БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 89 408
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 810
# 811
  • София
 Благодаря.

# 812
Стана ми интересно как точно мислят за забранят раждането в дома? Има огромни области, където болниците са на не по-малко от 50-60 километра. При нормално дълго раждане на термин ок, може да се влезе по-рано или да се тръгне и да се стигне навреме. Но познавам жени, родили буквално за 2 часа. Е такива случаи какво да правят? Да стискат кълки и да тичат към болницата ли? Още повече, че местата с далечни болници, разбира се, са с прекрасни пътища и стигането до здравно заведение е леко и безпроблемно...

Родих в чужбина, болницата мий беше на 60 км от нас, има невероятен трафи. И за миг не ми е хрумнало да раждам вкъщи. Това за мен е проява на невежество и простотия! Потресена съм от тази "мода".  Stop

# 813
И ето, че лешоядите напълзяха темата - и почнаха да викат "линч! линч!" върху още пресния труп. Колко очаквано и удобно.

Не подкрепям домашното раждане в този му вид (включително за себе си; но аз и в болница не бих родила втори път, поради ред причини от първия); обаче подобна липса на морал и мисловен процес е убийствена за обществото.

Новините до момента не дават никаква представа какво точно се е случило и защо, най-вероятно няма да дадат и в бъдеще.

# 814
  • София
Категорично съм против да има раждане в домашни условия на общо основание. Който иска да ражда у дома си да се осигурява допълнително за това конкретно и от тези осигуровки да се заплаща да тези, които ще асистират раждането. Съмнявам се, че мацките, които раждат у дома си в момента са за асистирано от медицинско лице раждане в домашни условия, по-скоро искат дула, психолог, шаман, учителка по йога и пр. Затова според мен регламент трябва да има, и ако не се спазва да има и наказателна отговорност. Тия жени са промити мозъци, това е ясно, ама мъжете им как се навиват на такъв риск, не знам.

# 815
Мег уж е умна мацка, защо така се излага?

Като знам как всичките са обучени да мотивират жените да кърмят до кръв, представям си как ще ги съветват да раждат натурално, ако ще турско да стане...

Има още един проблем с натуралното раждане. Когато майката каже, че се чувства ограбена от идеалното преживяване, това може да е сигнал, че е в депресия, но вместо да й се помогне за депресията, тя се задълбочава, като всички й казват колко наистина е прецакана, и тя, и детето й.

Мен и друго ме тревожи, че явно някъде се водят някакъв вид обучения и в скоро време в БГ ще има хора с претенции да знаят как се води "нормално" раждане. Щото нали според канона лекарите не знаели как протича то. Ще си имаме специалисти по нормално и безпроблемно раждане.

Със сигурност и Мег ще се пробва. Прогноза. Но зависи от коя страна на уравнението ще е.

Страховит цитат от Мег:

"Това, че вие не знаете, че вече има хора, които се обучават и това е мечтата на живота им- именно да акушират на домашни раждания, това си е ваш проблем! Никой няма да накара лекар насила да отиде в дома на някой, не се притеснявайте! "

Звучи все едно го правят заради тръпката...аз пък си мечтая да махам сливици...

Последна редакция: пн, 12 ное 2012, 12:39 от Mamacita Bandida

# 816
Новите кадри са като новите лекарства-първо трябва да се изпитат във времето.По възможност на чужд гръб...

# 817
  • На земята, която е всъщност звезда.
Когато има регламент /а такъв рано или късно ще има/, акушерките трябва да имат договор към медицинско заведение. А всяко такова ще преценява дали и с коя акушерка за дом. раждане да го направи.

# 818
След като се обучават кадри работата се ясна-някой влага средства в обучението си и после трябва да  намери пазар да упражнява професията си като осъди държавата.

"Каквото и да ти говорят знай,че става винаги дума за пари".

Нищо,че е подплатено със сладки приказки за любов...

# 819
Категорично съм против да има раждане в домашни условия на общо основание. Който иска да ражда у дома си да се осигурява допълнително за това конкретно и от тези осигуровки да се заплаща да тези, които ще асистират раждането. Съмнявам се, че мацките, които раждат у дома си в момента са за асистирано от медицинско лице раждане в домашни условия, по-скоро искат дула, психолог, шаман, учителка по йога и пр. Затова според мен регламент трябва да има, и ако не се спазва да има и наказателна отговорност. Тия жени са промити мозъци, това е ясно, ама мъжете им как се навиват на такъв риск, не знам.

Най добре е раждането независимо кьде,да не се поема от касата,а да се заплаща от родилката.
Така ще е справедливо и ясно за вси4ки.

Раждането било мода...интересни сте тук в темата,много интересни....

# 820
По4инало в болница бебе като биологи4ен отпадьк ли се води?
Може ли по4инало бебе в болницата да бьде погребано от родителите?

Някой има ли отговори на тези вьпроси?

# 821

Ти наред ли си? Как ще се води биологичен отпадък? Разбира се, че се погребва от родителите си!

Какъв ти е подтекста на въпорса, че в болниците работят някакви чудовища и не стига че убиват новородените бебета, а изхвърлят и трупчетата на боклука?

# 822
Не, Ирис, уви, наред. Прочети темата и мъката на Котката Марта в подфорума за Родители, преживели загуба.  Confused

# 823
  • София

Най добре е раждането независимо кьде,да не се поема от касата,а да се заплаща от родилката.
Така ще е справедливо и ясно за вси4ки.

Раждането било мода...интересни сте тук в темата,много интересни....

Аз съм за. Може и от частен допълнителен осигурител. Но какво ще се прави в циганките, не знам.

# 824
  • Бургас

Ти наред ли си? Как ще се води биологичен отпадък? Разбира се, че се погребва от родителите си!

Какъв ти е подтекста на въпорса, че в болниците работят някакви чудовища и не стига че убиват новородените бебета, а изхвърлят и трупчетата на боклука?

http://btvnews.bg/bulgaria/detsata-ni-ne-sa-biologichen-otpadk.html
не знам в крайна сметка промениха ли го това.

Общи условия

Активация на акаунт