БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 89 639
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 495
  • Пловдив
Аз вече съм писала и в другата тема. Първи частните клиники ще запълнят пазарната ниша. В много от тях има опция да родиш с дула, да родиш вагинално след секцио, да ти угаждат на желанията, разбира се в рамките на минималния риск. Въпросът беше всичко това да е еднакво достъпно и безплатно. Възможно ли е и кога ще стане, времето ще покаже, но според мен има едни изгубени години, в които нищо не се направи. Популяризирането на идеята до момента обслужва йога студиото на една активистка, рекламира ролята на дула на друга активистка, трета се подвизава по телевизиите.....Няма лоби сред лекарите и в парламента, няма преговори, няма нищо съществено и...... хоп-троп дело.  ooooh! И сега под натиск ще трябва да се твори нещо, което не е ясно дали ще бъде битка с бюрокрацията, както вече се писа или закон, който наистина да регламентира права на родилката да роди в дома си.

Отговорностите са много размито понятие, особено предвид естеството на процеса и там едва ли еднозначно може да се дефинира.  Peace

# 496
  • София
Нероденото дете има само правата като част от друг организьм.
Като такива по закон са сведени до минимум.
Майката е главния индивид и тя решава,никой друг!

Това едва ли някой може да го отрече. Иначе, извършилите аборт трябва да бъдат съдени за умишлено убийство.

# 497

Ходи да обясниш на тези,които са направили законите защо го намираш за неморално или каквото си мислиш,че е.
Положението е такова -вчера,днес и утре.
За да има такьв закон много умни глави са мислили Wink

Т.е. ти смяташ, че е напълно ок една бременна жена в седми-осми месец да отиде в болница и да поръча да убият бебето й, както биха отстранили брадавица?

В коя страна точно това е законно? Не и в нашата, доколкото знам? Колко хора го считат за морално и нормално, според теб?

# 498
Безплатно не знам.
Тук например е уредено така:
Ако касата поема едно раждане с 2000 евро,а акушерката иска повече,напр.2400 евро..касата ще покрие само 2000 евро,колкото е регламентирано в дьржавната осигуровка.
Говоря за дом.раждане.
Ако искаш твоя акушерка да те изражда в болница,а не някоя там от персонала,касата ще поеме цената на една от персонала.
Сьщото е и с лекарите,екипи и тн.Има частни застраховки,които поемат всичко,но обикновено не са нужни защото системата тук поема 100% едно болнично раждане.
Това е така защото здравните осигуровки са голям процент от заплатата,а не както в БГ.
Затова е и този хаос там,липса на пари в системата.

Това едва ли някой може да го отрече. Иначе, извършилите аборт трябва да бъдат съдени за умишлено убийство.
Някои тук обаче дьржат то да има други права,за да може тези,които искат да раждат по различен начин от техния да бьдат наказвани най строго.Например,ако дрьзнат и успеят да родят здрави деца,да им ги взима дьржавата и да ги дава на други да ги отглеждат с по "нормално" мислене.
Добре,че управляващите имат малко или много нещо в главите си.

Ходи да обясниш на тези,които са направили законите защо го намираш за неморално или каквото си мислиш,че е.
Положението е такова -вчера,днес и утре.
За да има такьв закон много умни глави са мислили Wink

Т.е. ти смяташ, че е напълно ок една бременна жена в седми-осми месец да отиде в болница и да поръча да убият бебето й, както биха отстранили брадавица?

В коя страна точно това е законно? Не и в нашата, доколкото знам? Колко хора го считат за морално и нормално, според теб?
Ти сьвсем се отклони....нямам отговор за такива вьпроси.Без думи оставам.

# 499

Е, как без думи. Ето, имаш думи:

Цитат

Демек може да прави с детето си, каквото поиска преди да се роди и това било законно - или нещо друго имаш предвид под "тя решава и никой друг"?

# 500
Къде остават бащите в цялата олелия около домашното раждане? Те имат ли права върху нероденото дете?

# 501

Е, как без думи. Ето, имаш думи:

Цитат

Демек може да прави с детето си, каквото поиска преди да се роди и това било законно - или нещо друго имаш предвид под "тя решава и никой друг"?
Много пьти ти писаха други хора:
Кьде го чукаш,то кьде се пука.
написах ти какви са правата на бременната и нероденото.
А,че ти си сьчиняваш някакви фантазии....това не е мой проблем.
Всеки може да отиде и да иска нещо от лекарите,но сьвсем друг е вьпроса дали някой ще го направи и дали е законно.
Тук не стои вьпросьт,че лекарите ще изпьлнят желанието й.
Ти смесваш два коренно различни примера с цел да аргументираш неразбирането на проблема в БГ.
Бременна жена може да убие детето си в утробата и пак няма да бьде наказана така,както ти си мечтаеш да бьде наказана.
Така,че слез от тези облаци и се сбльскай с реалността.

# 502
Бременна жена може да убие детето си в утробата и пак няма да бьде наказана така,както ти си мечтаеш да бьде наказана.

Да мечтая? Българския ли си забравил?

Колкото и да съскаш - фактът е, че има норми - законови и общоприети в обществото, които ограничават бременната по отношение на правата й върху нероденото дете.

Или ще ми кажеш колко е законно да се прави аборт в седми месец у нас и по света например?

Така че "Нероденото дете има само правата като част от друг организьм." е просто глупост.

# 503
  • София
Или ще ми кажеш колко е законно да се прави аборт в седми месец у нас и по света например?

Така че "Нероденото дете има само правата като част от друг организьм." е просто глупост.

Не е законно, защото представлява огромен риск за живота на "майката".
По отношение на детето, не виждам особена разлика дали е в 7-ми месец или в 10 гс.

# 504
Току-що изгледах предавамнето на М.Вачкова за неасистираното раждане в къщи - тази с йогата Роси ли е Мег?
Какво е станало с тази Цвети след трагедията - поне затворили ли са онзи откачен сайт Родилница?

# 505

Не е законно, защото представлява огромен риск за живота на "майката".

Какъв риск? Ако е в седми месец, на нея така или иначе й предстои да ражда...

горещо, не - Родилница си е все там. Само си затвориха форума, за да не е публично как обясняват на членовете си да не си "развалят рахата" с лекари...

# 506
  • София
Току-що изгледах предавамнето на М.Вачкова за неасистираното раждане в къщи - тази с йогата Роси ли е Мег?
Какво е станало с тази Цвети след трагедията - поне затворили ли са онзи откачен сайт Родилница?

Не, Мег е Миглена Делчева и е доста по-млада.
Откъде-накъде да закриват сайта.

# 507
Защото и тази Роси го докарва доста на луда сектантка...

Последна редакция: пн, 05 ное 2012, 22:13 от горещо

# 508

Колкото и да съскаш - фактът е, че има норми - законови и общоприети в обществото, които ограничават бременната по отношение на правата й върху нероденото дете.

Пак сьщото...е няма оправяне.
Кьде написах,че аборт в седми месец някьде по света е законно?
Кьде написах,че желанията на една бременна ЩЕ бьдат изпьлнени?
Защо се вадят рано деца?Аборт ли са седмачетата?
Ти наистина си сьчиняваш,представяш-имаджинираш неказани неща.
Иска ти се да е глупост.Ето това е проблемьт Ти!Твоят проблем,не на законодателите.
Затова и тази тема е неразбираема за теб.

Разбирам,че е непонятно за една жена родила и двете си деца сьс секцио (по каквато и да е била причина) да се ражда по друг начин,но да се намесва и да иска и другите да раждат като нея е познат синдром в психологията.

# 509

Пак сьщото...е няма оправяне.
Кьде написах,че аборт в седми месец някьде по света е законно?

Смешен си с опитите си да ме уязвиш, когато аргументите ти липсват.  Mr. Green За свой късмет, аз комплекси на тема раждане нямам. Ако трябва, ще родя и на челна стойка, за да са живи и здрави децата накрая. Това е разликата между мен и твойте дружки, които проповядват, че децата се задушават с пъпната връв, защото така са избрали.

Разбира се, че написа, че  "Нероденото дете има само правата като част от друг организьм." Колко права точно са това?

Общи условия

Активация на акаунт