БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 89 427
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 3 180

Готово, Криси! Blue_eyes е акушерка. Информацията е от нея.
Благодаря Мамацити Peace
как разбра,че е акушерка?

По начина, по който разбрах, че ти си лекар.
Представя се за такава във форума.

# 3 181

Готово, Криси! Blue_eyes е акушерка. Информацията е от нея.
Благодаря Мамацити Peace
как разбра,че е акушерка?

По начина, по който разбрах, че ти си лекар.
Представя се за такава във форума.

Проблемьт знаеш ли кой е?
Ако някой поддьржа традиционните мед.становища ,автоматично за някои от форума Е мед.лице.
Ако обаче вьрви в друга посока,тогава или е некомпететно мед.лице или пьк настьпва тотално отричане на професията му.

# 3 182
Не казвам, че не си лекар. Коментирам качеството на "знаенето".

От една страна "знам", като приемам, че ти си лекар, а Blue_eyes-акушерка.

От друга страна знанието ми не е много качествено. Да, подкрепям го с
речева характеристика- вероятно е да си лекар, пишеш като да си, както и
Blue_eyes като акушерка. Аз пък използвам коректно термина "епистемиология",
което навежда на мисълта, че се занимавам с философия или нещо от рода.

Не знам колко си компетентен като лекар, не ти знам статистиката.
Но като мислене не си много добър, мога да твърдя. Смесваш понятия,
криеш се в изрази, хващаш се за думите, а не за смисъла зад думите.
Ако си такъв лекар, какъвто си и мислител- няма да се лекувам при теб.
А имайки предвид, че ГНМ зависи от разсъждения, думи и понятия- още повече...

# 3 183
Ако през тялото е минал упойкаджия и е замазал усещанията,как тялото се сеща самO какво да прави?
Щото някои не търпят болка,пък раждат "естествено".

Ще се забави процесът, но тялото едва ли ще забрави, че има да ражда...  Laughing   Поне така ми обясни лекарят, който ме израждаше... Не слагал упойка, защото успивал бебетата и защото контракциите стихвали, а при мен разкритието и без това вървеше доста бавно...

А като стане така не се ли изисква малко "изкуствен" напън,та да се ускори работата?

# 3 184
Ако през тялото е минал упойкаджия и е замазал усещанията,как тялото се сеща самO какво да прави?
Щото някои не търпят болка,пък раждат "естествено".

Ще се забави процесът, но тялото едва ли ще забрави, че има да ражда...  Laughing   Поне така ми обясни лекарят, който ме израждаше... Не слагал упойка, защото успивал бебетата и защото контракциите стихвали, а при мен разкритието и без това вървеше доста бавно...

А като стане така не се ли изисква малко "изкуствен" напън,та да се ускори работата?

Нямам идея... Моите ужасно болезнени контракции бяха при разкритието, където нямаше напъни, а когато започнаха напъните не ме е боляло много и вероятността да поискам точно тогава упойка едва ли щеше да е голяма... Така или иначе, със започване на напъните нещата се развиха главоломно и не мога да кажа какво е щяло да бъде, ако бях раждала с естествени напъни... Обаче и от други раждали жени съм чувала, че болките са най-силни при разкритието, а не при напъните...

# 3 185

Мамацита,трогнат сьм Laughing

# 3 186
Аз нямах естествени напъни .
Имах пълно разкритие , преместиха ме от предзала в родилна зала , главата вече се показваше , а нямах напъни .
Напъвах , но явно не в точния момент .
Акушерката ме напътстваше така , че ми дойдоха и естествените напъни и точно с два , на третия родих , за 10 минути беше всичко , нямах никакви болки , нито след това .
Всички мъки бяха до получаване на разкритието .

# 3 187
Аз нямах естествени напъни .
Имах пълно разкритие , преместиха ме от предзала в родилна зала , главата вече се показваше , а нямах напъни .
Напъвах , но явно не в точния момент .
Акушерката ме напътстваше така , че ми дойдоха и естествените напъни и точно с два , на третия родих , за 10 минути беше всичко , нямах никакви болки , нито след това .
Всички мъки бяха до получаване на разкритието .
С първата ми дъщеря беше точно така. Без болка, с пълно разкритие... Не знам дали беше от "адреналина" че раждам, но факт че все едно бях с упойка  newsm78, а ето още един случай като мен.
За другите си имах всички "екстри" особено с втората дъщеря... от напъните бях получила кръвоизливи в очите  Peace ooooh!

