една вечер.

Фея, честито! Чакам с нетърпение да я видя! И дано се разбира добре с останалата част от зоопарка.  Wink

# 716
  • на брега на морето
Абе Бижу....  Crazy То е същото, плюс това Пикълс пари не яде  Mr. Green Така, че пак си я "откупи" Биби, но и нахрани Пикълс.

yes. Оправяй се с котешкия компрес върху сърцето; знам какво е - два-три пъти го преживях, а и котка нямам  Grinning

# 717
Ей, не мога да ви насмогна - поне 20 непрочетени страници имам в темата (кога ще наваксам не е ясно).
При диагонален прочит:
Смятам да отида на утрешния бг-мамски купон. Ако някоя от трите котки не ме спъне в последния момент, разбира се  Mr. Green
При взимане на животно се дава монета за здраве (т.е. за дравето му). Без значение дали се купува или е  подарък. Като дете знаех откъде идва поверието, но сега съм забравила. Обаче го спазвам.
Тия дни ще пробвам протекторите за нокти и ще докладвам (взех същите като на Бу).
Снощи пак гледах клипчета с уникалния дундьо Мару. Размазах се и се скъсах да се хиля както обикновено  Heart Eyes Забелязах, че наш Мъро има почти същата окраска  Mr. Green
Снахите и децата насилници няма да коментирам  Confused

# 718
  • Варна
Мен ме е срам да ида на купона. От 2006 съм в бг-мама, а съм с няма 300 публикации. Изчела съм сигурно 70% от темите в целият форум, но не пиша, следователно не познавам никой, както и мен не ме познават. Ще е нелепо да се цопна при форумските звезди.  Mr. Green

Едит: станали са 310, това със сигурност се дължи на тази тема.Simple Smile

# 719
Леле, ама аз на Трейси не дадох стотинка даже за Биби! Embarassed ooooh! Купих малко храничка за Пикълс само.  Embarassed Ами като никога не са ми подарявали котка...
Споко, това са само суеверия. И подарена да е, няма да се свърши светът Wink Енергиите и лечебните свойства и усещане къде е болно място също са мит. Но който иска да вярва, намира оправдание и вижда това което иска да види (аз като не вярвам, на мен някак не ми се случват такива неща...)

Фея, честито ново попълнение! Чакам с нетърпение да ни запознаеш Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт