БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 89 915
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 375
  • На земята, която е всъщност звезда.
Абе вие за пръв път ли чувате, че хората са различни?  newsm78 Този регламент няма да е за вас, а за тия, другите, които имат нахалството да населяват Бг заедно с вас.  ooooh!

# 376
  • Kопенхаген
Цитат
author=sophiemmaspencer link=topic=685638.msg23433461#msg23433461

Под домашна обстановка се разбира стая, която има елементи на уют. Всъщност, повечето болници по света са точно с такива стаи. Предродилна и родилна стая са едно. В стаята медицинската апаратура не те блъска в лицето, когато влезеш и не те стресира. Тя си е там, просто не се натрапва. Идеята е жената да не се чувства под заплаха.

Относно броя на присъстващите, той не е неограничен. Всяка болница си има правила. Пише ги обикновено в сайта на болницата. Също така, посещенията са строго регламентирани по брой и възраст на посетителите.

Верно ли...?  Laughing Ей съвременната родилка съвсем се е разглезела. Пълна пародия е това. Домашен уют в болнично заведение, стрес от обстановка и апаратура.

А медицинския състав да е с одежди на шутове и клоуни, че да създават само положителни емоции и нагласи и сакън да не стреснат бъдещата  мама.

Ами болница е все пак, стерилна обстановка, не забавачница.

# 377
Предлагам сделка - ние им даваме съгласието си да раждат на дивана в хола в компанията на акушрка, обаче и те ни разрешават секцио по желание Sunglasses Така, де - хората са различни.

# 378
На мен ми е супер абсурдно присъствието на майка ми или сестра ми, примерно. Никаква апаратура или 20 души медицински персонал не биха могли да ме стресират толкова, колкото присъствието на близки роднини.

И мен ! Peace

Абе вие за пръв път ли чувате, че хората са различни?  newsm78 Този регламент няма да е за вас, а за тия, другите, които имат нахалството да населяват Бг заедно с вас.  ooooh!

Ние нямаме ли право на мнение ? Thinking
Или само тези , които го искат ?
Да , нека имат право да раждат където си пожелаят , не ме бърка , но да си осигурят сами медицински персонал срещу заплащане . Peace
То след време някой ще поиска и операция да му правят в къщи , пред роднини . Crazy

# 379
Цитат
author=sophiemmaspencer link=topic=685638.msg23433461#msg23433461

Под домашна обстановка се разбира стая, която има елементи на уют. Всъщност, повечето болници по света са точно с такива стаи. Предродилна и родилна стая са едно. В стаята медицинската апаратура не те блъска в лицето, когато влезеш и не те стресира. Тя си е там, просто не се натрапва. Идеята е жената да не се чувства под заплаха.

Относно броя на присъстващите, той не е неограничен. Всяка болница си има правила. Пише ги обикновено в сайта на болницата. Също така, посещенията са строго регламентирани по брой и възраст на посетителите.

Верно ли...?  Laughing Ей съвременната родилка съвсем се е разглезела. Пълна пародия е това. Домашен уют в болнично заведение, стрес от обстановка и апаратура.

А медицинския състав да е с одежди на шутове и клоуни, че да създават само положителни емоции и нагласи и сакън да не стреснат бъдещата  мама.

Ами болница е все пак, стерилна обстановка, не забавачница.

Разглезела се е, да.   Mr. Green

Не мога да разбера защо се заяждате за всичко. Нужно ли е? Хайде тогава да третираме жената като животно и да я унижаваме.

# 380
Някой в темата се опита да повдигне този въпрос, но никой не отговори-всички тези идея за домашно раждане, уют на родилката, баба, дядо, родата и духовния учител или както там се казва, около леглото, по какъв начин си кореспондират, с безопасността и сигурността за детето?

Това вече нееднократно се спомена, но явно не е достатъчен довод-няма бременност, която дори до последния момент да е била без никакви усложнения и рискове, да има гаранция, че самото раждане ще е рози и песен.Умът ми не побира, какъв човек трябва да си, за да изложиш съвсем преднамерено детето си на риск, защото сега така е мноУ модерно и ти трябва да си контра на всичко.