# 3 188
  • Западен парк
Е, тялото да знае, да знае... колко да знае?
"Колежката" по стая, младо и силно момиче, неизтощено от разкритието, реши, че няма нужда да слуша акушерката и с един-единствен напън беше изстреляла 3.800 бебе. Следствието - жестоки разкъсвания, засегнат уретер и час и половина шиене. През десет минути идваха да я питат пишкала ли е и на третия час наливане с вода й казаха, че ако до половин час не се изпишка я връщат на масата. Слава богу, не се наложи да я "разшиват". Това по повод доколко може да се вярва на тялото и какво точно знае то.

# 3 189
Е, тялото да знае, да знае... колко да знае?
"Колежката" по стая, младо и силно момиче, неизтощено от разкритието, реши, че няма нужда да слуша акушерката и с един-единствен напън беше изстреляла 3.800 бебе. Следствието - жестоки разкъсвания, засегнат уретер и час и половина шиене. През десет минути идваха да я питат пишкала ли е и на третия час наливане с вода й казаха, че ако до половин час не се изпишка я връщат на масата. Слава богу, не се наложи да я "разшиват". Това по повод доколко може да се вярва на тялото и какво точно знае то.

Така разказано ми звучи като "колежката" да си е виновна, защото се е напъвала без да прави сметка какво всъщност прави... Тялото й да изстреля така бебе не ми се вярва много... А иначе, едно от най-често срещаните неща в разказите за домашни раждания са различни съвети за позите по време на напъните - кога може да увеличим и кога да намалим интензитета на естествените напъни, така че да не се разкъсаме или да намалим пораженията...

# 3 190

Мамацита,трогнат сьм Laughing
Хехе, едва ли. Не приличаш на човек, който би се затрогнал лесно.

# 3 191
  • Западен парк
Именно, Стелт. Тя се е доверила на тялото си, то е успяло да свърши работата, която се иска от него - да изгони бебето. За това подчертах, че тялото знае и може. Въпроса е дали е добре за него да бъде оставено да действа или трябва да има "контролирани" напъни, различни от естествените.

# 3 192
  • София
Тялото може да знае, но цената, която се плаща, разчитайки само на него, е високата смъртност при бебетата и родилките. Акуширането не се е появило от нищото, а като дейност, чиято цел е да намали смъртността.

# 3 193
  • Пловдив
Тялото може да знае, но цената, която се плаща, разчитайки само на него, е високата смъртност при бебетата и родилките. Акуширането не се е появило от нищото, а като дейност, чиято цел е да намали смъртността.

Е сега хвърли Кристиян в музиката......Както знаем, високата смъртност се дължи на лекарите и болниците, какво акуширане, какви шест лева нацяло.  Mr. Green

Извинявам се за отклонението, но темата отдавна излезе от релси. Доста разумни неща са казаха все пак.  Peace Стана ясно, че никой няма ясна представа какво, как и кога трябва да се случи, за да стане факт асистирането при раждане в къщи. Наясно съм, че не сме специалисти, но целта ми беше да се види, как ние, обикновените хора извън болничната среда, които не сме запознати със стандарти, процедури....и т.н. си представят един такъв регламент.

Ако трябва да обобщя, регламент трябва да има, но една голяма част сме скептични доколко ще е ефективен при нашите условия и реално приложим. Времето ще покаже....

# 3 194
Проблемьт знаеш ли кой е?
Ако някой поддьржа традиционните мед.становища ,автоматично за някои от форума Е мед.лице.
Ако обаче вьрви в друга посока,тогава или е некомпететно мед.лице или пьк настьпва тотално отричане на професията му.

Има и друг вариант-такъв като твоя случай.Вървиш в друга посока,вероятно си и компетентен,но каквото и да правиш не забравяш професията си.И ако една обикновена жена остане да ражда в  вкъщи или ражда в болница само c акушерка и съпруг,то няма до себе си непременно в лицето на съпруга си  и лекар такъв- и мъжът и няма как да преценява от некомпетентното си ниво какво става с нея,дали всичко е наред и да я реанимира при нужда,a и вероятността да си загуби ума в суматохата е огромен.
Така че понякога само двете ръце на акушерката независимо дали вкъщи или в болница са недостатъчни.

И никой не може да ме убеди,че раждането в къщи е "Пей сърце" при положение,че  на дом. акушерка и се налага да носи кислородни бутилки,окситоцин и принадлежности за шев и кройка.

Общи условия

Активация на акаунт