БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 89 832
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Че те си раждат във вана, пълна с фекалии. По-отвратена никога не съм била.  Sick

Да, на снимката ясно се вижда, че ваната се е превърнала в клоака в хода на раждането.

Ето я Цвети месец преди да роди:

http://bnt.bg/bg/productions/92/edition/12999/jenite_15_mart_201 … asnosti_krie_tova

Последна редакция: нд, 04 ное 2012, 19:28 от Alexandria37

# 466
Населението трябва да се редуцира, а скоро не е имало чумни епидемии, глад, световни войни. Значи трябва да се измисли друго......Ето тази тема засяга един от начините, а какви кампании се водят против антибиотиците, ваксините и всички модерни лекарства.....Те били отрова и само вредели.....С нищо не помагали.....По-добре билки и всякакви други природни методи-даже и при диабет! Високата температура също не била проблем.....40градуса-нищо страшно.......Дори до 41 можело! Цигарите не били вредни дори и за бременните! Алкохолът-също! Даже и марихуаната не е вредна.....След някоя година ще научим, че и хероинът не е вреден......Може би и хашишът.......
Оформя се великолепна картинка-точно като за 21-ви век.....Акушерката ще извади бебето вкъщи, а после може и баячка да дойде, за да му осигури здраве до дълбока старост. Ще дойде и астроложка да му предскаже светлото бъдеще......А лекари за какво да идват? Само ще създават проблеми и ще искат много пари. И никакви системи, никакви инжекции, само билки и чешмяна вода! А кръвни изследвания-абсурд! Те са отживелица от 20-ти век, сега сме в 21-ви!

Всичко върви прекрасно под девиза "Каквото стане...." Ако стане, ако не здраве да е....Светът няма да свърши без нас, без нашите деца, роднини, приятели.....

Последна редакция: пн, 05 ное 2012, 03:42 от vl

# 467
...Сьщо така,мисля,че е важно: ако след изказана контраиндикация за домашно раждане се роди безпроблемно и здраво дете,родилката няма да бьде обезщетена за грешна или подвеждаща информация.Никой от тези,които са я предупредили и наплашили няма да бьде сьден или наказан дори парично.
...
възможен е и обратният сценарий - лекарят да даде зелена светлина за домашно раждане, а нещо да се обърка и да се наложи спешна намеса
кой е виновен тогава?

много, много глъзгаво

# 468
vl, хем си прав, хем не си
повечето от сегашните медикаменти са наистина измама - с тях се цели не да те излекуват, а да те поддържат зависим от фарм. индустрия цял живот
за много от съвр. болести има подходящи диети, а които се поддържа добър стандарт на живот без да се тровиш, но от това нито медиците, нито фармацефтите имат полза
но все пак не това е темата тук

# 469
BL, смесваш твърде различни неща. По този начин нищо не се доказва.

# 470
  • София
благодаря, Кристиян
ще се опитам да си ги преведа

но ето:
"Ако обаче има последствия за детето ще бьде наказана по закон,който е предвиден в такива случаи след сьдебна експертиза"
тук имаше вече такъв прецедент
и се оказа, че няма закон, който да влезе в употреба
Аз това попитах преди доста страници - за отговорността на майката, ако и е отказано домашно асистирано раждане и тя въпреки всичко реши да роди така. Обясниха ми за някаква невменяемост по време и след раждане, но мен не ме удовлетворява. Нали тези решения не се взимат при вече започнало раждане все пак.

# 471
vl, хем си прав, хем не си
повечето от сегашните медикаменти са наистина измама - с тях се цели не да те излекуват, а да те поддържат зависим от фарм. индустрия цял живот
за много от съвр. болести има подходящи диети, а които се поддържа добър стандарт на живот без да се тровиш, но от това нито медиците, нито фармацефтите имат полза
но все пак не това е темата тук

Тъй, ама колко са излекуваните от хипертония, диабет, глаукома, сърдечно съдови заболявания например? Да кажем с други, нетрадиционни методи? Измислено е поддържащо лечение за тези  заболявания и толкова. Дали някой ден ще се появят лекарства, които да доведат до пълно излекуване не се знае. Все пак и поддържащото лечение е нещо. Преди да се появи то какво се е случвало?

Последна редакция: пн, 05 ное 2012, 13:11 от vl

# 472
...Сьщо така,мисля,че е важно: ако след изказана контраиндикация за домашно раждане се роди безпроблемно и здраво дете,родилката няма да бьде обезщетена за грешна или подвеждаща информация.Никой от тези,които са я предупредили и наплашили няма да бьде сьден или наказан дори парично.
...
възможен е и обратният сценарий - лекарят да даде зелена светлина за домашно раждане, а нещо да се обърка и да се наложи спешна намеса
кой е виновен тогава?

много, много глъзгаво

Тя става една объркана.....Важното е да има балами, които да се вържат. Едно време в пещерите как са раждали даже и без акушерки? И човешкият род е оцелял, нали? Обаче няма как да видим статистика за онези пещерни години колко родилки и бебета са си отишли на момента.