Като се регламентира това раждане, да не би някоя кукувица, която е решила, че на всяка цена трябва да слуша гуруто си и да роди вкъщи, и се каже, че има голям риск и категорично не може, тя ще се съобрази? Въпросът е риторичен, не ми отговаряйте...

# 381
На мен ми е супер абсурдно присъствието на майка ми или сестра ми, примерно. Никаква апаратура или 20 души медицински персонал не биха могли да ме стресират толкова, колкото присъствието на близки роднини.

И мен ! Peace

Абе вие за пръв път ли чувате, че хората са различни?  newsm78 Този регламент няма да е за вас, а за тия, другите, които имат нахалството да населяват Бг заедно с вас.  ooooh!

Ние нямаме ли право на мнение ? Thinking
Или само тези , които го искат ?
Да , нека имат право да раждат където си пожелаят , не ме бърка , но да си осигурят сами медицински персонал срещу заплащане . Peace
То след време някой ще поиска и операция да му правят в къщи , пред роднини . Crazy

Аз мнения по темата видях само в началото, повечето наблягате на "аз не бих родила така". А темата не е "Бихте ли родили у дома"?

По въпроса за операциите, айде не прекалявай с фантазиите. В повечето страни домашното раждане е регламентирано, пък никой не е поискал домашни операции. Така че, спокойно! Laughing

# 382
  • Kопенхаген
Имам въпрос.

Когато родилката започне да ражда вкъщи родата, децата, кучето и котката би ли трябвало да напуснат жилището?

Защото поради осигуряване ,,рахата,, на бъдещата майка виковете ѝ и други подобни звуци предхождащи и по време на раждането няма да са по малко стресиращ фон за останалите обитатели на дома от колкото болничната обстановка за нея.

sophiemmaspencer , не се заяждам само казвам, че подобни мнения и искания са абсурдни.

И какво толкова животинско и унизително има в една болнична обстановка? В крайна сметка става въпрос за краткосрочен престой през който да се наблюдава общото състояние на майката и бебето.

# 383
Тъй като раждането в домашни условия е нещо, което се практикува е добре да има регламент, та бил той само на хартия.  Въпреки, че един регламент по скоро би ограничил правата на избор, не знам защо хора които по принцип искат да живеят извън  "матрицата", сами искат да се вкарат в нея. Един регламент може да ограничи много условията в които може да се извърша едно домашно раждане.

# 384
Думата не е и разглезила се.Аз съм доста голяма лигла, особено държа на комфорта, милото отношение и присъствието на близки около мен, но когато трябваше да постъпя в болница-сред всичката мизерия, не особено любезно отношение и винаги съществуващия риск от усложнения, просто стиснах зъби и знаех, че това е най-добро за детето.Четири, пет дни се издържат, а ако толкова не можеш да преживееш някои неща-пълно е с частни болници, които са доста луксозни, виждала съм такава родилна зала-наистина е разкош, няма проблем и бащата да присъства...

А и ние обсъждаме как е по другите страни, но колкото и да ни е неприятно-във всякакво отношение сме на светлинни години.Ок, ще се регламентира това раждане, но това ще промени ли с магическа пръчка състоянието на спешната ни помощ, броя на линейките, времето, за което стигат до конкретното място? Напротив, ще се усложнят още повече нещата, защото за пореден път, ще плюем на приоритетите, за да задоволим нечие виждане или идея.

И какво ще стане, когато се наложи да се избира между жена, раждаща вкъщи, имаща нужда от линейка и друг човек, катастрофирал тежко, а колите и екипите не достигат? Предполагам, ставайки дума за дете и майка в единия случай, те ще са с приоритет, нали? На този етап, всичко това е абсолютна химера и точно такава трябва да си остане, докато нямаме необходимите условия, за да поемем обслужването и на такива случаи.

Последна редакция: сб, 03 ное 2012, 14:50 от sorsha_

# 385
Имам въпрос.

Когато родилката започне да ражда вкъщи родата, децата, кучето и котката би ли трябвало да напуснат жилището?

Защото поради осигуряване ,,рахата,, на бъдещата майка виковете ѝ и други подобни звуци предхождащи и по време на раждането няма да са по малко стресиращ фон за останалите обитатели на дома от колкото болничната обстановка за нея.

sophiemmaspencer , не се заяждам само казвам, че подобни мнения и искания са абсурдни.

И какво толкова животинско и унизително има в една болнична обстановка? В крайна сметка става въпрос за краткосрочен престой през който да се наблюдава общото състояние на майката и бебето.

Това, което ме подразни е, че нещата се дискутират черно-бяло. Ако не одобрявам факта, че на българската родилка се крещи, нарича се с обидни имена, правят и се сексуални намеци (прочети малко от темите "смешно ли е раждането" - там някои "смешки" са просто ужасяващи, а не смешни), не означава, че съм за раждане на пода, до кучето и котката. Животинското отношение е на лице - скачане по кореми, крещене - това са недопустими неща за един лекар.

Просто много ми се иска нещата в България да се доближат поне малко до тези в развитите страни по отношение на болнично обслужване и обстановка, но най-вече отношение на персонала към пациента. Да се разбере, че има граници които не бива да се прекрачват и да се подхожда с малко повече уважение към пациента, та ако ще да е престорено и фалшиво. Много се измести темата обаче.....

# 386
Имам въпрос.

Просто много ми се иска нещата в България да се доближат поне малко до тези в развитите страни по отношение на болнично обслужване и обстановка, но най-вече отношение на персонала към пациента. Да се разбере, че има граници които не бива да се прекрачват и да се подхожда с малко повече уважение към пациента, та ако ще да е престорено и фалшиво. Много се измести темата обаче.....

sophiemmaspencer, и на мен ми се иска, но още повече ми се иска, да се работи приоритетно.
Не можем да поставим каруцата пред магарето и да очакваме качествени резултати.

Въобще не ме интересува коя, как и къде иска да ражда-нейна воля.Но няма как да не се вълнувам, ако подобни претенции, ще усложнят още повече положението на спешната помощ в страната и не само, ако това се разреши след месец, например.

# 387
  • София
Интересно ми е как една родилка решава, че няма смисъл от мерене тоновете на бебето, как разбира, че не се налага епизиотомия, индуцирано раждане, спешно секцио и други интервенции и ги заклеймява като излишни? Най-редовно чета как лекарските решения се оспорват.  Нима сме по разбирачи от лекарите? Нима изчетената литератури я прави по-опитна от практикуващо медицинско лице?

sophiemmaspencer, учудвам се , че клизмата се споменава за излишна процедура.
Извинявай, но по-добре ли по време на напъните жената да дефекира. Да не говорим, че при преминаване от вагинално раждане към секцио е задължително червата да са празни.
Не е вярно, че възрастта не е предпоставка за секцио. Малко са случаите, в които ще пуснат първескиня на 38-42 години да ражда нормално.

# 388
Да не забравяме, че изборът на екип и епидуралната упойка също са луксове, който са утвърдени с времето. 21 век сме и развитието е както в посока наука и медицина, така и в посока зачитане на човешката индивидуалност и право на избор.

Мадам Дьо Помпадур, на въпросите ти няма кой да отговори, точно защото у нас няма такъв регламент. Но виждам, че си в Дания, там домашно раждане не се ли практикува? Може би ще можеш да поразпиташ как стават нещата при вас?      

# 389
Най-редовно чета как лекарските решения се оспорват.  Нима сме по разбирачи от лекарите? Нима изчетената литератури я прави по-опитна от практикуващо медицинско лице?

Ще се оспорват, защо не? Нали пациентските ми права включват и това - да откажа всяка интервенция ако искам. С това са длъжни да се съобразяват И в болниците.
Лично аз оспорвам лекарските решения, когато подозирам, че не са правилни. Не съм с медицинско образование, но все пак съм образован човек и мога да проявявам подозрение, дори - несъгласие, когато нещо ме съмнява, особено ако ме карат да подписвам, че съм съгласна с всичко, което ще ми направят и по този начин цялата отговорност си е моя. Надявам се да е ясно.

Общи условия

Активация на акаунт