БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 89 869
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 3 000
jp,а индийците в Бг ли се обучават или идват научени?

Не знам, но в МД като раждах имаше две младички лекарки - говореха добре български, макар и със силен акцент.

Може би специализираха или бяха стажантки.

Не знам завършилите в чужбина какъв шанс имат да им зачетат дипломите.

Зависи колко точно не ни достига медицински персонал.

# 3 001
Цитат
България и Индия краткосрочно ще си обменят здравни специалисти, а също и медицинска информация.
........
Споразумението предвижда сътрудничество освен в медицинското обслужване, профилактиката и обучението на медицински персонал, още и в лекарствената политика, медицинския туризъм и здравното законодателство.
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1131082

# 3 002
Аз пък мисля,че е добре да се внесат малко виетнамци и да отворят отново ресторанти, и да изнесем  малко екофашисти-по този начин ще решим завинаги проблема с бездомните кучета.

jp,а индийците в Бг ли се обучават или идват научени?

Не съм jp, но във Варненския медицински университет в момента има дори обучение на английски език за чуждестранни студенти. Индийски студенти там учеха още през деветдесетте - моя много близка, бивш заместник ректор, ходи в Индия да уговаря условията за индийските студенти. Сега не зная дали имат още такова сътрудничество.

Индийските студенти завършили в Индия са по на сметка да практикуват в UK, където заплатите са по-високи, тъй като дипломите на реномираните им училища се признават (учат по английската система и на английски език).

# 3 003
# 3 004
В момента по НТВ... Ако излезе линк по-късно ще го пусна...

# 3 005
  • София
В момента по НТВ... Ако излезе линк по-късно ще го пусна...

Моля ти се  Sick, вдигнах кръвно! Първо трябва да хвърляме на боб да видим дали смятат да ни дадат да си гушнем бебето, и като установим посредством това гадание, че няма, да го впишем в ИС като изискване  ooooh!

Последна редакция: ср, 28 ное 2012, 11:14 от Туцка

# 3 006
  • София
Първото си дете родих в МД преди повече от 11 години. Веднага след раждането, което премина супер нормално, нефорсирано и след една супер лека бременност се наложи ревизия. За незапознатите тя се прави с пълна упойка. Когато се събудих след 2 часа, ми тикнаха бебето в ръцете и ни качиха така заедно в стаята. След това не сме се делили. Не разбирам довода с отделеното от майката бебе и лошите доктори, които не ви дават бебетата. Да не говорим, че аз спях с това дете в едно легло. Е правиха ми забележка, но до "насилие" не се е стигало.

# 3 007
Аз наистина не знам как се процедира масово с бебетата, родени нормално - но наистина в МД до родилна зала беше пълно с майки на носилки, всяка гушнала бебе - така ги караха до стаите.

После не знам дали и за колко време ги отделят.

# 3 008
На мен ми е интересно това с гушкането веднага, щото някак
не си представям как щях да го съвместя с неконтролируемото 20-минутно треперене,
нито с шевовете, нито с периода на наблюдение от два часа, за който
си знам, че е критичен и ме беше грижа най-вече за собствения ми живот и здраве.
Наясно бях, че бебето е добре, исках да се уверя, че и аз съм добре.

# 3 009
  • София
Трябва ли да спорим колко е важен първият контакт на бебето с майката? Както се разбра в МД някои жени успяват да ДОГОВОРЯТ дори при секцио да им дадат бебета и да ги закърмят, а това трябва да е практиката /разбира се не е възможно при пълна упойка/. А пък такива като Мамасита могат спокойно да откажат да си ги гушнат и да го отложат за по-късно.

# 3 010
Първото си дете родих в МД преди повече от 11 години. Веднага след раждането, което премина супер нормално, нефорсирано и след една супер лека бременност се наложи ревизия. За незапознатите тя се прави с пълна упойка. Когато се събудих след 2 часа....

Може ли да попитам за каква ревизия става въпрос?

# 3 011
Първото си дете родих в МД преди повече от 11 години. Веднага след раждането, което премина супер нормално, нефорсирано и след една супер лека бременност се наложи ревизия. За незапознатите тя се прави с пълна упойка. Когато се събудих след 2 часа....

Може ли да попитам за каква ревизия става въпрос?

За ненапълно отделена плацента .

# 3 012
Някои акушерки отделят с акупунктура,която обаче се учи допълнително,но ако не стане следва другото.Има и разни билки,не знам колко бързо става,може би зависи от дозата- индийците могат да дадат повече информация по въпроса.Предполагам,че и "родилниците" ползват нещо.

# 3 013
Проблемът е докато чакаш акупунктурата да сработи,
да не стане беля...

Родилниците ползват засукване на бебето, в краен случай
съм чувала, че си имат и метергин. Не е трудно и окситоцин да си
намерят.

Супер глупаво бих се чувствала, ако орева отделението с
прокламации за ранен контакт, а после им кажа- я си го
вземете това бебе за няколко часа, докато си събера чарковете
и се почувствам човек.

Щото не е ясно с какъв човек щеше да има контакт
бебето, но във всеки случай в тези първи минути и
часове не бях точно себе си, така че контакт с майката нямаше да има,
най-много с някакво изпотено и изморено тяло, което принадлежи на
въпросната майка.

# 3 014
Добре де, не може ли да приемете поне за секунда, че други хора имат други желания и приоритети и това по никакъв начин няма да засегне вашият личен комфорт?
Не е нужно да се чувствате виновни, че не сте имали желание за същите неща. Спорът дали другите трябва да си гушкат бебето веднага, след като вие не сте искали или не сте имали възможност, е просто безумен.

Общи условия

Активация на акаунт