Раждане в Окръжна болница гр.Пловдив-2

• 165 551
  • 1 436
  •   1
Отговори
# 1 350
  • Пловдив
И в следродилен сектор има стаи с 3 легла и без санитарен възел. Когато тези с 2 легла се напълнят слагат родилките в тези с 3 легла. А тези, които са в стая с три легла ходят в санитарния възел на последната стая, която е с две легла и собствен санитарен възел. Акушерките също ходят в този санитарен възел. Казвам го от личен опит - при първите ми две раждания бях настанена в тази последна стая с 2 легла и собствен санитарен възел (само леглата смених Simple Smile )

# 1 351
  • Karlovo
За направлението... Честно да си кажа грам не разбирам. Гинеколога ми даде направление за хоспитализация.

# 1 352
ако направлението е за раждане, просто като дойде времето заедно с  личната карта и останалите вещи отивате в болницата да ви приемат

# 1 353
  • Пловдив
То значи и вип не ми трябва.. отивам, раждам и след три дни без ТВ си отивам с бебето  Laughing хубав план  Party а чаршафи само за мен или и за бебето? И трябва ли някакво юрганче да си нося? И въобще някой ако чуе нещо за отворени врати там, да се обажда  Hug

# 1 354
И за теб, и за бебето. За него си носи и някоя по-дебела завивка.

# 1 355
Може би ВИП стая е по-добре, за да не ти набутат циганка и да си ползваш отделна тоалетна.

Ама трябва да си носиш чаршафи ли бе???  Shocked  А възглавници и завивки за жените има ли? Че ако трябва и тях да помъкна, трябва да ходя с куфар  Joy

# 1 356
Възглавници има и одеала от онези кафевите...от време оно. Чаршафите са си от теб, да.

# 1 357
Току що видях, че ще има ден на отворените врати - 22 Февруари, от 13.30 ч.

http://ag-plovdiv.com/news/index/

# 1 358
И ти си  сменяш,чаршафите и ти ги перат у вас?

# 1 359
  • Пловдив
Да сама си сменяш чаршафите и ти ги перат вкъщи. А освен това ви трябва и чаршаф за предродилна зала.

# 1 360
Санитарките какво правят, като аз си сменям чаршафите?

# 1 361
Чаршафа от предродилна зала ми беше ореместен в стаята в която бях след като родих.Задължително имах под мен памперс пелена.Чаршафа за 3 дни не се изцапа.Циганките ги отделят даже в отделен коридор.Няма как да те сложат с такава в стая.

# 1 362
Санитарките какво правят, като аз си сменям чаршафите?
Mият пода, изпразват кошчетата с боклук в стаята и в банята. Леглото си го оправяш сама, все пак не си на хотел Wink Принципно ти казват да си носиш от постелъчните пелени, с подпъхването - за тях ти помагат, ако трябва да си я смениш. Макар че аз на втория ден след операцията (по-точно 12 часа след операцията; родих следобед, на следващата сутрин ме вдигнаха) станах да ходя и сама си сменях пелената. Mr. Green

Дефакто като те приемат в родилна зала всичкият ти багаж го натоварват на една количка и го качват в сектора, в който ще лежиш след раждане. Там санитарките ти застилат легло с чаршафите, които ти си носиш и това легло те чака пред родилна зала. Ако си секцио - с леглото те возят от операционна до стаята ти (мамка му и праговете, които са по коридорите на всеки 3 метра Wink )

За легълцето на бебето - ползват пак постелъчните пелени, носете си завивки за бебчо, макар че в отделенията е много топло. Лежах ноември 2014 и септември 2016 - изпуках от жега, макар че лежах само по една памучна нощница и се завивах с 1 одеало... Simple Smile

# 1 363
А като влезеш да раждаш - пари, телефон,документи има ли къде да си ги заключиш?

# 1 364
  • Пловдив
През цялото време целия багаж е натоварен на една количка близо до теб, вкл пари, телефон и документи. Даже 3-я път като раждах толкова бързо получих разкритие, че багажа от патологична ми го събира санитарката, нищо не беше пропуснала, вкл и портфейла, а в родилна акушерките сами си търсиха документите ми, ЛК, с мои насоки разбира се, аз просто не бях в състояние. Даже чехлите ми бяха останали в суматохата в родилна зала, по-късно санитарката ми ги донесе. До сега не съм чула на някой нещо да са му откраднали докато ражда.

Общи условия

Активация на акаунт