Последна редакция: пн, 05 ное 2012, 14:38 от vl

# 473
  • София
Едно време в пещерите как са раждали даже и без акушерки? И човешкият род е оцелял, нали? Обаче няма как да видим статистика за онези пещерни години колко родилки  бебета са си отишли на момента.

Дори в праисторически времена по пещерите са раждали асистирано. За разлика от животните, примерно. Но изглежда животинското раждане е идеал, към който трябва да се стремим. Поне това стана ясно от клипчето, където се каза, че ние сме бозайници като кучетата и котките и затова трябва да раждаме като тях. Някой беше писал по-нагоре, че в болниците се отнасяли към родилките като към животни. Според мен раждащите сами вкъщи, раждат като животни. Нищо духовно не виждам в този "геройски" акт, напротив.

# 474
Е, според мои познати жени, то и самото вагинално раждане е "като животно" , пък било то и в болница, и "що да се мъчим като има секцио" Simple Smile
Но не съм гледала клипчето, де. Исках да кажа, че животинското в случая е в известна степен въпрос на възприятие.

# 475
благодаря, Кристиян
ще се опитам да си ги преведа

но ето:
"Ако обаче има последствия за детето ще бьде наказана по закон,който е предвиден в такива случаи след сьдебна експертиза"
тук имаше вече такъв прецедент
и се оказа, че няма закон, който да влезе в употреба
Аз това попитах преди доста страници - за отговорността на майката, ако и е отказано домашно асистирано раждане и тя въпреки всичко реши да роди така. Обясниха ми за някаква невменяемост по време и след раждане, но мен не ме удовлетворява. Нали тези решения не се взимат при вече започнало раждане все пак.
Смяташ ли, че ако нещо се случи с детето ти, могат да ти направят нещо по-лошо?
Аз не смятам. Направил си избор, платил си цената.

Аз също подкрепям правото на избор, макар, че в България трудно бих се решила на такава стъпка.

# 476
  • София
Смяташ ли, че ако нещо се случи с детето ти, могат да ти направят нещо по-лошо?
Аз не смятам. Направил си избор, платил си цената.

Аз също подкрепям правото на избор, макар, че в България трудно бих се решила на такава стъпка.
Странно е да се приема това, че ако нараниш близък или дете, страданието ти изкупва вината. Ти хубаво си направил избор, ама къде отиват правата на детето? И май то е платило цената в случая.  ooooh!

# 477
Имам чувството,че някои хора тук искат повече и непременно да се извоюва наказание за родилките,вместо да се направи някаква промяна в името на доброто за всички. Tired

Врьзката с каменната ера ми прилича на следното.
След още 100 години,когато клонирането стане практика,внуците ни може би ще плюят по сьщия начин предците си или врьстниците си,че са в каменната ера,щом искат да зачеват по нормалния начин.
Животьт на планетата не е вьзникнал в болниците.Но тази тема е трудна,много трудна за някои. Peace

...
кой е виновен тогава?

много, много глъзгаво
Именно.Добре,че го споменаваш.
Понеже едно раждане,колкото и добре да протича дадена бременност,не може да се предвиди как ще протече затова и сьдебните експертизи след злощастен случай са трудни и дьлготраещи.
Днес говорих с една акушерка за тези неща и ми каза следното:
Смята се,че смьртта на детето е най тежкото наказание за един родител,независимо кьде е родила жената.Присьдите обикновено са условни и в полза на родителите,които са изгубили детето.Досега не е била чувала за парични наказания.
Ако детето се ражда в болница и почине има разследване (както и при дом.раждане),което сьответно тьрси причините за смьртта.

Да се докаже дадена смьрт при тези обстоятелства е много трудно,именно защото се знае,че всяко раждане крие риск от нея.
Лекар няма да бьде наказан (за такова не сьм чувал още,а смьртни случаи на бебета колкото искаш тук по всякакви причини) така както някои си го представят.

И в двата случая се тьрси някаква отговорност,но самото наказание не е тежко.
В крайна сметка една майка не иска детето й да умре и неговата смьрт е неумишлена телесна повреда или неумишлено убйиство.

# 478
  • Пловдив
Aludra *, защо в България трудно би се решила да родиш в асистирано в къщи. Интересно ще бъде да обясниш причините. Говорим, говорим, права, възможности, регламенти, но все се прокрадва едно.....ама то в България.....

# 479

И в двата случая се тьрси някаква отговорност,но самото наказание не е тежко.
В крайна сметка една майка не иска детето й да умре и неговата смьрт е неумишлена телесна повреда или неумишлено убйиство.

Така е, по принцип. Но все пак родителите-насилници биват наказвани, нали? Нищо, че ние смятаме, че те не искат децата им да умрат или да страдат.

Темата е сложна, разбира се - защото грижата за собствените деца е много лично нещо. Но от друга страна обществото все пак прокарва някакви граници на приемливо родителско поведение.

Общи условия

Активация на акаунт