Раждане в Окръжна болница гр.Пловдив-2

• 165 503
  • 1 436
  •   1
Отговори
# 210
Гледат ти бебенцето с внимание и грижа. Не се натоварвай излишно. ОБ, както е казала incomplete , са на ниво. Уверявам те в това. Много са мили и внимателни.

# 211
Козметика за бебето трябва ли да взимам за болницата

# 212
освен ако не държиш на определена марка не е нужно да носиш козметика, те там си имат и то много добри марки

# 213
освен ако не държиш на определена марка не е нужно да носиш козметика, те там си имат и то много добри марки
Нивея мярнах като бях  newsm78
Аз лично си носех А-дерма, защото баткото ми беше с изключително чувствителна и нежна кожа - беба също.

# 214
Имат най-често Бочко или Нивеа... Ако им дадеш твоя, ще ползват нея за бебето ти. После ти я връщат.

# 215
Имат най-често Бочко или Нивеа... Ако им дадеш твоя, ще ползват нея за бебето ти. После ти я връщат.
newsm78 Е те къде я носят, че да я връщат.
Всичко си е при тебе - беба като я къпеха й сипвах директно в ръката на санитарката/акушерката. А си я мажех после аз.

# 216
Имам предвид, че като сложех козметика в кошчето, си стоеше там, и вечер, като вземаха бебетата /аз бях секцио и нощем не стояха при нас/, тя си оставаше там. Сестрите ги къпеха в детската стая.

# 217
къпят бебето на чешмата в стаята, никъде не го носят
аз като бях всяка сестра си носеше различен шампоан и бяха хип, бюбхен и биодерма...

# 218
къпят бебето на чешмата в стаята, никъде не го носят
аз като бях всяка сестра си носеше различен шампоан и бяха хип, бюбхен и биодерма...
Peace Съвсем така и миналата година като раждах, и 2006  Crazy...
Че и на едно и също легло бях  Mr. Green

Козметиката е каквато им дадат рекламна  Wink

# 219
Момичета,моля да ми кажете как стои въпросът с епидуралната упойка,извинете ме че не съм чела много назад,може би пише,но ... WinkТрябва ли предварителна уговорка,заявка или там както се нарича,цената й и изобщо правят ли я ,тъй като се бях насочила към една др в Пловдив болница ,но разбрах ,че там мноого трудно се поставяла въпросната упойка,та само  това ме разубеди да ходя живот и здраве да раждам там.А за вип зала,как стоят нещата?
Блгодаря предварително! Wink

# 220
Много хора са говорили за епидурална в Окръжна , но до ден днешен не съм чула на някой да му е поставена. Мисля, че ако държиш на нея, трябва да се ориентираш към друго здравно заведение. Simple Smile Успех !!!

# 221
babyAty и аз съм на същото мнение, не съм чула някой да е родил в ОБ с епидурална. Иначе старшата сестра беше обяснила, че евентуално можело, но с предварителна уговорка с анестезиолог и тн ама ако я питате н ея епидуралната е много по-ненужна от другите видове упойка, а освен това е и скъпа  и рискована.
На мен по-скоро би ми било интересна новата услуга, която предлагат за обезболяване на раждането с тенс-технология с ток. Дали има такива, които вече са се възползвали от нея и какви са отзивите?

# 222
  • Fort Worth, TX
Каква е тази технология?

# 223

Обезболяване на раждането чрез ТЕНС технология

7 Декември 2012

АГ Пловдив предлага на своите пациентки обезболяване на раждането чрез иновативната ТЕНС / транскутанеална електро невро стимулация/ технология. Системно използван в редица Европейски страни като Великобритания, Франция, Белгия като алтернатива на епидуралната анестезия, методът се предлага за първи път в България в нашето отделение!
 Какво представлява методът най общо: чрез подаване на биполярен ток, напълно безвреден за  майката и плода, се облекчава усещането за болка на раждащите.

На практика обезболяването се осъществява чрез малък апарат, от който излизат два кабела, завършващи с 4 електрода. Електродите се фиксират на кръста на раждащата, след което ТЕНС апаратът  се настройва според индивидуалните й възприятия, т.е.- да подава импулси с необходимата за момента  сила. Малкият размер и компактността на ТЕНС апаратчето позволява то да бъде прикрепено за дрехите на пациентката, да се постави в джоб или дори да се държи в ръка, и по този начин раждащите могат само с едно натискане на бутона сами да осъществяват обезболяването.
Убедихме се в ефикасността  на ТЕНС технологията, наблюдавайки действието й при раждащи,  използвали лични ТЕНС апаратчета, направихме заявка до фирмата производител във Великобритания и  вече можем да  ви предложим този нов за страната ни метод за намаляване болката при раждане!
 Тъй като обезболяването на раждането не се покрива от здравната каса, използването на ТЕНС апаратчето е включено към ценоразписа на МБАЛ"Пловдив" за платени медицински услуги с цена от 60 лв.

# 224
Не вярвам още някой да се е престрашил, но ... знае ли се. Simple Smile По скоро за отзиви може да потърсим в др теми.

Общи условия

Активация на акаунт