БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 89 825
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 450
Е,точно за това иде реч-няма как да се поставя ремаркето пред колата.

# 451

Christian, разбрахме че не сме стока
начука ни канчетата за пореден път

а сега би ли бил така любезен да отговориш на молбата ми към теб:

...Бьлгарката не е готова за подобна иновация.
Тя дори няма вьображение или малка представа как се регламентира такава промяна и как се прилага в действие....

добре де, дай идеи как да се регламентира и приложи

Не сьм компетентното лице да прокарва такива регламенти.
Знам как става обаче и не е трудно....

точно това имам предвид: да кажеш как става, след като твърдиш, че ти го знаеш
а не да прокараваш каквото и да било, за това си има парламент вс епак

и нещо от съотв. тема в алтернативния:
от тази статия излиза, че в Германия не се ползват линейки, а акушерката идва със специализиран и оборудван акушерски автомобил в случай на нужда
така че явно има как да не се натоварва БП, която и без това е за супер спешни състояния като инфаркти и катастрофи, не за висока темп. както все още се злоупотребява у нас

# 452
  • Kопенхаген
Christian, ако не дай си Боже се усложни като каква ще бъде третирана, ако е под пълна анестезия поради необходимостта от секцио?

Ти раждал ли си? Ако не си и ако не си медицински компетентно лице подобни изказвания и въпроси са неуместни в случая.

Има достатъчно информация за рисковият период веднага след раждане, без значение естествено или оперативно, чети и препрочитай

# 453
  • Kопенхаген
Ето така раждат вкъщи датчанките
Скрит текст:

# 454
Скрит текст:

нещо много синьо това бебе

мадам, би ли се разтърсила какви са изискванията към бременните, за да могат да родят в къщи?

# 455
  • Kопенхаген
W'A'S'P' , основното изискване към бъдещата майка е бременността да протича абсолютно нормално, през целия период поддържа връзка с акушерка, която е ангажирана с домашно раждане и се намира в най близкия родилен дом до дома на родилката.

От снимката се вижда, че предпочитат да раждат в тези специални за целта вани, раждането предполага чисто помещение и всички необходими неща от списъка, които се изискват от акушерката.

# 456
Да ама той пък спи човека, все пак нощно време.

И това с домашна акушерка няма как да се случи ли?

# 457
Christian, ако не дай си Боже се усложни като каква ще бъде третирана, ако е под пълна анестезия поради необходимостта от секцио?

Ти раждал ли си? Ако не си и ако не си медицински компетентно лице подобни изказвания и въпроси са неуместни в случая.

Има достатъчно информация за рисковият период веднага след раждане, без значение естествено или оперативно, чети и препрочитай

Лекар е.

# 458
Скрит текст:

нещо много синьо това бебе

мадам, би ли се разтърсила какви са изискванията към бременните, за да могат да родят в къщи?

Преди 20 страници някъде бях пуснала три линка. Там се обяснява какви са ограниченията за домашно раждане в две от канадските провинции. Канада и Холандия се смятат за държавите, където домашното раждане е най-добре регламентирано относно това кой може да роди вкъщи и кой не, и поради това по-безопасно отколкото примерно в САЩ.

# 459

Christian, разбрахме че не сме стока
начука ни канчетата за пореден път

а сега би ли бил така любезен да отговориш на молбата ми към теб:

...Бьлгарката не е готова за подобна иновация.
Тя дори няма вьображение или малка представа как се регламентира такава промяна и как се прилага в действие....

добре де, дай идеи как да се регламентира и приложи

Не сьм компетентното лице да прокарва такива регламенти.
Знам как става обаче и не е трудно....

точно това имам предвид: да кажеш как става, след като твърдиш, че ти го знаеш
а не да прокараваш каквото и да било, за това си има парламент вс епак

и нещо от съотв. тема в алтернативния:
от тази статия излиза, че в Германия не се ползват линейки, а акушерката идва със специализиран и оборудван акушерски автомобил в случай на нужда
така че явно има как да не се натоварва БП, която и без това е за супер спешни състояния като инфаркти и катастрофи, не за висока темп. както все още се злоупотребява у нас

Виж как е в Австрия:
https://www.gesundheit.gv.at/Portal.Node/ghp/public/content/Hausgeburt_HK.html
Акушерката решава дали бремената ще има условията и здравето,за да роди в кьщи асистирано!
Ако например една родилка има усложнена бременност или противопоказания за раждане извьн болнично заведение,то никой няма да я изроди в кьщи.
Ако тя има неразумието и реши да роди вьпреки това в кьщи,това е нейно право.
Ако обаче има последствия за детето ще бьде наказана по закон,който е предвиден в такива случаи след сьдебна експертиза.
Ако обаче майката има увреждания след това раждане,няма никой да я сьди.Това е нейния риск,тя го е поела.
Сьщо така,мисля,че е важно: ако след изказана контраиндикация за домашно раждане се роди безпроблемно и здраво дете,родилката няма да бьде обезщетена за грешна или подвеждаща информация.Никой от тези,които са я предупредили и наплашили няма да бьде сьден или наказан дори парично.

