Принципно следва да се въведе с подзаконов нормативен акт, дадох пример с медицински стандарти за дадени конкретни направления, вкл. "Акушерство и гинекология". Наредбата е на Министъра на здравеопазването, т.е. следва да се изработят от специалисти при министерството или наети от него лица след проучване предварително на наличния такъв опит там, където той съществува и анализ на действителността у нас.
Разбирате ли, БХК ни най- малко не се вълнува от разни там частни мнения по въпроса. Нито пък институцията, която ще гледа една такава жалба. Ама кой къде бил намерил за добре е все тая, ако съдът счете, че това е право на избор на жената, която ражда и че това право следва да бъде нормативно регламентирано и защитимо.
Жалко, че по всяка тема всеки счита за задължително да дава най- различни лични мнения, вкл. и по въпроси, некасаещи темата. Така излишно тя се пълни с неотносима информация и човек трудно може да се снабди с тази, която е релевантна и поради която пише в соъответната тема и, съответно, чете.
Затова помолих ако някой има информация по въпросите ми, които са пряко свързани с тази тема, да отговори при налична информация. Определено не ми се губи време да чета всякакви становища кой какво не бил харесвал и какво му било допустимо или невъзможно във връзка с избора му с място на раждане. Иначе пишете- за себе си, за майка си, за баба си. Няма как да се постави цедка. Аз помолих само онези, които могат да ми отговорят, да напишат. Предварително благодаря.