Клуб на храбрата шивачка - тема 12

• 104 448
  • 744
  •   1
Отговори
# 30
lluna ценово едва ли имамясто за сравнение  Thinking
Ще пробвам в някоя железария при огъване какви гънки се получават. Аз смятам да го обличам отгоре, така че няма да личи.
В момента съм направила един коледен венец (който си чака декорацията) от трико и силиконов пълнеж. Получи се добре по мое мнение, но излиза в пъти по-скъпо.
Ще взема такава изолация да пробвам за следващите си идеи. Може би ако не е толкова дебела и диаметъра е по-голям няма да стават много бръчки.

За Продавалник - май да!

# 31
Може би само тези с акаунт имат отговор от Продавалник? newsm78
Аз съм с акаунт и мисля,че съм една от първите,които изпрати писмото,но нямам отговор все още.

# 32
Здравейте,
не знам, дали тук е мястото на което да пиша, но някой може ли да ми обясни как да си ушия такава пола?

# 33
  • София
teod0ra, Трябва да си направиш платка в горната част на около 15-16 см под талията.Крои се на принципа на правата пола.Долу е пола на чупки.Ако искаш мога да ти разкажа по-подробно,ако пък ми дадеш и мерки направо ще смятаме заедно Peace Peace

# 34
Здравейте
Влизам с питане за пола сходна на Теодора
Доведоха ми за снимки ето тези девойки с прекрасни поли.

Pettyscirt girls by Ralitza, on Flickr

Реших, че не ми се дават 60 евро на пола е че ще си ушия да си имам за снимки
Сметнах си го, но не мога да го скроя. Ужасно се пързаля органзата и не мога да отрежа една права линия.
Имате ли съвети как да го отрежа???

# 35
Raly , поличките са много красиви, но някак ми се струва, че красотата е повече в самия плат, а не в кройката. Казвам го защото се зачудих какво представляват точно. Ти си ги виждала наживо и имаш по-добра представа. Това пола с волани ли е? Каква точно органза е? От снимката не се вижда много самата кройка.
Иначе органза и такива лигави материи аз кроя върху памучно одеало Peace Много мразя подобни материи  Mr. Green Трудни за кроене трудни за шиене....

# 36
Bertichka,
пола на волани е.
Няколко слоя един върху друг.
Нещо от този род http://www.marthastewart.com/264645/pettiskirts
Ще пробвам с одеало, мерси  Hug

# 37
  • София
Rali-нищо сложно няма,такива обикновенно ги шият от тюл.Ако искаш може до дължината надолния слой да има друг плат и да се наслагват воланите на него,може и един за друг.

# 38
lluna, кройката ми е ясна, определено няма нищо сложно.
Не мога да нарежа прави парчета. Криви ми се органзата като за световно.

# 39
  • София
 Embarassedаз за тов а казах че ми приличат на тюл(който пък се реже лесно.)Аз бих я разчертала или цепила,(макар да не ми се вижда чак толкова трудно,не е някаква извънредно сложна фигура Wink  )

# 40
Тези детските полички се водят балетни, не знам как са на български, но на английски са туту  Grinning Не е трудно за шиене, аз веднъж ших, но на ръка и стана не много хубава, но се ползваше.

# 41
  • София
Kiara-някъде в предишните теми имаше урок само с връзване.

# 42
  • София
lluna, кройката ми е ясна, определено няма нищо сложно.
Не мога да нарежа прави парчета. Криви ми се органзата като за световно.

Сложи си тежести върху плата-кутийка с кърфици,ножица,линеал,каквото имаш,може и книжки,така ще бъде по-стабилен плата и няма да бяга като жив.Другия начин е да го цепиш,както вече са ти казали

# 43
привет и от мен в новата темичка  wavey за малко да ви изпусна  doh
ще карам под ред, че няколко нещица искам да споделя..

1. всеоще нямам отговор и аз от Продавалник, а пуснах отдавна  newsm78 Први ми впечатление, че отговорите, които получавате нямат един с един еднакви. Правят си труда да отговарят лично и различно, но не и да разберат за какво изобщо им пишем  smile3506

2. За коледните идейки на Bertichka- страхотни са и мисля да се пробвам с торбичката за бутилка.

3. Raly, робвай да си навиеш плата на руло за да го срежеш така в права линия. Аз правих веднъж туту поличка, но от този безшевния вариянт с многото пластове и успявах да режа равно само като го навивах на рулце. Определено е доста "игрив" плат

4. Да си се похваля с новото коплектче за маса. Панерче с две лица и пръстенчета за салфетки към него. Междудругото обмислям подобна идея пак за коледен подарък, но ще го ушия с нещо в коледни цветове да е в темата.

# 44
Момичета, има ли някакъв домашен вариант за поставяне на тик так копчета? Намирам само машинки за минимум 50лв, а ми трябва само за подмяна на няколко копчета по дрешките на малката.

Общи условия

Активация на акаунт