БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 89 885
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 405
Вселена, с изброените от теб шумове, волю или неволю, сме свикнали да живеем, а и явно го възприемаме като нещо съвсем естествено и нормално.

Въпросът е, че раждането, може да бъде съпроводено с охкания, стенания, викове и т.н.Ако всичко това се проточи часове наред, няма нужда да се убеждаваме, че ще е сериозен проблем и за околните, за някои и стрес.
В предродилна, при мен имаше жена, която виеше, кълнеше и говореше, меко казано, неприятни неща, не са единици тези, които и плачат, и т.н., но е в болница и човек изтърпява.
А в домът си, всеки иска да се чувства сигурен и спокоен, все пак.

Янечек, и една нощ да крещи, единици ще са тези, които няма да се оплачат, гаранция.

В тази връзка, нека някоя от живеещите в чужбина, където е регламентирано раждането вкъщи, да каже този въпрос как е уреден, ако си в кооперация с повече живущи, все пак, има различни правила и наредби, свързани с шума, необезпокояването на другите съседи и т.н.

Последна редакция: сб, 03 ное 2012, 16:14 от sorsha_

# 406
И идва ред на въпроса: колко често се очква комшийката да ражда с крясъци дни наред? Веднъж месечно, седмично, всеки ден?

# 407
  • Kопенхаген
Вселена , поразрових се из нета и открих 1-2 датски сайта с богата информация за раждането вкъщи.
Статистиката 8% от датчанките годишно си позволяват да раждат вкъщи или това са 600 жени. Само холандките водят първенството в Европа 30% от ражданията на година.

# 408
  • На земята, която е всъщност звезда.
Вселена , поразрових се из нета и открих 1-2 датски сайта с богата информация за раждането вкъщи.
Статистиката 8% от датчанките годишно си позволяват да раждат вкъщи или това са 600 жени. Само холандките водят първенството в Европа 30% от ражданията на година.

Peace Достатъчно, за да има нужда от регламент. А някакви подробности за изисквания, ограничения и пр. То това е интересното.

# 409
Ох, чета, чета, и вече не се сдържам! Що за лигавене и превземки - родилката изпитвала стрес, не я питали какви манипулации да й правят ( тя пък щото много разбира от медицина тази родилка Mr. Green), не си раждала заедно с кучето на пода ...- моля спрете се!
Приоритетът в едно раждане е да се роди здраво дете, с минимален риск за него и майката - голяма работа че ви пуснали не знам си каква система или направили епизиотомия, или ви натиснали корема - чудо голямо. Ще изтърпите няколко часа интервенции от хора, които знаят много повече от вас, защото това им е работата , ще си затворите човките, ще изпълнявате каквото ви казват и това е! Все пак не раждате всеки ден, преглътнете гордостта си или просто лошия си характер или фанатичното си увлечение по естествените изгъзици, определете какви са приоритетите ви и ще ви е много по-лесно да понесете всякакви манипулации.
А що се отнася до статистиките - сравнявате компоти с компютри. Сравнявате хиляди раждания в болнична обстановка с двайсетина фанатично настроени кукувици.

Последна редакция: сб, 03 ное 2012, 17:08 от горещо

# 410
Да приоритет е здраво бебе на първо място. Но раждането не бива да се превръща в кошмар, защото това се отразява на детето, никой не би отрекъл.
А за хилядите раждания в болнична обстановка много жени разказват като за хорър филм и ги помнят цял живот. Все пак даваме живот този ден и той е специален. Да не говорим, че много от нас си доплащат за това ( и то доста солидна сума)

# 411
Дори да е хорър - не ми пука - щом съм излязла жива и здрава и детето е добре - наистина не ми пука. Защото знам какви са ми приоритетите.
А тези с естествените дивотии до дупка и на всяка цена са ми много смешни - всичко друго в живота им е наред, дето се вика всичката Мара втасала, и тръгнали да съдят държавата за липса на регламент за раждане в къщи. Не се погледнат, че къде по-основни неща им липсват, че цялата държава е една огромна клоака от беззаконие,анархия, непукизъм и простотия - тръгнали да раждат с кучетата. Тези същите кучета, дето глозгат живи хора.  Ужас просто!
А раждането и в къщи може да се превърне в кошмар. Раждане в болница не е равнозначно на хорър - хайде холан! Проблемите идват от подкупите, които давате на лекарите.

Последна редакция: сб, 03 ное 2012, 17:38 от горещо

# 412
Ами тя именно цялата държава е такава, заради това мислене. Ако няма хора, които да дърпат напред, а има само хора, които реват, че всичко е зле, нещата няма да се оправят.
А за подкупите е вярно, но това е друга тема...