Както тук ,така и в БГ се предполага,че никоя жена,очакваща дете,която има усложнения по време на бременността и е информирана за това,ще реши да ражда неасистирано в кьщи.
Всички знаем обаче,че хора има всякакви и всеки поема своя риск с постьпките си.
Ако при едно неасистирано домашно раждане почина родилката,но детето остане здраво,може би няма да има толкова шум,нито подобна тема.
Всеки се захваща детето да бьде здраво и всичко да е заради детето.
Майката кьде остава?Защо тя винаги е на второ място в гинекологичната помощ??

В Австрия има закон вьв Verfassung на републиката,можеш да видиш тук например при едно желание на родилката,която имала контраиндикация да роди в кьщи как са процедирали,които точно закони и рекламенти са в сила в такава ситуация.
http://www.menschenrechte.ac.at/docs/10_06/10_6_12.pdf

А тук може да се види акушерката какви условия има,какви пари взима,колко се поема от касата,какви лекарства и апаратура носи и сьответните регламети за домашно асистирано раждане.
http://www.hebammengesetz.de/anlage1.pdf

Най искрено се надявам,че когато се прокара закон за асистирано раждане,нещата ще се променят в посока :спокойствие за бьдещите майка.Най малко чувството,че имат избор.
Така или иначе болничното раждане ще е приоритет за повечето защото всеки желае най доброто според вижданията си.А повечето имат "болнично виждане".

Основната причина от векове за забрана или спьване на домашното раждане е гинекологьт лекар.
Неговата функция и репутация ще бьдат на много ниско ниво,ако една акушерка може да го измести с дейсността си за най важното нещо в живота: да помогнеш в еволюцията.
Висшата сила,която си приписват гинеколозите е именно тази,която им дава правото да пишат такива безразсьдно опорачаващи цялата социална система в Бьлгария статии (като тази вьв в.Труд).Срам!

Не мислете,че техен приоритет е живо и здраво бебе.Други са техните приоритети.
Когато го разберете това,тогава ще можете да разберете и тези,които не искат да им се доверяват. Peace

В Унгария законьт е променен вече в полза на домашното раждане.
Когато дойде решението и за БГ да се подчини,темата ще бьде забравена.
Желая на всички здрави деца и щастливи майки,независимо кьде раждат.  bouquet

# 460
  • На земята, която е всъщност звезда.
Благодаря. Peace

За мен посочените по- горе условия отговарят на част от въпросите, възникнали досега.

# 461
благодаря, Кристиян
ще се опитам да си ги преведа

но ето:
"Ако обаче има последствия за детето ще бьде наказана по закон,който е предвиден в такива случаи след сьдебна експертиза"
тук имаше вече такъв прецедент
и се оказа, че няма закон, който да влезе в употреба

# 462
  • София
Зарових се да чета истории на домашни раждания в някаква Родилница и съм, меко казано, ужасена. Пълнят си вани с вода, дефекират си вътре, канят си публика, даже децата присъстват...и всичко това под заглавия - вълшебно раждане и т.н. Никакъв намек и желание за асистиране, никакво желание за проверка в болница след това, кошмар някакъв и то в 21 век. И приоритетно е на мен да ми е добре, да не се разкъсам, да не се напъвам, а това бебе, което трябва да се роди, е като някакъв допълнителен пейзаж към цялата картинка на всемирно спокойствие. Някои даже не са си следили бременността, така че описаните домашни раждания са чист късмет. Смятате ли, че точно на такива жени им пука за асистирано раждане и закони? Че те си раждат във вана, пълна с фекалии. По-отвратена никога не съм била.  Sick

# 463
  • София
Зарових се да чета истории на домашни раждания в някаква Родилница и съм, меко казано, ужасена. Пълнят си вани с вода, дефекират си вътре, канят си публика, даже децата присъстват...и всичко това под заглавия - вълшебно раждане и т.н. Никакъв намек и желание за асистиране, никакво желание за проверка в болница след това, кошмар някакъв и то в 21 век. И приоритетно е на мен да ми е добре, да не се разкъсам, да не се напъвам, а това бебе, което трябва да се роди, е като някакъв допълнителен пейзаж към цялата картинка на всемирно спокойствие. Някои даже не са си следили бременността, така че описаните домашни раждания са чист късмет. Смятате ли, че точно на такива жени им пука за асистирано раждане и закони? Че те си раждат във вана, пълна с фекалии. По-отвратена никога не съм била.  Sick

Shocked Леле! Това, освен че е гнусно, не е ли опасно за бебетата?

ПП А си мислех, че определението "секта" е преувеличено.

# 464
Кой нормален човек ражда или се подлага на други медицински процедури сам-самичък, при положение, че може да го направи интелигентно и зряло, в болнично заведение?  Wink

Не приемем раждането вкъщи.  Naughty Въпрос на някакви комплекси на родителите е  Peace и на доказване и колко всичко трябва да е натурално. Ок, ама и да отдадем все пак колко родилки и бебета умират заради това  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт