БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 90 757
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 2 580
Шега беше.

# 2 581
  • # супернатурална #
Който разбрал-разбрал  Laughing Но мисля, стана ясно, че се равняваме по извънземни, които преди удобството на домашното раждане са помислили за десетки други удобства, които за разлика от раждането не траят ден-два. Щото едно е да влезеш в конфликт с мед. сестра, която вероятно никога повече няма да видиш, че ти дърпа бебето от ръцете. А съвсем друго-с член от семейството. Или около семейството  Wink

# 2 582

А защо някой път за разнообразие не опиташ сама да си намериш отговорите?  Thinking     Това поне са регулирани неща, записани са, не е като асистираното домашно раждане в България - само на митове и предположения...

Защото не го твърдя аз - че пациентът трябва да плаща в такива случаи. Нито пък питам теб.

Не е трудно, когато не знаеш да замълчиш. Пробвай някой път. Ако някой знае, ще си каже.

Там е работата, че зная... Отне ми ценните 2 минути да открия нормативния акт... А преди да го обнародват това доста шумяха по медиите и спориха, не е станало тайно... Така че много беше лесно да си отговориш сама вместо да чакаш с часове някой да благоволи да ти даде готов отговор... Но пък ще те улесня - Наредба 49 търси...

# 2 583
stelt77, айде тоя тон да го запазиш за децата си, а?

Никой не те е карал да търсиш или да ми отговаряш. Всъщност що направо не пропускаш моите постове - особено като не са насочени към теб. Благодаря за което.

ПС http://www.blsbg.com/images/Documents/naredba%2049.pdf - ако говориш за тази наредба, то тя въобще не се отнася за финансирането на болниците.

Последна редакция: чт, 22 ное 2012, 22:14 от jp

# 2 584

Никой не те е карал да търсиш или да ми отговаряш. Всъщност що направо не пропускаш моите постове - особено като не са насочени към теб. Благодаря за което.
Да бе....губи си времето да дава информация на хора,които всичко знаят и винаги са прави за всичко.

Прави ми впечатление,че противниците на дом.раждане са жени минали през трудно раждане,секцио,много мед.манипилации,лекарства,рано родени деца,бити,шамаросвани,наказвани.
Всьщност разбрах какво искат от другите.
"Искам и другите да искат сьщото.Не да го прилагат,а да го искат."
"Не мога или нямах кьсмета,щастието-да преживея подобно нещо и затова искам и другите да нямат тази вьзможност"

...елементарни човешки качества...

# 2 585

Чудя се и аз на Стелт...губи си времето да дава информация на хора,които всичко знаят и винаги са прави за всичко.

То пък една информация даде, мани...

# 2 586

ПС http://www.blsbg.com/images/Documents/naredba%2049.pdf - ако говориш за тази наредба, то тя въобще не се отнася за финансирането на болниците.

Определено не говоря за тази... Пробвай с друга наредба 49...  Laughing   Иначе винаги ми е приятно да си говоря с теб...  Laughing  Важи същото като при ОМ - каквото повикало, такова се обадило... Пак си правя труда да отговарям, щото пък при вас няма угодия - когато отговаряш, що отговаряш, а когато не отговаряш - що не отговаряш...  Laughing

# 2 587
Няма нужда да оправдаваш заядливия си тон и агресивното си поведение с мен - те са си лично твоя заслуга и отговорност. Предполагам де - така е поне с възрастните хора - отговарят сами за себе си.

# 2 588
  • # супернатурална #

Прави ми впечатление,че противниците на дом.раждане са жени минали през трудно раждане,секцио,много мед.манипилации,лекарства,рано родени деца,бити,шамаросвани,наказвани.
"Не мога или нямах кьсмета,щастието-да преживея подобно нещо и затова искам и другите да нямат тази вьзможност"

За другите не мога да кажа, но аз, специално, имам едно перфектно изпълнено раждане. Макар и секцио, имах възможността да съм в съзнание и да чуя и видя детето си в първите минути от живта му, защото се съобразиха със желанието ми да не използват пълна упойка. Съпругът ми също присъстваше, а за отношението и професионализма няма да се повтарям. И искам всички жени да имат възможността да родят здраво бебенце, запазвайки собственото си физическо и психическо здраве, ползвайки всички благинки на цивилизацията. А ти, като привърженик на домашното раждане, сподели, моля, какво беше твоето?

# 2 589

Да бе....губи си времето да дава информация на хора,които всичко знаят и винаги са прави за всичко.

Глупости на търкалета...не всички чакаме мъжете ни да ни шият

# 2 590
  • В царството на игрите:)

Направо Айнщаин #Crazy Ето един човек, сърцевед, който ловко ни усети какво искаме - Браво Mr. Green

# 2 591
Ами какво искате - толкова му стига въображението на Christian по отношение на мислещите различно от него... Че завиждат. Simple Smile Особен вид нарцисизъм, касаещ само женската му същност.

Най-добре е да дойдат лекарите - както беше възкликнал един наш президент.

# 2 592
Ахааа, Мила Елен, значи не са с медицинско образование? Не съм питала това, останала бях обаче с впечатлението, че ще е нещо като тукашните Hebamme, затова...
Ама се зачудих наистина, че е хем мед. сестра, хем при желание и ти готви, и чисти  Wink

Да, при моята приятелка седеше по почти цял ден (мисля на 5 или 6 часа се бяха разбрали) и помагаше.. и в домакинството  Crazy
Предполагам като стои повече часове, идва по-малко дни, имам предвид има си определени часове/пъти, както тук са Hebamme..?

Обичам си я тая Холандия аз, много... Наистина многолика и интересна държава.. Със собствени категорични "мнение и стил", ако мога да се изразя така, по много въпроси. Има си.. силен дух... само като влезеш там и го усещаш.
Но това е съвсем друга тема  Wink

# 2 593

защото се съобразиха със желанието ми да не използват пълна упойка. Съпругът ми също присъстваше
На вас там и пьлни упойки ли ви слагат при раждане?

Не е важно какво мисли Кристиан,а какви са фактите.
Като си разгледате старите публикации една на друга,ще видите,че сте една дружинка майки,родили по най неестествените начини,с всичките "благини на цивилизацията".
Не,че това е нещо лошо.Всеки е имал своите причини и на никого не бих се осмелил да го виня,да го наричам луд или сектант или "лигла",че е избрал или че му се е наложил този начин да роди.
Защо?
Защото имам силата да толерирам и да разбера ближния си.
Имам силата да му простя и да го подкрепя в решението му.
Знам и мога.Мога и знам.

И не е Айнщайн,а Фридрих Хазенор Wink

# 2 594
защото се съобразиха със желанието ми да не използват пълна упойка. Съпругът ми също присъстваше
На вас там и пьлни упойки ли ви слагат при раждане?

Туй е при секцио... На мен ми сложиха пълна упойка - няма друга опция... Нямаше опция и мъжът ми да присъства на вагиналното ми раждане... Въобще, на много места няма особен избор... За това се и дразня, когато ме пращат в съседната болница да раждам, все едно това са гъби в полето - една до друга, една върху друга... Всички рипат срещу монополистите... Е, при определени случаи и някои болници са такива - като не ви изнася практиката, мрете си у вас...

Общи условия

Активация на акаунт