# 413
Ох, чета, чета, и вече не се сдържам! Що за лигавене и превземки - родилката изпитвала стрес, не я питали какви манипулации да й правят ( тя пък щото много разбира от медецина тази родилка Mr. Green), не си раждала заедно с кучето на пода ...- моля спрете се!
Приоритетът в едно раждане е да се роди здраво дете, с минимален риск за него и майката - голяма работа че ви пуснали не знам си каква система или направили епизиотомия, или ви натиснали корема - чудо голямо. Ще изтърпите няколко часа интервенции от хора, които знаят много повече от вас, защото това им е работата , ще си затворите човките, ще изпълнявате каквото ви казват и това е! Все пак не раждате всеки ден, преглътнете гордостта си или просто лошия си характер или фанатичното си увлечение по естествените изгъзици.....
А що се отнася до статистиките - сравнявате компоти с компютри. Сравнявате хиляди раждания в болнична обстановка с двайсетина фанатично настроени кукувици.

Медецината  Mr. Green е сложно съчетание на наука и изкуство. Наистина не всички я разбират. Тук не става дума да те ПИТАТ дали искаш това или онова, а де те информират какво и защо. Да ти отговорят, ако имаш въпроси и се интересуваш. За целта си има персонал - обикновено сестрите. Не е нужно лекар да го прави.

Отново се говори в черно-бяло. Толкова ли е трудно да се разбере, че има "50 shades of grey"?  Laughing хората дори книга написаха по въпроса.  Mr. Green Нужно ли е винаги да се изпада в крайности???? Не всички раждащи вкъщи са фанатични кукувици. Спирам вече да пиша, защото няма смисъл.

# 414
Много плоска нападка - медЕцина е просто техническа грешка, оправена своевременно.
 Twisted Evil

Ти сериозно ли си мислиш, че докато се налага да ти правят спешни манипулации и ти хрумне да задаваш тъпи въпроси докторът ще остави всичко и ще тръгне да ти се обяснява и да те убеждава да приемеш някаква манипулация? Особено ако си има работа с дървени глави..

Последна редакция: сб, 03 ное 2012, 17:41 от горещо

# 415
  • Пловдив
Момичета, нека не обсъждаме кой къде иска да ражда и защо.  Stop Въпросът не е в това. Трябва да се напишат правила и тези правила едва ли ще разрешават раждане на пода с кучето.  Stop Нали това е идеята на регламента, да се избягват опасните и рискови раждания, ако разбира се има кой да се вслуша в съветите на медицинските лица. Тези, които не искат да раждат асистирано и сега го правят.  Rolling Eyes

# 416
E, Горещо, ти съвсем ни върна в сталинския модел:)
Аз съм предпоследния човек, който ще мине за привърженик на връщането към природата, позитивното мислене, ню ейдж и т.н., искам си конвенционалната медицина. Но това не значи да ме мятат като парче месо насам натам, да ме правят каквото си искат защото на някой си му е по удобно или лесно и т.н.
В крайна сметка си човешко същество с права, което следва да получава нормално отношение. При лечението си, в болница или извън нея, очаквам да ми говорят нормално, да ми обясняват какво и защо, да ми дават право на решения и съответно да ги уважават.
Не е нужно да ми декламират учебния материал по медицинските си дисциплини, достатъчно ясно може да бъде обяснено всичко на пациента, така че да е информиран за целта и очакванията от лечението.

# 417
Цитат
author=sophiemmaspencer link=topic=685638.msg23433461#msg23433461

Под домашна обстановка се разбира стая, която има елементи на уют. Всъщност, повечето болници по света са точно с такива стаи. Предродилна и родилна стая са едно. В стаята медицинската апаратура не те блъска в лицето, когато влезеш и не те стресира. Тя си е там, просто не се натрапва. Идеята е жената да не се чувства под заплаха.

Относно броя на присъстващите, той не е неограничен. Всяка болница си има правила. Пише ги обикновено в сайта на болницата. Също така, посещенията са строго регламентирани по брой и възраст на посетителите.

Верно ли...?  Laughing Ей съвременната родилка съвсем се е разглезела. Пълна пародия е това. Домашен уют в болнично заведение, стрес от обстановка и апаратура.

А медицинския състав да е с одежди на шутове и клоуни, че да създават само положителни емоции и нагласи и сакън да не стреснат бъдещата  мама.

Ами болница е все пак, стерилна обстановка, не забавачница.

Бременната жена като болна ли се третира?

# 418
  • София
Че кой я третира като болна?

И каква апаратура има в родилна зала, че стряска жените?

Последна редакция: сб, 03 ное 2012, 19:13 от Мецани

# 419
  • София

Бременната жена като болна ли се третира?

Доколкото разбрах, като невменяема.

Общи условия

Активация на акаунт